Lataa käyttöohje: https://www.kivelaoutdoor.com/wp-content/uploads/2024/02/Kopukka-2024-kayttoohje.pdf

3.7 Kuljetus
Kopukka on helppo kuljettaa paikasta toiseen eikä vaadi traileria tai edes peräkärryä, joskin sitä voidaan kuljettaa näiden avulla. Sopivalla kärryllä Kopukan kuljettaminen onnistuu myös maastossa. Keveytensä ansiosta Kopukka on helppo kiinnittää täytettynä auton kattotelineeseen. Irrota tällöin veneestä kaikki varusteet ja varmista tukeva kiinnitys joka suuntaan. Varmista telineiden tukevuus, kiinnitys ja kantavuus. Ota huomioon vastaan tulevien isojen autojen aiheuttamat ilmanpuuskat. Tarkista kiinnitys ja veneen paine aika ajoin. Suojaa vene hankauksilta. Kivelä Outdoor ei vastaa mistään välillisistä vahingoista mitä veneen kuljettaminen voi aiheuttaa.

Vene voidaan kuljettaa kuomukärryssä myös osittain täytettynä. Tyhjennä veneen keula, lattia ja köli, mutta vähennä ilmanpainetta myös takaosasta ettei ponttoonien väliseinämä rasitu liiaksi. Suosittelemme, että yli 10 kg painava moottori irrotetaan, koska moottoriteline voi rasittua liikaa epätasaisella tiellä. Asenna sopiva tuki moottoritelineen alle. Sido vene ja moottori hyvin kiinni. Kuljetuksessa vaurioitunut moottoriteline tai vene eivät kuulu takuun piiriin.


Venettä voidaan kuljettaa laukussaan sopivassa kärryssä. Kärryjä saa hyvinvarustetuista kaupoista. Vene on sidottava hyvin kiinni ja suojattava kaikelta hankautumiselta.

Mönkijän perässä.

Auton perässä. Kopukka 545 laukun koko noin: 110 x 65 x 45 cm. Kuvassa Jeep Grand Cherokee WJ peräkontti.

Auton katolle kiinnitettävässä korissa. Tai sijoita muuta tavaraa koriin ja saat tilaa laukulle auton perään. Laukku on sidottava hyvin kiinni ja suojattava kaikelta hankautumiselta.

Vetokoukkuun kiinnitettävässä korissa. Tai sijoita muuta tavaraa koriin ja saat tilaa laukulle auton perään. Laukku on sidottava hyvin kiinni ja suojattava kaikelta hankautumiselta.


Täytettynä venettä voidaan kuljettaa riittävän tukevilla ns. kajakkikärryillä. Valitse tarpeeksi tukeva malli. Nämä kärryt ovat keveitä ja koottavia.

Tai kevyt trailerilla. Näitä ei saa kiinnittää auton perään. Kuvassa Kopukka 530 kaksi eri sukupolvea. Vene on sidottava hyvin kiinni ja suojattava kaikelta hankautumiselta.

Auton katolla. Vene on sidottava hyvin kiinni ja suojattava kaikelta hankautumiselta.

Trailerissa. Vene on sidottava hyvin kiinni ja suojattava kaikelta hankautumiselta.

Peräkärryssä täytettynä tai laukussaan. Vene on sidottava hyvin kiinni ja suojattava kaikelta hankautumiselta.