Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

 • Käytössänne nyt myös MobilePay!

Longtail perämoottorivarsi
Ale!

Longtail perämoottorivarsi

599.00 499.00

Longtail-perämoottorit ovat ylivoimaisia kun vesi on matala, kivinen, hiekkainen, mutainen, roskainen tai virtaava. Ne ovat halpoja ja yksinkertaisia verrattuna perinteisiin perämoottoreihin. Näiden mukana ei tule moottoria. Voit käyttää voimanlähteinä useimpia ilmajäähdytteisiä 4-tahtisia paikallismoottoreita, jotka sopivat suoraan näihin runkoihin (tarkista tekniset tiedot). Kuvasta poiketen potkurivarsi on maalaamaton. Ennen hankintaa ja käyttöä: lue tarkoin varoitukset, ohjeet ja vastaukset tältä sivulta. Varastossa muutama SPS-A-85. Muut loppu. Huom. longtail settejä ja paikallismoottoreita ei tule meille kaudella 2020! Se ettei niitä tule ei johdu huonosta laadusta tai mistään ongelmista, tuotteet ovat toimineet loistavasti, mutta tänä vuonna olemme vaan päätyneet tähän ratkaisuun.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Longtail on täysin ylivoimainen perämoottori tavalliseen verrattuna erityisesti joella. Longtail-moottorilla onnistuu joen nousu ja lasku. Se on nimenomaan suunniteltu joelle, matalikoihin, kivikkoon ja ruohikkoon.

Tavallinen perämoottori on suunniteltu avoveteen ja vaatii riittävästi vettä, ei kestä kivikosketuksia ja tukkeutuu ruohikossa. Longtail-perämoottorin hyötysuhde on erinomainen ja tämän lisäksi voit käyttää koko virtaa hyväksesi. Longtail-perämoottori kulkee myös matalassa vedessä, joten ei ole tarvetta ajaa voimakkaimman virran kohdalla vaan voidaan edetä heikommassa virrassa rantojen lähellä. Tavallisella perämoottorilla tarvitaan riittävästi vettä, joten usein on mentävä kovan virran kohdalta. Kun tavallisesta perämoottorista loppuu teho niin Longtail jatkaa.


Olet varmasti huomannut tavallisen perämoottorin ongelmat: matalikot, muta ja vesikasvillisuus. Potkuri kulkee syvällä ja moottoriveneen kulku loppuu kauan ennen kuin vene ottaa kiinni pohjaan. Ruohikko voi estää kulun kokonaan. Matalan kosken ylösnousu on mahdotonta ja vaarana on moottorin hajoaminen. Sähkömoottorin puhti loppuu jo vastavirtaan mentäessä eikä voimaa riitä ruohikkoon tai mutaan.

Vesisuihkumoottori ratkaisee joitakin ongelmia. Valitettavasti suppea mallisto painottuu isoihin moottoreihin ja hintataso on korkea. Rakenne ei ole erityisen “kenttäkelpoinen”. Jos pohjassa olevaan vedenottoaukkoon menee hiekkaa tai pieniä kiviä on tiedossa on kallis remontti. Ei ratkaise ruohikossa ja mudassa ajamista.

Amerikkalaistyyppinen mudmotor on suunniteltu erityisesti rämealueita varten. Valitettavasti hintataso on erittäin korkea ja saatavuus huono. Potkuriakseli on melko lyhyt eikä työntövoima ei kohdistu suoraan eteenpäin. Potkuri pyrkii nousemaan vedestä minkä takia akseliin on kiinnitetty kavitaatiosiipi joka painaa potkuria veden alle.

Paras vaihtoehto on longtail-perämoottoriThaimaan vesistöt ovat tunnusomaisia Kaakkois-Aasialle, missä on paljon matalia ja reheviä vesireittejä. Ei olekaan yllättävää, että juuri siellä onkin kehitetty longtail-tyyppiset perämoottorit, joissa potkuri kulkee juuri pinnan alapuolella. Suosittelemme katsomaan alla olevat videot ja etsimään niitä lisää. 


Kopukka 500 varustettuna 15 hp Longtail moottorilla on kyllä hauska ajettava. Lähtee kuin hauki kaislikosta! Vene tekee päinvastoin kuin normaalisti, kun painaa kaasua niin keula pyrkii alas eikä nouse. Tehoa riittää myös raskaasti kuormattuna ja jopa 3-luokan koskien nousuun. Lapset hyppelitvät veteen ponttonin reunalta ja vene oli vakaa. Veneeseen nousu vedestä on helppoa eikä venettä saa kaatumaan. #kopukka #longtail #kivelaoutdoor #kyllälähtee

Julkaissut Kivelä Outdoor Tiistaina 17. heinäkuuta 2018


Kopukka 500 ja 15hp Longtail:


 Longtail-perämoottorin etuja ovat: 

 • halpoja verrattuna perinteisiin perämoottoreihin
 • mene sinne mihin tavallisella perämoottorilla et pääse ja murto-osalla kustannuksista
 • potkuri on suojattu siivellä ja suojausta voidaan vielä itse helposti parantaakin
 • oikein suunniteltu potkuri yhdistettynä pitkään akseliin tarttuu veteen erinomaisesti
 • mukana tulee kaksi potkuria
 • varapotkurit ovat todella edullisia, alkaen 14 eur
 • paljon parempi teho, koska potkurin akseli sijaitsee suoraan moottorin lähtöakselilla
 • voit käyttää voimanlähteinä ilmajäähdytteisiä 4-tahtimoottoreita
 • moottorit helppo virittää tehokkaammaksi itsekin, esim: 7 hp > 10 hp, 15 hp > 20 hp
 • halvat varaosat, helppo korjata, yksinkertainen, lujarakenteinen ja vähävikainen
 • ympäristöystävällinen, koska päästöjä ei mene veteen
 • lyömätön, kun vesi on matala, kivinen, hiekkainen, mutainen, roskainen tai virtaava
 • jos vene kelluu, voit mennä moottorilla
 • helppo kuljettaa: irrotettava ja katkaistava potkuriakseli, moottori voi jäädä kiinni telineeseen ja teline nostaa irti kiinnikkeestään
 • kannettavissa kahtena osana: isompi moottori 18 ja 31 kg, pienempi moottori 17 ja 15 kg
 • voidaan käyttää kokopitkänä tai puolipitkänä ks. kuvat, huom. öljyvahti voi sammuttaa koneen jos se on liian pystyssä kulmassa, johto voidaan irroittaa liittimestä, tarkista öljy joka kerta kun lähdet liikkeelle
 • kokoonpano käyttökuntoon vie korkeintaan tunnin normaaleilla käsityökaluilla ja on yksinkertaista
 • “best bang for your buck” eli lyömätön teho/hintasuhde verrattuna mihin tahansa perämoottoriin
 • helppo koota ja asentaa: tarvitset muutamia perustyökaluja, vaseliinia voiteluun ja rasvaprässin
 • erittäin robusti ja konstailematon rakenne, osat terästä, tämä ei hajoa kivikosketuksissa kuten alumiiniset perämoottorit
 • SPS-2 seteissä on kahdet laipan kiinnitysreiät, 145 mm (ns. Kohler) JA 127 mm (mm. Slong 420): sopii moniin eri moottoreihin

Kivelä Outdoor longtail-vaihtoehdot:  

SPS-2 A-85″ 

 • potkuriakseli 215 cm, voimanottoakseli 25 mm, laipan kiinnitysreikien väli 145 mm (ns. Kohler) JA 127 mm, moottorin kiinnitysreiät 195.5 x 96 mm
 • mukana kaksi potkuria: 8.5″ ja 9″
 • sopiva moottorikoko noin 13-15 hp
 • paino noin 18 kg
 • sopiva moottori 420 cc

Näissä seteissä on mukana kaikki tarvittava paitsi ei moottoria. Voit asentaa voimanlähteeksi periaatteessa minkä tahansa paikallismoottorin, kunhan akselin ulostulo täsmää ja saat kiinnitettyä moottorin runkoon.

Takuu: Longtail-potkurivarsilla on kahden vuoden takuu valmistus- ja materiaalivirheille. Takuu ei kata väärinkäytöstä, korroosiosta, kulumisesta, vääntymisestä, rasvauksen puutteesta, laitteen muuntelusta tai vastaavista johtuvia ongelmia.

Seteissä on mukana kaksi potkuria. Näitä tuskin saat helposti rikki. Varapotkurit löytyvät täältä.


Huom. Voit ajaa moottorilla myös käyttäen moottorin omaa kaasuvipua. Kaasuvipu on kiinni nyloc-mutterilla ja uutena vipu on melko jäykkä. Se saa jäädä tässä vaihessa näin. Sitten kun kaasuvaijeri kiinnitetään niin mutteria voidaan löysätä, jolloin kaasuvipu palautuu jousen mukana tyhjäkäynnille aina kun käsikaasua ei paineta. Voit säätää kaasuvivun jäykkyyttä itse, mutta turvallisinta on, että kaasu palautuu itsestään tyhjäkäynnille kun käsi nostetaan kaasulta.

Huom. Kaasuvaijerin asentaminen näillä ohjeilla voi vaikuttaa kierrokserajoittajan säätöön. Esim. moottorin tyhjäkäynnin nopeus voi muuttua. Jos et ole varma osaamisestasi niin jätä asentaminen ja säätäminen ammattilaiselle. Tässä on video miten kierroksenrajoittajaa säädetään: https://youtu.be/JGwmU_r2Wao. Ota huomioon, että moottorin käyttäminen ilman kaasuvaijeria on toimiva ja selkeä vaihtoehto. Kaikki moottorin hallintalaitteet ovat hyvin kuljettajan ulottuvilla. Hätätilanteessa potkurin voi nostaa nopeasti ylös ja moottorin sammuttaa.


Varoitukset ja ohjeita – lue tarkasti ennen kokoamista ja käyttöä! 

Opettele moottorin peruskäyttö selkäytimeen. Opettele sammutusnapin ja kaasun käyttäminen sekä potkurin nostaminen pois vedestä hätätilanteessa. Potkuri pyörii aina, koska systeemissä ei ole kytkintä. Älä ota tarpeettoman suuria riskejä. Älä päästä lapsia koneen äärelle. Oikein käytettynä longtail on turvallinen. Vältä moottorin liiallista kallistusta. Bensatankkia ei saa täyttää vaakasuorassa pintaan asti vaan siten, että se kestää longtail-moottorin vaatiman luonnollisen ajokallistuksen. Bensatankin korkki voi vuotaa ja aiheuttaa vaaratilanteen kuumassa moottorissa. Kannattaa käyttää sopivaa varmistusremmiä longtail-moottorin ohjauskahvassa niin ettei potkurivarsi pääse liian syvälle veteen. Älä roiski bensaa kun tankkaat moottoria. Käytä rattia. Emme vastaa mistään välillisistä vahingoista mitä moottorin ja longtailin käyttämisestä voi johtua.

Suuret kallistumat voivat aiheuttaa bensavuotoa korkin kautta. Potkurivarsi on syytä varmistaa syvässä vedessä ajettaessa niin ettei se voi kipata veteen vaikka irroitat kädet varresta. Kiinnittämistä varten suosittelemme noin 20-25 mm liinaa missä on kiristyvä metallilukko. Kiinnitä hihna esim. Kopukan perässä olevaan teräslenkkiin. Jos käytät longtailia jossakin muussa veneessä niin tee siihen vastaava lenkki tai muu rakenne, joka estää potkurivarren yhtäkkisen uppoamisen veteen. Kun löysäät hihnaa niin saat vapautettua sen ohjaustangon päältä. Kun haluat nostaa potkurivarren ylös vedestä niin pujota ohjaustanko hihnaan ja kiristä. Matalassa vedessä potkurivarsi voi mennä pohjaa vasten. Jos potkurivarsi uppoaa yhtäkkiä veteen ja erityisesti jos bensatankki on liian täynnä voi aiheutua vaaratilanne missä bensaa voi roiskahtaa kuuman moottorin päälle. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että potkurivarsi pysyy kaikissa tilanteissa vaakatason ja maksimissaan 20 asteen kulmassa, mielummin alle.

 • lataa kokoamisohjeet täältä: 1.4 mb tai 6.8 mb (isommassa tiedostossa parempilaatuiset kuvat)
 • kun asennat potkurivarren sisälähtöakselia moottorin akselille niin löysää kaksi kuusiokoloruuvia, tutki osat ettei niissä ole työstöpurseita, laita hieman öljyä akselille, mutta älä voitele kiilan uraa > pitää välttää ettei kiila lähde liukumaan mukana (pitäisi kyllä stopata)
 • jos akseli ahdistaa reilusti niin irrota se ja tutki onko työstöpurseita, akselin saa irti kun käännät akselin boorihylsyn toisin päin, laita hylsyn reunaa vasten esim. ison lenkkiavaimen varsi ja naputtele vasaralla varovasti ja tasaisesti eri puolilta
 • katso alla oleva kokoamisvideo (pieniä eroavaisuuksia)
 • tärkeää: potkurivarressa on useita rasvanippoja, laita näiden kautta rasvaprässillä vaseliinia akselille, se voitelee liukulaaakerit ja suojaa korroosiolta (takuu ei korvaa voitelun puutteesta jumiutuneita liukulaakereita)
 • suosittelemme venekäyttöön tarkoitettua vaseliinia
 • rasvanippojen vieressä on ruuvit, avaa ne kun laitat vaseliinia niin näet helpommin oikean täyttöasteen
 • jos sinulla ei ole rasvaprässiä niin voit täyttää vaseliinia ruuvinreikien kautta mm. injektioruiskulla

 • kun kokoat potkurivarren niin varmista, että kaikki osat menevät kunnolla perille eli booreille, pyörittele putkea edes takaisin ja nitkuta perille kunnes putki stoppaa
 • varmista putken kiinnitys kunnollisella siipimutterikiristyksellä
 • potkuripäästä voi kuulua pientä helinää jos kokeilet moottoria kuivalla maalla, tämä on normaalia

Videoitu kokoamisohje:


Usein kysytyt kysymykset ja ideat:

Ole hyvä ja lähetä kysymyksesi: myynti@kivelaoutdoor.com

Miten potkurivarsi saadaan pidettyä ylhäällä? 

Kiinnittämistä varten suosittelemme noin 20-25 mm liinaa missä on kiristyvä metallilukko. Kiinnitä hihna esim. Kopukan perässä olevaan teräslenkkiin. Kun löysäät hihnaa niin saat vapautettua sen ohjaustangon päältä. Kun haluat nostaa potkurivarren ylös vedestä niin pujota ohjaustanko hihnaan ja kiristä. Matalassa vedessä potkurivarsi voi mennä pohjaa vasten.

Moottori sammuu kosken nousussa. 

Moottorin kallistuskulma on liian suuri, jolloin öljyvahti tulkitsee, että öljyä on liian vähän ja katkaisee virran. Irrota öljyvahdin pistoke hetkeksi tai lisää moottoriin hieman normaalia enemmän öljyä. Moottorin kallistuskulma voi kasvaa liian suureksi jos vene keulii koskessa tai potkurivarsi uppoaa liian syvälle.

Minulla on tuuman akselilla oleva moottori. Voinko liittää potkurivarren tähän? 

25 mm lähtöakselilla oleva SPS-2 longtail voidaan avartaa tuumaiseksi (25.4 mm). Ota yhteyttä sopivaan konepajaan.

Potkuri on hyvin suojattu, mutta miten sen voi suojata vielä paremmin? 

Suoja voidaan rakennella itsekin ja kiinnittää vaikka puristusliitoksella akselin runkoon. Venäläiset ovat valmistaneet lisäsiipiä, jotka kiinnitetään alasiipeen. Meille ei ole tulossa näitä varusteita. Tällaisten lisäsiipien valmistaminen itsekin on kohtuullisen helppoa. Ongelmana on oikean kulman löytäminen jotta potkuri pysyy asennossaan. Ehkä paras ja hydrodynaamisesti neutraalein sivusuoja on kuitenkin 8-10 pyörötanko. Poraa reikä alasiipeen, pujota tanko siitä läpi, muotoile taivuttamalla ja hitsaa lopuksi kiinni reiästään.

Onko metallinen kahva kylmä loppusyksyllä?

Varmasti. Käytä hanskaa tai kääri eristenauhaa kahvaan. Voit laittaa myös sopivan letkun pätkän tai neopreenin.

Kun lasketaan koski alas niin miten moottori voidaan nostaa ylös?

Vaihtoehtoja on kolme:

 1. Irrota potkurivarsi. Sen irrottamiseen ei tarvita työkaluja ja toimenpide kestää 5 sekuntia. Mitään pieniä osia ei irtoa, koska isoja siipimuttereita tarvitsee vain löysätä. Voit katkaista potkurivarren vielä kahteen osaan jos haluat. Kiinnitä varsi veneen pohjalle, istuimiin tms.
 2. Moottori voidaan jättää paikoilleen ja kiinnittää liinalla penkkiin ohjausvarrestaan, jolloin potkurivarsi nousee vaakatasoon. Tämä on helpoin tapa kun haluat nostaa potkurin pois veneestä esim. soutamista varten.
 3. Moottori voidaan myös kääntää toisin päin, jolloin potkurivarsi tulee “kyytiin”.

Voimakkaan kosken nousu perämoottorilla? 

Longtail on nimenomaan suunniteltu joelle, matalikoihin, kivikkoon ja ruohikkoon. Tavallinen perämoottori on suunniteltu avoveteen ja vaatii riittävästi vettä, ei kestä kivikosketuksia ja tukkeutuu ruohikossa. Longtail-perämoottorin hyötysuhde on erinomainen ja tämän lisäksi voit käyttää koko virtaa hyväksesi. Longtail-perämoottori kulkee myös matalassa vedessä, joten ei ole tarvetta ajaa voimakkaimman virran kohdalla vaan voidaan edetä heikommassa virrassa rantojen lähellä. Tavallisella perämoottorilla tarvitaan riittävästi vettä, joten usein on mentävä kovan virran kohdalta. Kun tavallisesta perämoottorista loppuu teho niin Longtail jatkaa.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
SPS Longtail

SPS-2 A-85

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top