Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

Kopukka 630 kumivene

Kopukka 630 kumivene

1,000.002,050.00

Kopukka 430 ja 630 tulevat varastoon arviolta huhtikuun alussa 2023. Olemme avanneet näitä kahta mallia koskevan myynnin, missä voit varata veneen tästä erästä maksamalla joko varausmaksun tai kokosumman. Kopukka 530 tulee arviolta kesällä 2023 (ei tarkempaa aikataulua). Jos olet kiinnostunut niin laita viestiä ja lisäämme teidät listalle: myynti@kivelaoutdoor.com

Katso lisätietoja Kopukka 530 sivulta. Huom. jotkut kuvat ovat 530 mallista.

Älä täytä venettä kuivalla maalla käyttöpaineisiin! Paineet nousevat kuivalla maalla lämpimällä ilmalla.
Laita käyttöpaineet vasta kun olet valmis laskemaan veneen veteen! Vesi jäähdyttää ja ylipaineiden vaaraa ei ole.
Älä säilytä venettä käyttöpaineissa edes vedessä! Vene kannattaa muutenkin vetää aina kuivalle maalle ettei aallokko hiero venettä kiviin, rantaan tai laituriin.

Tuotetunnus (SKU): Kopukka630-1 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,

Kuvaus

Kopukka Gen 7 – suunniteltu Rovaniemellä

Kopukka veneet tulivat markkinoille 2016 ja veneiden tuotekehitys on jatkuvaa. Pohjan loiva V-muoto antaa veneelle erinomaisen suorituskyvyn. Pohja on toteutettu ilmatäytteisellä kölillä, joka asennetaan Airdeck lattian alle. Köli täytetään lattian keulassa olevan aukon kautta. Veneen kuivaaminen, puhdistaminen ja mahdollinen paikkaaminen ovat helppoa. Köli toimii iskunvaimentimena ja ilmanpainetta voi säätää tilanteen mukaan. Voit hieman löysätä painetta jos odotettavissa on kivinen joenlasku ja voit silti pitää lattian täydessä paineessa. Kopukka mallit ovat: 430, 530 ja 630. Kokoerot:


Kapea, pitkä ja virtaviivainen Kopukka on suunniteltu retkikäyttöön ikäänkuin jokiveneen ja kanootin tontille – ei pikaveneeksi. Kopukka on erinomainen jokien nousussa ja laskussa (esim. Ivalojoki aivan latvoilta alkaen, Kaitum, Lainio, Lätäseno sekä paljon pienemmätkin) ja toimii hyvin myös hyvin kapeissakin puroissa. Ilmatäytteisenä Kopukka joustaa ja ottaa kosken iskut vastaan pehmeästi, kulkee pinnassa ja sen kantavuus on erinomainen. Kopukka on paljon vakaampi kuin vastaavan kokoinen kova vene, kanootti tai kajakki. Kopukka liikkuu moottorilla ja airoilla ketterämmin kuin vastaava kova moottorivene. Kopukkaa ei sinänsä kannata verrata leveämpiin ”rattiveneisiin”, mutta keveänä Kopukka kulkee liukkaasti astetta pienemmällä moottorilla ja raskasta soutuvenettä paremmin myös sähkömoottorilla. Kopukka soveltuu kovia veneitä paremmin hyvin matalaan veteen ja jokikäyttöön. Kopukka 430 ja 530 voidaan kuljettaa auton katolla, pakattuna laukussaan, lentokoneessa tai helikopterissa eikä se tarvitse traileria. Säilytystilan tarve on pieni. Koska kankaat ovat vahvoja ja rakenne joustaa hyvin ovat reiät harvinaisia. Ne on helppo paikata kentälläkin. Metsästys ja kalastuskäytössä arvostat sitä, ettei Kopukka kolise kuten kova vene. Kopukka 430 ja 530 ovat helposti käsiteltäviä yksinkin jopa kuivalla maalla. Kopukka takaa onnistuneet retket syvälle erämaahan.Yhteiset ominaisuudet:

 • Uusi pitkälle kehitetty virtaviivainen runko. Veneen keula on korkea, entistä leveämpi, pidempi ja kantavampi.
 • Jatkoimme perän ponttoneja 7 cm (2022).
 • Pohjan loiva V-muoto on toteutettu ilmatäytteisellä kölillä (2022), joka asennetaan Airdeck lattian alle. Köli täytetään lattian keulassa olevan aukon kautta. Köli mataloituu perää kohden.
 • Rakenne antaa veneelle erinomaisen käsiteltävyyden ja jäykkyyden kovassakin ajossa ja kulkee matalassa jopa kuormattuna.
 • Vene käyttäytyy pehmeästi ja johdonmukaisesti, vaikka se menisi sivuttain koskessa olevaan vedenalaiseen kiveen osuen.
 • Vene on tukeva ja suuntavakaa niin soutamalla kuin moottoriajossa, nousee herkemmin plaaniin ja on ketterä.
 • Lattian reunoihin on asennettu D-lenkkirivit. Varustelaukut voidaan kiinnittää suoraan pohjaan.
 • Airdeck-lattia on irrotettava, jolloin veneen puhdistaminen, kuivaaminen ja mahdollinen paikkaaminen on helppoa.
 • Airdeck-lattian päällä on 0.6 mm lisäkerros, mikä vahvistaa lattiaa kulumiselta ja parantaa pitoa.
 • Airdeck-lattia ei rakenteesta johtuen mene perille keulaan asti. Siitä ei olisi mitään hyötyä keulan nousevalla osalla.
 • Moottoritelineen alareuna on hyvin panssaroitu iskuja vastaan ja varustettu kavitaatiosiivillä.
 • Ponttoonien alapinta ja veneen pohja on 1.5 mm kangasta ja yläpinta 0.9 mm.
 • Kaikki pääsaumat on tehty hitsaamalla.
 • Oikein sijoitetut kangas-tyyppiset kantolenkit. Kaksi perässä, yksi keulassa ja 530, 630 veneissä on kahvat myös keulan sivuilla. Kantaminen onnistuu 430 osalta kaksistaan ja 530 ja 630 veneiden osalta helpoiten kolmistaan.
 • Sisäpituusmitta on moottoritelineestä keulan roiskesuojan reunaan. Roiskesuojan alla on tilaa varusteille noin 100 litraa.
 • Istuimet voidaan siirtää haluttuun kohtaan kiskoja pitkin (joissakin kuvissa istuimet eivät ole kiinnitetty kiskoihin).
 • Istuimet eivät ole olennainen osa veneen jäykkyyttä, joten voit myös poistaa ne kokonaan tai osittain ja istua vaikka laukkujen päällä.
 • Keulan roiskesuojassa on reiät erilaisia kiinnitysköysiä varten (köysi ei tule mukana).
 • Keulan päälle voit rakentaa esim. vesivanerista kiinnityksen keulamoottorille. Muotoile levy keulan mukaan ja käytä kiinnitykseen roiskesuojan sivuilla olevia teräsholkitettuja reikiä. Kuvia Kopukkavene FB ryhmässä.
 • Kopukka ei ole erityisen tuuliherkkä varsinkaan kuormattuna ja on hyvin hallittavissa airoilla. Kova tuuli tietenkin vie venettä siinä missä muitakin.
 • Kopukka on airoilla ketterämpi erityisesti kuormattuna kuin kanootti melomalla. Nopeat linjanvaihdot koskessa ovat mahdollisia. Moottoriajossa voit jäädä paikoilleen virtaan suunnittelemaan sopivaa nousureittiä.
 • Kosken nousussa ja muulloinkin tehokkaalla moottorilla ajettaessa kuormaa kannattaa pitää sopivasti tai pääosin veneen keulassa. Kiinnitä irtotankki mahdollisimman eteen.
 • Neljä airoa ja neljä irrotettavaa vapatelinettä.
 • Kopukan mukana tulee kaikki tarvittava: laukku, pumppu, airot, paikkasarja, vapatelineet.

Kopukkaa on helppoa ajaa moottorilla, soutaa tai meloa.

Kopukka on erinomainen sekä virtaavassa että tyynessä vedessä. Kopukka joustaa hienosti voimakkaissakin koskissa ja kulkee hyvin aallokossa. Se on helppo kuljettaa paikasta toiseen eikä vaadi traileria tai edes peräkärryä, joskin sitä voidaan kuljettaa näiden avulla. Sopivalla kärryllä Kopukan kuljettaminen onnistuu myös maastossa. Kopukka painaa samassa kokoluokassa olevaan soutuveneeseen verrattuna puolet vähemmän ja sen syväys on pienempi. Tästä johtuu, että kopukka on kevytliikkeinen, kulkee matalassa ja on erittäin vakaa verrattuna soutuveneeseen ja erityisesti kanoottiin. Kalastaminen seisaaltaan onnistuu erinomaisesti ja istuimien paikkaa voidaan muutella tilanteen mukaan. Kopukan varusteleminen on helppoa, joskin se on jo nyt valmis kaikkiin haasteisiin. Vahvasti panssaroitu Kopukka kestää lähes mitä vain joten voit huoletta suunnitella elämäsi seikkailut erämaahan. Katso käyttövinkkejä Youtube-kanavalta.


Kopukka 630 on sopiva:

Kopukka 630 on iso ja tilava vene joka sopii parhaiten ryhmälle. Vene on varustettu neljällä istuimella, mutta myös ponttoonien päällä voi istua (helpoissa olosuhteissa) tai varustelaukkujen päällä. Lapsia voi mahtua kaksi vierekkäin. Koskenlaskussa kannattaa mennä lattialle polvilleen. Kopukka 630 on soudettavissa ja ajettavissa yksinkin. Kopukka 630 sopii hyvin myös safarikäyttöön kaikkein vaativimmillekin retkille. Jos kyydissä on kolme hyvin isokokoista matkustajaa ja todella paljon varusteita niin 630 on silloin parempi kuin 530.

Kopukan kantavuus on iso suuresta ilmatilavuudesta johtuen. Veneeseen voidaan ottaa siis paljon kuormaa ja varustelaukkuja voidaan kiinnittää myös ponttooneiden päälle. Tee itse nämä päätökset tilanteen mukaan. Tässä arviot jos vene on pakattu niin raskaasti, että se uppoaa 20 cm. Kopukka 430: 800 kg. Kopukka 530: 1300 kg. Kopukka 630: 1700 kg. Esim. BRP Outlander 570 mönkijän kuivapaino on 319 kg.


Kaikille Kopukka malleille hyvä moottorin kokoluokka on:

 • Sähköperämoottori. Kaikki Kopukka veneet, 430, 530 ja 630 liikkuvat aivan hyvin myös sähköperämoottorilla siinä missä tavalliset soutuveneetkin. Tehokkaammat Torqeedo-sähköperämoottorit vastaavat noin 4 hv bensamoottoria. Monissa sähkömoottoreissa on säädettävä rikipituus.
 • Lyhytrikinen 2.5 hv. Sopii hyvin perus uisteluun ja liikkumiseen.
 • Lyhytrikinen 5-6 hv. Tällainen moottori on hyvin kuljetettavissa ja painaa noin 26 kg. Irtotankki ja muut varusteet kannattaa sijoittaa yksin ajettaessa veneen keulaan tai niin pitkälle kuin letkua riittää. Tällaisella moottorilla voidaan päästä 20-25 km/h huippunopeuksiin kuormasta, aallokosta yms. riippuen. Voima riittää vähintään 1-luokan kosken nousuun kuormasta riippuen. Hyviä koneita esim. Honda 5 ja Tohatsu 6. Meidän mielestä paras kokoluokka kun haetaan hyvää liikuteltavuutta suhteessa tehoon.
 • Tästä isommilla moottoreilla > kannattaa pyytää liikkeestä testiin. Tehokkaalla moottorilla on vaikea saada kaikkia reservejä käyttöön jos ajat yksin. Jos veneessä on useampi henkilö ja pystyt sijoittamaan painoa lähemmäs keulaa niin tilanne paranee. Jos haet tehokasta pikavenettä niin Kopukka ei ole tähän optimaalinen. Hyvä suorituskyky on saavutettu esim. Yamaha 9.9 hv 2-tahtisella perämoottorilla.
 • Se miten vene käyttäytyy milläkin moottorilla, kuormalla, missä kelissä jne. on vaikea sanoa. Muuttujia on paljon, kuorman sijainti jne. Pienillä säädöillä voit saada veneen toimimaan entistä paremmin. Veneen pohjalle voit tehdä mm. seuraavia asioita: Voit kääntää lyhytrikisellä moottorilla kölin takaa esim. 70 cm matkalta kaksinkerroin, jolloin se ei täyty ilmalla. Tai kokeile hieman eri sijaintia lattialle. Joskus esim. lattian siirto 10-20 cm eteenpäin muuttaa tilannetta. Kölissä voi kokeilla eri ilmanpaineita.
 • Kokeile moottorilla erilaisia trimmiasentoja ja eri kuormilla.
 • Kopukka toimii erinomaisesti matalassa vedessä, joen nousussa ja kaislikossa Longtail-moottorilla.
 • Voit käyttää lyhyt- tai pitkärikistä moottoria. Lyhytrikinen kun haet mahdollisimman matalalla kulkevaa venettä. Pitkärikinen voi olla hyvä merellä ja isoilla vesillä missä on isoja maininkeja ja aaltoja. Kaikista isoimmilla moottoreilla pitkärikinen voi antaa paremman suorituskyvyn. Muista, että Kopukka on suunniteltu retkikäyttöön ikäänkuin jokiveneen ja kanootin tontille – ei pikaveneeksi. Jos haet pikavenettä niin suosittelemme esim. alumiinipohjaista RIB-venettä.
 • Liikenne- ja viestintäviraston, eli Traficomin ylläpitämään vesikulkuneuvorekisteriin on ilmoitettava:
  • yli 15 kW (20 hv) moottorilla varustetut veneet, ja/tai
  • runkopituudeltaan vähintään 5.5 metriä pitkät purje- tai moottoriveneet (Kopukka 630 pitää aina rekisteröidä pituuden takia)
  • Trafi ei rekisteröi veneitä, joiden moottorin teho ylittää veneen valmistajan antaman suosituksen.

Tekniset tiedot, Kopukka 630:

Pituus: 6.3 m
Leveys: 147 cm
Sisäleveys: 55 cm
Ponttoonin halkaisija: 46 cm
Materiaali: ponttoonin yläpinta 0.9 mm, alapinta ja pohja 1.5 mm PVC, pääsaumat hitsattu ja jotkut liimattu
Airdeck-lattian paksuus: 15 cm
Sisäpituus: 430 cm (moottoritelineestä keulan roiskesuojan reunaan)
Ilmakammiot: 4+1
Kantavuus: 1700 kg (laskelmassa vene uppoaa 20 cm 1700 kg kuormalla)
Moottori max: 30 hv (22.1 kW)
Henkilökapasiteetti: 5 aikuista, varustettu neljällä penkillä
Penkit: 4 kpl alumiini
Istuinkorkeus: n. 38 cm
Airot: 4 kpl, 230 cm
Vapatelineet: 4 kpl, irrotettavat ja säädettävät
Varustelenkit: 22 kpl (2 riviä lattiassa)
Venttiilit: Halkey Roberts
Moottoritelineen paksuus: 25 mm
Moottoritelineen korkeus: 38 cm (optimoitu lyhytrikiselle perämoottorille)
Laukun koko: 130 x 70 x 40 cm (varmistuu myöhemmin)
Laatikon koko:
Paino: noin 72 kg varmistuu myöhemmin, tässä painossa mukana: vene, lattia, yksi istuin)
Täyttöaika n: 15-20 min veneen omalla jalkapumpulla
Ohjeelliset käyttöpaineet vedessä! Isompi luku on maksimi: 0.20-0.25 bar (3.6 PSI) ponttoonit ja köli, 0.3-0.6 bar (4.35-8.7 PSI) airdeck-lattia. Huom. paine nousee lämpimässä ja auringossa nopeasti, tarkkaile paineita. Kylmä vesi viilentää ponttoonien ilmaa. Huom. ole tarkkana ettet sekoita paineyksiköitä. Älä laita käyttöpaineita kuivalla maalla. Kölin täyttöä voi kokeilla alkaen 0.1 bar. 
Tyhjennys: itsestään kun venttiilit avataan (paina ja pyöräytä keskiosaa = tyhjennysasento). Voit imeä veneen helpommin pakkautuvaksi pumpun avulla, siirrä pumpun täyttöletku toiseen aukkoon pumpussa.
Tyhjennys: itsestään kun venttiilit avataan (paina ja pyöräytä keskiosaa = tyhjennysasento). Voit imeä veneen helpommin pakkautuvaksi pumpun avulla, siirrä pumpun täyttöletku toiseen aukkoon pumpussa.
Self bailing: vedentyhjennysventtiili moottoritelineen alaosassa poistaa veden, mutta ei päästä sisälle
Väri: tumman vihreä/musta
Takuu: 24 kuukautta valmistus- ja materiaalivirheille

Katso lisätietoja Kopukka 530 sivulta. Huom. jotkut kuvat 530 mallista.

Lisätiedot

Paino 60 kg (kilogramma)
Kopukka

Kokosumma, Varausmaksu, Loppumaksu

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top