Vanerilattian osat liittyvät toisiinsa H- ja U-muotoisilla profiileilla, jotka ovat kiinnitetty vanerilevyjen reunaan. Tämän lisäksi levyjen ulkoreunaan asennetaan pitkät alumiinikiskot, jotka yhdistävät lattialaudan osat toisiinsa ja tarjoavat monoliittisen rakenteen. Tämän tyyppisellä lattialaudalla on suuri jäykkyys, mikä on erittäin tärkeää kölimoottoriveneissä. Tämän lattian haittoja ovat suurempi paino ja pidempi asennus- ja irrotusaika verrattuna  puhallettavaan Airdeck-lattiaan. Vanerilattia ei ole oikea valinta koskenlaskuun ja lentokuljetuksiin vaan ilmatäytteinen Airdeck lattia on tässä tapauksessa parempi.

Linkki: https://kolibriboats.com/en/blog-en/how-to-assemble-a-pvc-boat-with-the-hard-floorboard/

Lataa: käyttöohje, användarmanual, usein kysytyt kysymykset.

Video-ohje:

Toinen video.


  • Valitse ensin sopiva asennuspaikka – tasainen vaakasuora alue ilman kiviä, kuoppia ja teräviä oksia. Voit sijoittaa veneen kahdelle rinnakkaiselle airolle, mikä auttaa ratkaisemaan epätasaisen pinnan ongelman ja suojaa venttiilejä hiekalta.
  • Ennen lattialaudan asentamista on tarpeen täyttää veneen sylinterit 1/3 tilavuudesta, jotta vene suoristuu ja osat on helpompi asentaa.
  • Aloitetaan ensimmäisestä osasta, joka asennetaan keulaan. Laitamme sen karkea (liukuestävällä) pinta ylöspäin. Keskitämme köliventtiilin keulaosassa olevaan köliventtiilin reikään.

  • Toisen osan asennus. Jokaisen osan reunoihin on asennettu H- ja U-muotoiset alumiiniprofiilit.
  • Ole tarkkana, että levyt tulevat tarkasti kohdikkain sivusuunnassa. Niiden liikuttaminen ei onnistu kun lattia on koottuna. Sivukisko ei asennu kunnolla, jos levyt eivät ole aivan kohdallaan.

  • Jätä yksi levy väliin ja asenna taimmainen levy siten, että levy tulee moottoritelinettä vasten ja telineessä olevien pidäkkeiden alle. (kun asennat Airdeck-lattian vanerilattian sijasta niin voit ruuvata kannakkeet irti ja asentaa Airdeck-lattiassa olevat liepeet kiinni moottoritelineeseen kannakkeiden avulla).

  • Kun asennat viimeiset vanerilevyt niin kohdista profiilit ja paina levyt alas jolloin profiilit lukitsevat levyt toisiinsa.

  • Viimeisenä asennetaan pitkät sivukiskot. Laita pitkät kiskot taakse ja lyhyemmät eteen. Katso, että kiskojen sauma tulee suunnilleen vanerilevyn puoliväliin tai ainakin niin, että kisko menee yhtenäisenä sauman yli jäykistäen lattian. Jotta saat sivukiskon helpommin niin laita veneen airo lattian alle, jolloin lattian reuna nousee hieman ylöspäin.
  • Kiskojen liuku-urat tulevat ylöspäin.

  • Kiskojen liuku-urat tulevat ylöspäin. Niihin voidaan asentaa vaikka varusteiden ja irtotankin kiinnitysremmit.

Kuvassa Kopukka 545 vanerilattia asennettuna