Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

 • Käytössänne nyt myös MobilePay!

Winnerwell Fastfold Titanium telttakamiina

Winnerwell Fastfold Titanium telttakamiina

499.00

Ultrakevyt ja ultra-pakattava Winnerwell Fastfold Titanium telttakamiina on kuin luotu reissaajalle, joka haluaa painua repun kanssa syvemmälle skutsiin! Aivan loistava kamiina keveän kotateltan kanssa! Saat uskomattoman mukavan lämpötilan ja ilmapiirin teltassa riippumatta ulkolämpötilasta. Käyttövalmis kamiina painaa ainoastaan 1800 grammaa! Huom. piippua tai mitään muitakaan osia ei ole tällä hetkellä myynnissä erikseen. On mahdollista, että otamme piippua myöhemmin. 2.4 metriä pitkän titaanipiipun hinta teräsrenkaineen on 119 eur. Jos se kiinnostaa niin laita viestiä niin voimme haarukoida tilausmääriä: myynti@kivelaoutdoor.com. Huom. Winnerwell on kehittänyt nyt myös titaanisen piipun läpiviennin, jonka voi asentaa rullapiippuun. Otamme varastoon, lisätietoja myöhemmin.

Winnerwell titaanikamiina on suosittu ja siitä on kovasti tykätty. Olemme kuitenkin saaneet ehkä 2 kommenttia hinnasta. Winnerwell titaanikamiina maksaa 499 eur ja sisältää kaiken tarvittavan. Hinta on linjassa muiden titaanikamiinoiden kanssa, tehtaan suositusten mukainen ja sisältää suomen arvonlisäveron 24%. Tämä sama hintataso on Ruotsissa, USA:ssa, Japanissa jne. Esim. Seek Outsiden titaanikamiinat ovat samaa hintatasoa (piippu pitää hankkia erikseen), mutta selvästi alkeellisemmalla rakenteella (ns. tangot ja siipimutterit). Kifarulla, joka ensimmäisenä teki rullapiipun, on pakkautuva kamiina, mutta teräksestä. Paljon muitakin esimerkkejä löytyy. Jos sinusta tuntuu, että Winnerwell on kallis niin ensinnäkin vertaa sitä maailman hintatasoon. Jos et halua sijoittaa näin paljon niin tämä kamiina ei ole sinua varten. Voit hankkia edullisemman teräskamiinan tai tilata itsellesi sopivan kamiinan ulkomailta. Toivoisimme ettet avautuisi hinnasta meidän Facebook sivuillamme.

Varastossa

Kuvaus

Winnerwell on saavuttanut suuren suosion mm. USA:n ja Japanin markkinoilla eikä syyttä. Laatu, materiaalit, toiminnallisuus ja paneutuminen kaikkiin yksityiskohtiin erottavat Winnerwellin kamiinat kaikista muista.

Ultrakevyt ja ultra-pakattava Winnerwell Fastfold Titanium telttakamiina on kuin luotu reissajaalle, joka haluaa painua repun kanssa syvemmälle skutsiin! Aivan loistava kamiina keveän kotateltan kanssa! Saat uskomattoman mukavan lämpötilan ja ilmapiirin teltassa riippumatta ulkolämpötilasta. Kamiina painaa käyttökunnossa vain 1800 grammaa! Tämä kamiina on paitsi kevyt myös normaalin kokoinen, mitat: L 22 x K 18 ja syvyys 36 cm. Samankokoiset teräskamiinat painavat piippuineen 6.5 – 9 kiloa eikä sellaista kanna mukana repussa.


Titaani luovuttaa lämmön nopeasti telttaan. Lämmitetyssä kotateltassa voit kuivattaa märät ja kosteat vaatteesi riippumatta säästä. Lisäksi kamiina pitää kondenssiveden ja kosteuden loitolla eli mukavuuden huipussaan. Kamiina muuttaa kodan kuivaksi, lämpimäksi ja viihtyisäksi paikaksi riippumatta siitä kuinka huono keli ulkona on. Lämmitysteho riittää helposti jopa 4-6 hengen telttaan pakkasellakin.


Käsittämättömän kevyt Winnerwell Fastfold Titanium telttakamiina pakkautuu levyksi ja on helppo kuljettaa repussa tai kiinnitettynä reppuun. Koottava rakenne (fastfold) asettaa uuden mukana liikuteltavien telttakamiinoiden standardin. Kamiinassa ei ole mitään irtonaisia ja hukkuvia osia. Yksinkertaisesti käännät seinät paikalleen ja varmista integroiduilla lukoilla. Varustettu vedonsäädöllä.


Piippu on valmistettu titaanista ja kuljetetaan rullattuna. Asetettaessa piippu käyttökuntoon rulla avataan ja levy rullataan putkeksi pituussuunnassa metallilenkeillä varmistaen. Piippu muistaa muotonsa helpommin ensimmäisen polton jälkeen. Suosittelemmekin kamiinan koekäyttöä ennen retkeä. Piipun päähän asennettava kipinäsuoja suojaa teltan yläpintaa ja lähimaastoa leijuvilta kipinöiltä. Kipinäsuojassa on kolme lenkkiä harusnaruja varten jos luvassa on voimakas myrsky. Piippu on peräti 2.7 metriä pitkä eli yhdessä kamiinan kanssa piippu ulottuu noin 3 metrin korkeuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit keskittää pippun ulosviennin monien kotatelttojen keskellä olevan savuaukon kohdalle. Tai tee/teetätä piipun läpivienti sopivalle kohdalle esim. sammutuspeittokankaasta. Vertailun vuoksi: kaksi metriä pitkä teräksinen rullapiippu painaa peräti kilon, mutta titaaninen Winnerwell-rullapiippu on 2.7 m pitkä ja painaa vain 390 grammaa.


Teltan lämmittimessä ei ole oikeastaan paljoa järkeä ellei sitä ole suunniteltu samalla myös ruuanlaittoon. Laatikkomaisen Winnerwell Fastfold Titanium kamiinan yläpinta on paitsi tasainen myös tilava. Isolle keittotasolle mahtuu koosta riippuen useampia pannuja / kattiloita yhtä aikaa ja piipun viereen mm. titaanipannu molemmin puolin. Voit siis valmistaa ruokaa ja keittää vettä samoilla tulilla yhtä aikaa, jolloin toinen ruoka ei jäähdy välillä. Jos leiriydyt lyhyen matkan päähän autosta, käytät kamiinaa pilkkiteltassa tai pystyt kuljettamaan polttopuuta ahkiossa niin huomaa, että kamiinan pituus on 36 cm eli normaalit halot mahtuvat. Erämaassa on hyvä ottaa mukaan saha tai kirves tai molemmat. Puiden lisääminen on helppoa ison luukun kautta. Kamiinassa voidaan mitä tahansa kuivaa puuainesta eli vaikka maasta löytyneitä kuivia oksia.


Winnerwell Fastfold Titanium kamiinassa on vakiovarusteena monista retkikamiinoista puuttuva vedon kuristin (niin sanottu uunin pelti), joka auttaa säätämään palon intensiteettiä ja kestoa. Lämpötilasta saadaan tasaisempi, puut kestävät pidempään ja nukut lämpimässä pidempään. Turvallisuussyistä kuristin ei sulje piippua kokonaan. Piipun lähtö on tukeva kaksivaippainen, mikä lisää turvallisuutta.


Vasemmassa alakulmassa on 750 ml titaanikattila (mitattu tilavuus) ja paino kansineen 123 g. Voit keittää vettä yhtä aikaa jopa kahdeksalla (kaksi piipun viereen, missä on kuuma paikka) samanlaisella kattilalla eli koko retkikunnalle. Vertailun vuoksi yhden litran (1,0l) Jetboil Flash ja Zip kattiloiden mitattu tilavuus on 800 ml. Kuvassa näkyy myös vedonsäätö.


Kamiina toimii myös ultrakevyenä avotuligrillinä teltan ulkopuolella kansi ja piippu poistettuna. Koska hiiliä ei valu maahan eikä kamiinan alapinta kosketa maata niin voit grillata myös metsäpalovaroituksen aikana varovaisuutta noudattaen.


Ominaisuudet:

 • Fastfold. Erittäin älykäs ja helppokäyttöinen nopeasti taitettava muotoilu. Liesi pakkautuu hyvin pieneen kokoon. Kaikki perustuu integroituihin lukkoihin, eikä ylimääräisiä työkaluja tarvita. Jalat taittuvat kuljetusta varten.
 • Pakattavissa reppuun. Yhdessä keveän kotateltan kanssa saavutat kaukaisemmatkin erämaat ja majoitut mukavasti.
 • Rullapiippu. Piippu on yksiosainen titaanilevy.
 • Kipinäsuojus. Estää kipinöiden purkautumisen ulos eikä sadevesi ei pääse sisään. Eliminoi lähes kokonaan teltan päälle leijuvat reikiä polttavat kipinät.
 • Titaania. Äärimmäisen laadukkaasti valmistettu titaanista, joka tarjoaa erinomaisen lämmönsiirtotehokkuuden ja erittäin kevyen painon.
 • Tehokas palonhallinta. Säädettävä ilmavirtaus ovessa ja vedonkuristin piipun alaosassa, missä on tukeva kaksivaippainen putkenlähtö. Voit säätää palonopeutta eli hallita lämpötiloja, polttoaineen kestoa ja ruuanlaittoa.
 • Vedonsäätö. Ei sulje piippua kokonaan. Turvallista.
 • Keittotaso. Voit valmistaa monipuolisesti ruokaa isolla tasaisella yläpinnalla.
 • Grilli. Toimii ultrakevyenä avotuligrillinä kansi ja piippu poistettuna (ei teltan sisällä).
 • Kaikki mukana. Sisältää titaanisen Fastfold-rungon, rullattavan titaanipiipun ja 8 piippurengasta, kipinäsuojan piipun päähän, kantolaukun.
 • Ultrakevyt. Vain 1800 grammaa käyttökunnossa.
 • Sopiva noin 3-4 metriseen kotatelttaan.
 • Winnerwell Fastfold Titanium telttakamiinan ansiosta erilliset keittimet tulevat tarpeettomiksi eikä polttoainetta tarvitse kantaa mukana. Säästät kantamuksissa tilaa ja painoa.

Tekniset tiedot:

Painot g: kamiina 1440 (mukana kaksi pakkausnauhaa), piippu 359,4 (mukana pakkausnauha), kipinäsuoja 84.3, piippurenkaat 27.8, laukku 140
Paino käyttökunnossa: 1800 grammaa
Paino kaikki osat laukussa: 2040 grammaa
Mitat käyttökunnossa: pituus 360 x leveys 220 x korkeus 180 mm
Mitat kuljetuksessa: pituus 360 x leveys 220 x korkeus 120 mm
Tulipesän koko: noin 15 litraa
Levyn paksuus: 0.5 mm (Seek Outside titaanikamiina 0.3 mm)
Piipun pituus käyttökunnossa: 3 metriä (mitattu maanpinnasta piippu kiinni kamiinassa)
Piipun mitat: halkaisija 76 mm (3 tuumaa), pituus 300 mm rullattuna kuljetukseen
Polttoaine: kuiva puu


Materiaalit:

Valmistettu erittäin keveästä ja kestävästä titaanista. Titaani painaa vain 56% ruostumattoman teräkseen verrattuna ja kestää paljon korkeampia lämpötiloja kuin teräs. Titaaninen kamiina voidaan siis valmistaa ohuemmasta materiaalista, joka pitää painon ja pakkauskoon mahdollisimman pienenä. Titaanin sulamislämpötila on yli 1650 °C. Koska titaanikamiina voidaan valmistaa ohuemmasta levystä kuin teräskamiina on näiden vaihtoehtojen lämmönluovutuskyky samaa tasoa. Oikeastaan ainoa haittapuoli teräkseen verrattuna on titaanin korkeampi hinta. Titaani tarjoaa ylivoimaisen yhdistelmän lujuutta ja keveyttä teräkseen verrattuna. Titaanin lämpöpiteneminen ja lämmönjohtokyky ovat alhaiset, jolloin myös lämmön aiheuttamat muodonmuutokset jäävät vähäisiksi. Tällainen fastfold-design olisi vaikea tehdä ruostumattomasta teräksestä ilman lämmön aiheuttamien muodonmuutosten tuomia ongelmia. Titaani ei siis sido paljon lämpöä itseensä vaan luovuttaa sen eteenpäin. Titaanin korroosionkestävyys on useimmissa olosuhteissa parempi kuin ruostumattomien terästen.

Asennusvinkit:

Piippu on valmistettu ohuesta titaanilevystä. Se pakkautuu 30 cm pitkäksi rullaksi kuljetusta varten ja rullataan pituussuunnassa piipuksi. Piippua ei voida taittaa mutkalle eikä asentaa vinoon. Kun piippu muotoutuu ensimmäistä kertaa, se voi olla hieman hankalaa. Ensimmäisen palamisen jälkeen tuli kuitenkin lämmittää putken muodon. Seuraavalla kerralla levy “muistaa” muodon helpommin ja rullaaminen on helpompaa. Kun rullaat levyn piipuksi ensimmäistä kertaa suosittelemme, että käytät noin 5 cm paksuista sisäputkea ja/tai pyydät jonkun kaveriksi. Titaanipelti on hyvin ohutta ja suosittelemme käyttämän esim. nahkakintaita käsien suojana. Kun piippu alkaa muodostumaan niin työnnä sen päälle lukitusrenkaita sitä mukaa. Jaa renkaat tasavälein koko pituudelta. Vältä mahdollisia ryppyjä putkessa. Kun kokoat kamiinan niin varmista, että kaikki osat ovat suorassa ja lukitukset kiinni kunnolla. Asenna kamiina mahdollisimman tasaiselle alustalle ettei se vääntyile kuumuudessa. Kamina tulee asettaa joko suoraan palamatonta maata vasten tai tulenkestävän kankaan päälle. Asenna kipinäsuoja piipun päähän ja kiinnitä harusnarut kipinäsuojaan jos odotettavissa on kovempaa tuulta.

Käyttäminen: 

Kamiinan tehokas ja oikea käyttö vaatii jonkin verran kärsivällisyyttä ja opettelua. Käytä pelkästään kuivaa puuta. Lämmitystä aloitettaessa on tärkeää luoda kuuma piste isompien puiden eteen, joka käynnistää voimakkaan vedon kamiinan läpi. Käytä runsaasti pieniä sälöjä lisäämällä hitaasti suurempia puupaloja. Avaa luukku aina varovasti, jottei kipinät lennä telttaan. Älä käytä polttonesteitä sytytykseen. Suosittelemme kokeilemaan kamiinaa ensin ulkona, jotta opit sytyttämisen ja ilmanvirtauksen tekniikat. On tärkeää, että kamiina polttaa tarpeeksi kuumana, jolloin puuaines palaa tehokkaasti. Kun kamiina polttaa tehokkaasti, savupiipusta tulee vähän tai ei ollenkaan näkyvää savua. Jos savupiipusta tulee paksua näkyvää savua on se merkki siitä, ettei kamiina polta tehokkaasti. Vältä myös kamiinan ylikuormitusta puulla, sillä se voi aiheuttaa liiallista lämpöä, joka voi vahingoittaa kamiinaa. Kun kokoat kamiinan niin varmista, että kaikki osat ovat suorassa ja lukitukset kiinni kunnolla. Asenna kamiina mahdollisimman tasaiselle alustalle ettei se vääntyile kuumuudessa. Kamina tulee asettaa joko suoraan palamatonta maata vasten tai tulenkestävän kankaan päälle.

Varoitukset ja huomiot:

Kun kamiina on käytössä niin kamiina ja piippu tulevat erittäin kuumiksi. Varo koskemasta piippuun tai kamiinaan. Noudata varovaisuutta ja tervettä järkeä puiden lisäämisessä. Kamiinaa ei ole syytä ladata täyteen puuta. Sen sijaan käytä kohtuullista puumäärää. Valvo lapsia ja lemmikkieläimiä huolellisesti uunin läheisyydessä vahinkojen välttämiseksi. Varmista aina, että kamiinasta on vähintään 50 cm etäisyys palaviin materiaaleihin, mielummin enemmän. Älä siis asenna kamiinaa sellaiseen telttaan missä on integroitu pohjakangas. Pidä reput ja makuupussit riittävällä etäisyydellä ja katso ettei kamiinan alla ole palavaa materiaalia. Käytä kamiinaa vain yhteensopivissa teltoissa, jotka ovat tarkoitettuja kamiinakäyttöön. Varmista, että teltassa on tulenkestävä piipun läpivienti. Älä koskaan jätä kamiinaa palamaan ilman valvontaa. Käyttäjä ottaa kaiken vastuun tämän kamiinan turvallisesta käytöstä. Huolehdi riittävästä tuuletuksesta ja korvausilman saannista.

Toivotamme mahtavia retkiä Winnerwell Fastfold Titanium kamiinan kanssa!


Lisätiedot

Paino 2 kg

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top