Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

Kopukka 630 kumivene

Kopukka 630 kumivene

2,000.00

Seuraava erä Kopukka 430, 530 ja 630 veneitä tulee keväällä 2022 ja tuotanto on käynnissä. Emme tässä vaiheessa arvioi aikatauluja tarkemmin. Olemme pitäneet varauslistaa ja se on voimassa sellaisenaan > otamme myöhemmin yhteyttä sähköpostitse. Jos olet kiinnostunut Kopukka veneistä kaudelle 2022 niin laita sähköpostia. Yhteydenotot: myynti@kivelaoutdoor.com (suosittelemme sähköpostia).

Tarkennusta edelliseen: Seuraava Kopukka 530 erä lähtee meille 20.1.2022 ja matkaan kuluu noin pari kuukautta josta pääosa konttilaivalla. Näin ollen 530 tulee jopa huhtikuun aikana. Sillä varauksella, että kaikki sujuu normaalisti.

Avaamme jonkin ajan päästä Kopukka 530 ennakkomyynnin ja tarjoamme sitä ensin ennakkoon varanneille. Summa on esim. 50% lopullisesta veneen hinnasta. Ennakkomaksulla asiakkaalle varataan vene kyseisestä erästä ja summa vähennetään lopullisesta summasta. Lähetämme teille tästä myöhemmin viestiä. Jos erä loppuu kovin aikaisin niin kartoitamme onko tehtaalla kapasiteettia valmistaa meille lisää ja mihin kohtaa saisimme buukattua rahdin. Ensin Kopukka 530 toista erää tehdään kuitenkin Kopukka 430 ja 630. Covid-19 mainingeissa myös rahtien saaminen on erittäin vaikeaa koska kaikki kapasiteetti on käytössä. Tällä hetkellä on vielä liian aikaista sanoa 430 ja 630 toimituksista, pitää odottaa vähintään Tammikuun loppuun. Päivitämme näitä tietoja kun saamme tarkennuksia.

Varasto loppu

Kuvaus

Kopukka Gen 6 – suunniteltu Rovaniemellä

Suunnittelimme kuudennen sukupolven Kopukka-veneen syksyllä 2020 ja olemme testanneet venettä talvella. Tämä malli on suurin tuotekehitysloikka mitä olemme koskaan tehneet. Uudet 2021 mallit ovat: 430, 530 ja 630. Vene on erittäin pitkälle kehitetty ja sen valmistaminen on saatu nyt kohdalleen ja korkeatasoiseksi. Laitoimme joitakin kuvia mm. Facebook-sivuilemme sekä Kopukkavene-Facebook-ryhmään. Huom. voit lukea yleistä tietoa ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin Kopukka 400-sivulta. Huom. kuvat ovat Kopukka 530-testimallista. Päivitämme kuvat kun saamme uudet. Lopullisessa versiossa on joitakin muutoksia.

Kapea ja pitkä Kopukka on suunniteltu retkikäyttöön ikäänkuin jokiveneen ja kanootin tontille – ei pikaveneeksi. Kopukka on erinomainen jokien nousussa ja laskussa (esim. Ivalojoki, Kaitum, Lainio, Lätäseno sekä paljon pienemmätkin). Ilmatäytteisenä Kopukka joustaa ja ottaa kosken iskut vastaan pehmeästi, kulkee pinnassa ja sen kantavuus on erinomainen. Kopukka on paljon vakaampi kuin vastaavan kokoinen kova vene, kanootti tai kajakki. Kopukka liikkuu moottorilla ja airoilla ketterämmin kuin vastaava kova moottorivene. Kopukkaa ei sinänsä kannata verrata leveämpiin ”rattiveneisiin”, mutta keveänä Kopukka kulkee liukkaasti astetta pienemmällä moottorilla ja raskasta soutuvenettä paremmin myös sähkömoottorilla. Kopukka soveltuu kovia veneitä paremmin hyvin matalaan veteen ja jokikäyttöön. Kopukka 430 ja 530 voidaan kuljettaa auton katolla, pakattuna laukussaan, lentokoneessa tai helikopterissa eikä se tarvitse traileria. Säilytystilan tarve on pieni. Koska kankaat ovat vahvoja ja rakenne joustaa hyvin ovat reiät hyvin harvinaisia. Ne on helppo pakata kentälläkin. Metsästys ja kalastuskäytössä arvostat sitä, ettei Kopukka kolise kuten kova vene. Kopukka 430 ja 530 ovat helposti käsiteltäviä yksinkin jopa kuivalla maalla. Kopukka takaa onnistuneet retket syvälle erämaahan.

Yhteiset ominaisuudet:

 • Uusi pitkälle kehitetty runko. Veneen keula on korkea, entistä leveämpi, pidempi ja kantavampi. Veneen keula toimii hyvin kosken aalloissa ja jopa isommissa stoppareissa.
 • Pohjan loiva V-muoto antaa veneelle erinomaisen käsiteltävyyden ja jäykkyyden kovassakin ajossa, mutta ei tee kompromisseja matalassa. Vene käyttäytyy pehmeästi ja johdonmukaisesti, vaikka se menisi poikittain koskessa olevan kiven päältä. Rakenne on erinomainen sekä moottoriajossa että airoilla.
 • Vene on vakaa, nousee herkemmin plaaniin ja on samalla entistä ketterämpi.
 • Erittäin suuntavakaa niin soutamalla kuin moottoriajossa.
 • Rakenteesta johtuen veneen sisätila on syvempi, korkealaitaisempi ja antaa enemmän tilaa varusteille.
 • Veneen lattian reunoihin on asennettu D-lenkkirivit. Varustelaukut voidaan siten vetää kiinni suoraan pohjaan.
 • Airdeck-lattia on kiinteä osa veneen rakennetta, mikä parantaa jäykkyyttä ja estää mm. hiekan kerääntymisen lattian väliin ja saumoihin. Lattian pohjaan on liimattu musta 1.5 mm kangas ja päälle 0.7 mm, mikä vahvistaa lattiaa kulumiselta ja parantaa pitoa.
 • Lattia menee perälaudan alitse, suojaa ilmatyynyn tavoin perälaudan alareunaa iskuilta ja muodostaa kavitaatiosiivet samalla lisäten perän kelluttavuutta. Veneessä ei ole mitään kovaa iskemässä kiviin.
 • Kopukka on airoilla ketterämpi erityisesti kuormattuna kuin kanootti melomalla. Nopeat linjanvaihdot koskessa ovat mahdollisia. Moottoriajossa voit jäädä paikoilleen virtaan suunnittelemaan sopivaa nousureittiä.
 • Koskennousussa ja muulloinkin tehokkaalla moottorilla ajettaessa kuormaa kannattaa pitää sopivasti myös veneen keulassa.
 • Ponttoonien alapinta ja veneen pohja on 1.5 mm kangasta ja yläpinta 0.9 mm.
 • Kaikki pääsaumat on tehty hitsaamalla.
 • Kopukka ei ole erityisen tuuliherkkä varsinkaan kuormattuna ja on hyvin hallittavissa airoilla. Kova tuuli tietenkin vie venettä siinä missä muitakin.
 • Oikein sijoitetut kangas-tyyppiset kantolenkit.
 • Huom. veneiden painot selviävät myöhemmin, mutta saat suuruusluokan vertaamalla 2020-malleihin.
 • Huom. pidätämme oikeuden hinnan muutoksiin.
 • Sisäpituusmitta on moottoritelineestä keulan roiskesuojan reunaan. Roiskesuojan alla on tilaa varusteille.
 • Kopukan mukana tulee kaikki tarvittava: vene, laukku, pumppu, airot, paikkasarja.

Kopukkaa on helppoa ajaa moottorilla, soutaa tai meloa.

Kopukka on erinomainen sekä virtaavassa että tyynessä vedessä. Kopukka joustaa hienosti voimakkaissakin koskissa ja kulkee hyvin aallokossa. Se on helppo kuljettaa paikasta toiseen eikä vaadi traileria tai edes peräkärryä, joskin sitä voidaan kuljettaa näiden avulla. Sopivalla kärryllä Kopukan kuljettaminen onnistuu myös maastossa. Kopukka painaa samassa kokoluokassa olevaan soutuveneeseen verrattuna puolet vähemmän ja sen syväys on pienempi. Tästä johtuu, että kopukka on kevytliikkeinen, kulkee matalassa ja on erittäin vakaa verrattuna soutuveneeseen ja erityisesti kanoottiin. Kalastaminen seisaaltaan onnistuu erinomaisesti ja istuimien paikkaa voidaan muutella tilanteen mukaan. Kopukan varusteleminen on helppoa, joskin se on jo nyt valmis kaikkiin haasteisiin. Vahvasti panssaroitu Kopukka kestää lähes mitä vain joten voit huoletta suunnitella elämäsi seikkailut erämaahan. Katso käyttövinkkejä Youtube-kanavalta.

Kopukka 630 on sopiva:

Kopukka 630 on iso ja tilava vene joka sopii parhaiten ryhmälle. Vene on varustettu neljällä istuimella, mutta myös ponttoonien päällä voi istua (helpoissa olosuhteissa) tai varustelaukkujen päällä. Lapsia voi mahtua kaksi vierekkäin. Koskenlaskussa kannattaa mennä lattialle polvilleen. Kopukka 630 on soudettavissa ja ajettavissa yksinkin. Kopukka 630 sopii hyvin myös safarikäyttöön kaikkein vaativimmillekin retkille. Jos kyydissä on kolme hyvin isokokoista matkustajaa ja todella paljon varusteita niin 630 on silloin parempi kuin 530.

Kopukan kantavuus on iso suuresta ilmatilavuudesta johtuen. Veneeseen voidaan ottaa siis paljon kuormaa ja varustelaukkuja voidaan kiinnittää myös ponttooneiden päälle. Tee itse nämä päätökset tilanteen mukaan. Tässä arviot jos vene on pakattu niin raskaasti, että se uppoaa 20 cm. Kopukka 430: 800 kg. Kopukka 530: 1300 kg. Kopukka 630: 1700 kg. Esim. BRP Outlander 570 mönkijän kuivapaino on 319 kg.

Kaikille Kopukka malleille hyvä moottorin kokoluokka on:

 • Sähköperämoottori. Kaikki Kopukka veneet, 430, 530 ja 630 liikkuvat aivan hyvin myös sähköperämoottorilla siinä missä tavalliset soutuveneetkin. Kopukka on itse asiassa noin puolet keveämpi kuin saman kokoinen soutuvene ja tämän lisäksi pintakulkuisempi, joten Kopukka liikkuu paremmin. Tehokkaammat Torqeedo-sähköperämoottorit vastaavat noin 4 hv bensamoottoria.
 • Lyhytrikinen 2.5 hv. Sopii hyvin perus uisteluun ja liikkumiseen.
 • Lyhytrikinen 6 hv. Tällainen moottori on hyvin kuljetettavissa ja painaa noin 26 kg. Irtotankki ja muut varusteet kannattaa sijoittaa yksin ajettaessa veneen keulaan. Tällaisella moottorilla voidaan päästä jopa +20 km/h huippunopeuksiin (yleistys). Voima riittää vähintään 1-luokan kosken nousuun kuormasta riippuen.
 • Lyhytrikinen 15-20 hv.
 • Kopukka 630 veneen moottorin maksimipainona voi pitää noin 70 kg ja tehona 30 hv
 • Liikenne- ja viestintäviraston, eli Traficomin ylläpitämään vesikulkuneuvorekisteriin on ilmoitettava:
  • yli 15 kW (20 hv) moottorilla varustetut veneet, ja/tai
  • runkopituudeltaan vähintään 5.5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet (Kopukka 630 pitää aina rekisteröidä pituuden takia)
  • Trafi ei rekisteröi veneitä, joiden moottorin teho ylittää veneen valmistajan antaman suosituksen.

Elämä on lyhyt, löydä intohimosi ja ota siitä kaikki irti!


Tekniset tiedot, Kopukka 630:

Pituus: 6.3 m
Leveys: 147 cm
Sisäleveys: 55 cm
Ponttoonin halkaisija: 46 cm
Materiaali: ponttoonin yläpinta 0.9 mm, alapinta ja pohja 1.5 mm PVC, pääsaumat hitsattu ja jotkut liimattu
Airdeck-lattian paksuus: 15 cm
Sisäpituus: 430 cm (moottoritelineestä keulan roiskesuojan reunaan)
Ilmakammiot: 4+1
Kantavuus: 1700 kg (laskelmassa vene uppoaa 20 cm 1700 kg kuormalla)
Moottori max: 30 hv (22.1 kW)
Henkilökapasiteetti: 5 aikuista, varustettu neljällä penkillä
Penkit: 4 kpl alumiini
Istuinkorkeus: n. 38 cm
Airot: 4 kpl, 230 cm
Vapatelineet: 4 kpl, irrotettavat ja säädettävät
Varustelenkit: 22 kpl (2 riviä lattiassa)
Venttiilit: Halkey Roberts
Moottoritelineen paksuus: 25 mm
Moottoritelineen korkeus: 38 cm (optimoitu lyhytrikiselle perämoottorille)
Laukun koko: 130 x 70 x 40 cm (varmistuu myöhemmin)
Laatikon koko:
Paino: noin 72 kg varmistuu myöhemmin, tässä painossa mukana: vene, lattia, yksi istuin)
Täyttöaika n: 15-20 min veneen omalla jalkapumpulla
Täyttöpaineet, isompi luku on maksimi: 0.25 bar (3.6 PSI) ponttoonit ja 0.6-0.7 bar (9-10 PSI) airdeck-lattia. Huom. paine nousee lämpimässä ja auringossa nopeasti, tarkkaile paineita. Kylmä vesi viilentää ponttoonien ilmaa.
Tyhjennys: itsestään kun venttiilit avataan (paina ja pyöräytä keskiosaa = tyhjennysasento). Voit imeä veneen helpommin pakkautuvaksi pumpun avulla, siirrä pumpun täyttöletku toiseen aukkoon pumpussa.
Tyhjennys: itsestään kun venttiilit avataan (paina ja pyöräytä keskiosaa = tyhjennysasento). Voit imeä veneen helpommin pakkautuvaksi pumpun avulla, siirrä pumpun täyttöletku toiseen aukkoon pumpussa.
Self bailing: vedentyhjennysventtiili moottoritelineen alaosassa poistaa veden, mutta ei päästä sisälle
Väri: tumman vihreä/musta
Takuu: 24 kuukautta valmistus- ja materiaalivirheille

Lisätiedot

Paino 60 kg
Kopukka

Kopukka 400, Loppumaksu, Varausmaksu

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top