Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

 • Käytössänne nyt myös MobilePay!

Slong GX210 7 HP OHV-V paikallismoottori

Slong GX210 7 HP OHV-V paikallismoottori

169.00

Tehokas ja laadukas 4-tahtinen ja 1-sylinterinen paikallismoottori. Tämä moottori on sopiva SPS-1 Longtail-runkoon. Huom. kuvat ovat GX200-moottorista. GX210 on ulkoisesti samanlainen. Ennen hankintaa ja käyttöä: lue tarkoin varoitukset, ohjeet ja vastaukset tältä sivulta. Lataa käyttöohje täältäLoppu, lisää tulee keväällä 2020.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): SlongGX210 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Tehokas ja laadukas 4-tahtinen ja 1-sylinterinen paikallismoottori. Tämä moottori ei ole varustettu flat-top-kannella vaan tehoa ja vääntöä nostavalla Pentroof HEMI palotilan kannella, jota kaikki kilpakäyttäjät ja virittäjät maailmassa arvostavat!

Helppo käynnistää, kestävä ja luotettava, täyttää päästövaatimukset. Kehitetty erityisesti kovaan työkäyttöön. Voidaan käyttää voimanlähteenä aggrekaatissa, vesipumpussa, halkomakoneessa, lumilingossa, lukemattomissa eri kohteissa. Tarkista yhteensopivuus alla olevien teknisten tietojen perusteella. Erinomainen teho jo 3600 rpm nopeudella. Täysi vääntömomentti jo 2500 rpm kierrosnopeudella. Erittäin hiljainen ja pieniruokainen puoliteholla: 3.5 hp / 2600 rpm / 1 litra tunnissa. Tämä moottori on sopiva SPS-1 Longtail-runkoon.


Tekniset tiedot:

Sylinteri x iskunpituus: 70 x 55
Iskutilavuus: 212 cc
Kaasutin: Huayi
Kampiakseli: Yujiang
Sylinterikansi: JT, OHV-V (ns. Pentroof HEMI, V-muoto)
Keinuvivut: prässätty ST12 teräs
Venttiilikoppa: valualumiinia
Pohjan kiinnitysreikien väli, mm: sivusuunta 163, pituussuunta 76.5 mm
Akseli, mm: halkaisija 20 x pituus 53
Akselin laippakiinnitys, mm: kehä 92, pultti 8 x 1.25
Puristus: 8.5:1
Teho: 7.0 hp/5.22 kW/3600 rpm
Vääntö: 12.4 Nm/2500 rpm
Sytytys: T.C.I.
Tankki: 3.9 L
Öljy: 0.6 L, normaali 10-30, älä käytä täyssyntteettistä öljyä
Kulutus noin: 290 g/hp-tunti, eli noin puoliteholla (3.5 hp) 1 litra tunnissa, täysteholla (7 hp) noin 2.7 litraa tunnissa
Paino: 16 kg
Takuu: 2 vuotta materiaali- ja valmistusvirheille, muokkaamaton moottori


Ominaisuudet:

 • yläpuolinen venttiili (OHV-V): alhaisempi käyttölämpötila, voimakas, luotettava ja kestävä, säästää öljyä
 • OHV-V: V-muotoinen palotila, parempi teho ja vääntö kuin HEMI-moottorissa, puhumattakaan tavallisesta palotilasta
 • ST12-teräksestä stanssatut keinuvivut: jäykemmät ja keveämmät kuin valurautaiset, ei vuotoja, kestää kierroksia, korkeaa kuumuutta > tehoa ja vääntöä
 • valurautainen sylinteriholkki parantaa voitelua ja pidentää moottorin käyttöikää
 • öljysensori: automaattinen hälytys ja pysäytys alhaisella öljytasolla, mikä estää moottoria leikkaamasta kiinni öljyn puutteessa
 • taotut nokka- ja kampiakseli tekevät moottorista luotettavamman ja kestävän
 • tehokas puhallinjäähdytys viilentää moottorin jatkuvassakin ajossa
 • erittäin hiljainen ja pieniruokainen puoliteholla: 3.5 hp / 2600 rpm / 1 litra tunnissa
 • maksimivääntö jo 2500 rpm
  • mahdollistaa suurempinousuisen potkurin, joka jaksaa nostaa enemmän kuormaa plaaniin
  • bonuksena taloudellisemmat kierrokset matka-ajossa

Varoitukset:

Opettele moottorin peruskäyttö selkäytimeen. Opettele sammutusnapin ja kaasun käyttäminen. Älä päästä lapsia koneen äärelle.

Suuret kallistumat voivat aiheuttaa bensavuotoa korkin kautta. Vältä moottorin liiallista kallistusta. Älä täytä bensatankkia vaakasuorassa asennossa täyteen Longtail-käytössä vaan ota huomioon longtailin kallistus. Bensatankin korkki voi vuotaa ja aiheuttaa vaaratilanteen kuumassa moottorissa. Älä roiski bensaa kun tankkaat moottoria. Käytä rattia. Emme vastaa mistään välillisistä vahingoista mitä moottorin käyttämisestä voi johtua.


OHV-V vs. tavallinen palotila: 


Moottorin sisäänajo:

Uusi moottori on sisäänajettava ennen varsinaista käyttöä muutaman tunnin ajan. Ensimmäisten tuntien käytöllä on suuri merkitys sille, miten hyvin moottori tulevaisuudessa toimii, kuinka paljon se kuluttaa öljyä ja kuinka pitkään se kestää. Sisäänajon päätarkoitus on sovittaa moottorin osat koneistuksen jäljiltä toisiinsa, erityisesti männänrengas ja sylinteri. Oikea sisäänajo mahdollistaa maksimaalisen tehon, niin pienellä öljynkulutuksella, kuin mahdollista. Jos mahdollista niin käytä sisäänajon aikana mineraaliöljyä. Synteettinen öljy voi suojata moottoria kulumiselta niin hyvin, etteivät osat hioudu kunnolla toisiinsa. Moottoria ei saa rasittaa täydellä teholla sisäänajon aikana. Vaihda moottoriöljy ensimmäisen 20 käyttötunnin jälkeen ja sen jälkeen 100 käyttötunnin välein.


Moottorin virittäminen:

Ehkä jo tiedätkin, ehkä et, että tällaisia moottoreita käytetään aggregaattien, lumilinkojen, vesipumppujen yms. rauhallisten vehkeiden lisäksi myös kart-kilpa-autoissa ja monenlaisissa muissakin liikkumisvälineissä. Kilpailutoiminta tarkoittaa sitä, että näihin moottoreihin on syntynyt erittäin laajaa virittämisen harrastepohjaa kuin myös valtava teollisuudenhaara, joka tarjoaa virittämiseen soveltuvia tehdasvalmisteisia osia. Hyvä puoli asiassa siis on, että kaikki on erittäin koeteltua tekniikkaa eikä perusvirittäminen rasita moottoria “sen enempää”. Moottori voidaan muuntaa takaisinkin jos mitään lopullista ei tehdä. Tässä kohtaa on sanottava vastuuvapauslauseke: emme vastaa mistään muunneltujen tai viritettyjen moottorin aiheuttamista vahingoista, emme vastaa moottorille aiheutuneista vahingoista eli teet kaiken täysin omalla vastuullasi. Samalla moottorin kahden vuoden takuu raukeaa.

Kovan luokan virittäjät menevän paljon pidemmällekin, vaihdetaan venttiilinjouset jäykempiin, vaihdetaan venttiilitkin, hiotaan kampiakselia, poistetaan tuulettimen siivistä puolet tai kun kierroksia on paljon, vaihdetaan tuuletin alumiiniseen, vaidetaan bensiini metanoliin jne. Hyvä yhteenveto löytyy täältä.


Esittelemme tässä yksinkertaisen tavan nostaa moottorin tehoja jopa 50% ja ne ovat: paranna moottorin ilmankiertoa ja nosta kierroksia. On selvää, että myös polttoaineen kulutus nousee. Näitä ei ole pakko tehdä yhdessä, mutta ehkä kannattaa aloittaa vaiheesta 1. Youtubessa on paljon videoituja ohjeita, käytä hakusanana vaikka: 212cc Predator performance mods, 212cc Predator exhaust kit jne. Kohta 1. on verraten helppo tehdä itsekin tavallisilla työkaluilla. Kierrosten rajoittajan purkaminen on vaativampi työvaihe ja jos et saa tähän riittävän selkeitä ohjeita esim. Youtubesta niin jätä tämä vaihe pätevän osaajan harteille. Jos haluat eliminoida Sons of Anarchy-soundin sorsastusaikaan niin asenna pakoputken päähän vaimennin. Longtail käytössä pakoputken tulee osoittaa mieluiten taaksepäin.

 • Hanki 212cc moottorille sopiva valmis virityssarja: pakoputki, ilmansuodatin ja kaasuttimen suutin (tai avarra suutin itse). Tällä tavalla voidaan saada ehkä 2 hp lisää tehoa tähän moottoriin. Vakiomoottorin venttiilin jouset ovat yhtä jäykät kuin viritysjouset!
 • Moottorin kierrosluku on rajoitettu noin 3600 rpm. Kierrosluvun rajoitin (governor) voidaan poistaa, jolloin kierrokset nousevat. Tähän voi liittyä tarve vaihtaa tuuletin alumiiniseen.
 • Näillä muutoksilla, molemmat kohdat, 212 cc moottorin teho nousee noin 10 hevosvoimaan kierroksilla 4800 rpm. Ja vääntö noin 19 Nm/2300 rpmNrracing lähettää osia myös Suomeen. Huom. meillä ei ole viritysosia! 


Moottorin virittäminen 7 hp > 25 hp:

Flat Top kannella varustetun Predator 212 (Loncin) moottorin modaaminen 22 hevosvoimaiseksi. Tämä hemikantinen Slong 212 muuttunee noin 25 hevosvoimaiseksi. Ja kuten aina omalla vastuulla. Muunneltu moottori menettää takuunsa. Tilaa osat jenkeistä itse, meillä ei ole näitä: www.gopowersports.com


Usein kysytyt kysymykset:

Ole hyvä ja lähetä kysymyksesi: myynti@kivelaoutdoor.com

Kone käy hyvin mutta kun laittaa potkurin veteen niin heti sammuu. 

Moottori on liian jyrkässä kulmassa ja/tai öljyä on liian vähän. Jos moottorin perälauta on melko matala niin moottori ei tule kovin jyrkkään kulmaan. Jos perälauta on korkea niin moottorin kulma jyrkkenee. Meidän Slong-moottoreissa on öljyvahti, joka sammuttaa moottorin jos öljytaso on liian matala. Tämä tilanne saattaa tulla eteen silloin kun moottorin kulma alkaa olla kovin jyrkkä. Suositeltu moottorin kulma on max. 15-20 astetta. Öljyvahti on moottorin etureunassa. Toimenpiteet:

 1. Voit hieman ylitäyttää moottoria eli lisätä öljyä jos kulma on jyrkkä. Slong GX210 moottorissa on normaalisti 0.6 litraa öljyä ja sitä voi laittaa tällaisessa käytössä 0.8-1 litraa.
 2. Voit myös ohittaa öljyvahdin toiminnon ottamalla moottorin kyljestä tulevan öjyvahdin johdon irti ulkopuolella olevasta pikaliittimestä. Sinun täytyy siis itse varmistua, että moottorissa on aina riittävästi öljyä.
 3. Voit myös tutkia voiko veneen moottoritelinettä hieman madaltaa. Tällainen kulma on vielä ok:


Kuinka kovaa Kopukka 500 kulkee tällä moottorilla?

Videoiden mukaan Alumacraft 1436 LT-moottorivene kulkee 6.5 hp Longtail perämoottorilla noin 12 mph eli 20 km/h. Vene painaa tyhjänä 61 kg. Videossa venettä on varustettu ja kuormattu; ehkä 60 kg varusteita ja ajaja. Voidaan siis arvioida, että 50 kg painava Kopukka 500 kulkee ajaja kyydissä 7 hp moottorilla vähintään 25 km/h.

Petri: “kopukka 425 ja 7hp slong longtaililla 22km/h huiput merellä.. kyydissä itseni lisäksi 5v ja 6v lapset”

Polttoaineenkulutus? 

Slong GX420 15 hp: 5 litraa tunnissa / 3600 rpm
Slong GX210 7 hp: 2.7 litraa tunnissa / 3600 rpm
Yamaha 15 hp: 5.4 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 9.9 hp: 3.6 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 8 hp: 3.2 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 6 hp: 2.4 litraa tunnissa / 5500 rpm

Slong GX210 3.5 hp: 1 litra tunnissa / 2600 rpm (noin puoliteholla)
Suzuki DF 2.5 hp: 0.95 litraa tunnissa / 5500 rpm

Lisätiedot

Paino 15 kg

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top