Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

 • Käytössänne nyt myös MobilePay!

Longtail perämoottorivarsi

Longtail perämoottorivarsi

499.00599.00

Longtail-perämoottorit ovat ylivoimaisia kun vesi on matala, kivinen, hiekkainen, mutainen, roskainen tai virtaava. Ne ovat halpoja ja yksinkertaisia verrattuna perinteisiin perämoottoreihin. Näiden mukana ei tule moottoria. Voit käyttää voimanlähteinä useimpia ilmajäähdytteisiä 4-tahtisia paikallismoottoreita, esim. meidän maahantuomia Slong GX210 ja Slong GX420 moottoreita, jotka sopivat suoraan näihin runkoihin. Kuvasta poiketen potkurivarsi on maalaamaton. Ennen hankintaa ja käyttöä: lue tarkoin ohjeet ja vastaukset tältä sivulta. Varastossa.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Longtail on täysin ylivoimainen perämoottori tavalliseen verrattuna erityisesti joella. Longtail-moottorilla onnistuu joen nousu ja lasku. Se on nimenomaan suunniteltu joelle, matalikoihin, kivikkoon ja ruohikkoon.

Tavallinen perämoottori on suunniteltu avoveteen ja vaatii riittävästi vettä, ei kestä kivikosketuksia ja tukkeutuu ruohikossa. Longtail-perämoottorin hyötysuhde on erinomainen ja tämän lisäksi voit käyttää koko virtaa hyväksesi. Longtail-perämoottori kulkee myös matalassa vedessä, joten ei ole tarvetta ajaa voimakkaimman virran kohdalla vaan voidaan edetä heikommassa virrassa rantojen lähellä. Tavallisella perämoottorilla tarvitaan riittävästi vettä, joten usein on mentävä kovan virran kohdalta. Kun tavallisesta perämoottorista loppuu teho niin Longtail jatkaa.

Longtail on erinomainen setti mihin tahansa veneeseen kuten alla olevista videoista näet. Kopukka 500 kumiveneessä on huomioitu longtail moottorilla ajo eli voit halutessasi siirtää takimmaista penkkiä eteenpäin. Lähinnä syynä on kädensijan pituus, mutta ajettavuus on hyvä myös silloin kun penkki on taka-asennossaan. Longtail perämoottoreita on käytetty jo pitkään mm. Pohjois-Amerikassa, monissa Euroopan maissa, jossain määrin Ruotsissa, hieman suomessakin, melko pitkään venäjällä. Olosuhteet ovat pitkälti samanlaiset kuin meilläkin.

Onko sinulla puinen jokivene? Älä enään tuskaile matalan veden kanssa vaan hanki siihen 7hp Longtail!


Olet varmasti huomannut tavallisen perämoottorin ongelmat: matalikot, muta ja vesikasvillisuus. Potkuri kulkee syvällä ja moottoriveneen kulku loppuu kauan ennen kuin vene ottaa kiinni pohjaan. Ruohikko voi estää kulun kokonaan. Matalan kosken ylösnousu on mahdotonta ja vaarana on moottorin hajoaminen. Sähkömoottorin puhti loppuu jo vastavirtaan mentäessä eikä voimaa riitä ruohikkoon tai mutaan.

Vesisuihkumoottori ratkaisee joitakin ongelmia. Valitettavasti suppea mallisto painottuu isoihin moottoreihin ja hintataso on korkea. Rakenne ei ole erityisen “kenttäkelpoinen”. Jos pohjassa olevaan vedenottoaukkoon menee hiekkaa tai pieniä kiviä on tiedossa on kallis remontti. Ei ratkaise ruohikossa ja mudassa ajamista.

Amerikkalaistyyppinen mudmotor on suunniteltu erityisesti rämealueita varten. Valitettavasti hintataso on erittäin korkea ja saatavuus huono. Potkuriakseli on melko lyhyt eikä työntövoima ei kohdistu suoraan eteenpäin. Potkuri pyrkii nousemaan vedestä minkä takia akseliin on kiinnitetty kavitaatiosiipi joka painaa potkuria veden alle.

Paras vaihtoehto on longtail-perämoottoriThaimaan vesistöt ovat tunnusomaisia Kaakkois-Aasialle, missä on paljon matalia ja reheviä vesireittejä. Ei olekaan yllättävää, että juuri siellä onkin kehitetty longtail-tyyppiset perämoottorit, joissa potkuri kulkee juuri pinnan alapuolella. Suosittelemme katsomaan alla olevat videot ja etsimään niitä lisää. 

Kopukka 500 varustettuna 15 hp Longtail moottorilla on kyllä hauska ajettava. Lähtee kuin hauki kaislikosta! Vene tekee päinvastoin kuin normaalisti, kun painaa kaasua niin keula pyrkii alas eikä nouse. Tehoa riittää myös raskaasti kuormattuna ja jopa 3-luokan koskien nousuun. Lapset hyppelitvät veteen ponttonin reunalta ja vene oli vakaa. Veneeseen nousu vedestä on helppoa eikä venettä saa kaatumaan. #kopukka #longtail #kivelaoutdoor #kyllälähtee

Julkaissut Kivelä Outdoor Tiistaina 17. heinäkuuta 2018


Kopukka 500 ja 15hp Longtail:

Ajelua Ounasjoella Marraskosken alapuolella. Kopukka 425, moottorina Slong GX210 7 hp + Longtail. 

Vastoin ehkä ulkonäköään Longtail on ketterä ohjattava ja käännettävä. Longtail on siitä mukava moottori, että se voidaan nostaa hetkessä vedestä ylös ja potkuri voidaan asettaa haluttuun kohtaa vedessä. Käytössäsi on tavallaan moottoroitu perämela. Vene muuttuu todella ketteräksi jos menet keskemmälle venettä polvilleen. Peräaallosta voit päätellä kuinka kevytliikkeinen Kopukka on.

Ounasjoen Marraskosken nousu. Kopukka 425, moottorina Slong GX210 + Longtail. 

Kopukka 425 nousee hyvin keveästi Slong GX210 7 hp Longtail moottorilla 2-luokan koskea. Nousisi hyvin myös 2-hengen kuormalla. Jos mennään kolmen hengen kuormalla varusteineen erämaahan isoa ja vahvaa jokea ylöspäin niin suosittelemme Kopukka 500-venettä varustettuna Slong GX420 15hp Longtail-perämoottorilla. Siinä on voimaa riittävästi. Vesi ei ole Marraskoskessa kuvaamishetkellä vielä kesätasossaan, joten koski on 2-luokkaa tai jopa 2+. Valjastamaton Ounasjoki on yksi lapin pääuomista ja iso vahva joki.

Ounasjoen Marraskosken lasku. Kopukka 425, moottorina Slong GX210 + Longtail. 

Koskenlasku on Longtaililla varustetulla Kopukalla helppoa ja vakaata. Voit ottaa potkurivarren irti ja laskea jokea airojen avulla tai sitten ajaa moottorilla alavirtaan. Kivien ja matalikoiden kiertäminen on moottorilla helppoa, koska poikittaisliikkeisiin on voimaa ja liikkuminen on ketterää. Kopukka kulkee aivan pinnassa eikä Longtail kärsi kivikosketuksistakaan. Se on myös nopea ja helppo nostaa pois vedestä. Suosittelemme varsinkin aurinkoisella ilmalla polaroituja aurinkolaseja niin näet kivet paremmin. Kokemus auttaa lukemaan jokea. Älä ota niin isoja riskejä mitä et pysty hallitsemaan. Kunnioita vahvaa jokea.


Longtail + Shorttail. Potkurivarsi on katkaistavissa keskeltä kuljetuksen helpottamiseksi. Esim. SPS-1 A-70″ potkurivarren pituus on noin 203 cm mitatttuna moottorin takapinnasta. Jos kiinnitetään pelkästään varren takaosa niin silloin pituus on noin 122 cm. Jos moottorin perälauta on melko matala niin moottori ei tule kovin jyrkkään kulmaan. Jos perälauta on korkea niin moottorin kulma jyrkkenee. Meidän Slong-moottoreissa on öljyvahti, joka sammuttaa moottorin jos öljytaso on liian matala. Tämä tilanne saattaa tulla eteen silloin kun moottorin kulma alkaa olla kovin jyrkkä. Voit ohittaa öljyvahdin toiminnon ottamalla moottorin kyljestä tulevan öjyvahdin johdon irti ulkopuolella olevasta pikaliittimestä. Sinun täytyy siis itse varmistua, että moottorissa on aina riittävästi öljyä. Suositeltu moottorin kulma on max. 15-20 astetta. Öljyvahti on moottorin etureunassa. Voit hieman ylitäyttää moottoria eli lisätä öljyä jos kulma on jyrkkä. Slong 210 moottorissa on normaalisti 0.6 litraa öljyä ja sitä voi laittaa tällaisessa käytössä 0.8-1 litraa. Keskimmäinen potkurivarsi painaa 4 kg. Ota huomioon, että Longtail on erittäin helppo ajettava, vielä helpompi kuin Shorttail, joka sekin on upea ajettava. Tällainen kulma on vielä ok:


 Longtail-perämoottorin etuja ovat: 

 • halpoja verrattuna perinteisiin perämoottoreihin
 • mene sinne mihin tavallisella perämoottorilla et pääse ja murto-osalla kustannuksista
 • potkuri on suojattu siivellä ja suojausta voidaan vielä itse helposti parantaakin
 • oikein suunniteltu potkuri yhdistettynä pitkään akseliin tarttuu veteen erinomaisesti
 • mukana tulee kaksi potkuria
 • varapotkurit ovat todella edullisia, alkaen 14 eur
 • paljon parempi teho, koska potkurin akseli sijaitsee suoraan moottorin lähtöakselilla
 • voit käyttää voimanlähteinä ilmajäähdytteisiä 4-tahtimoottoreita
 • moottorit helppo virittää tehokkaammaksi itsekin, esim: 7 hp > 10 hp, 15 hp > 20 hp
 • halvat varaosat, helppo korjata, yksinkertainen, lujarakenteinen ja vähävikainen
 • ympäristöystävällinen, koska päästöjä ei mene veteen
 • lyömätön, kun vesi on matala, kivinen, hiekkainen, mutainen, roskainen tai virtaava
 • jos vene kelluu, voit mennä moottorilla
 • helppo kuljettaa: irrotettava ja katkaistava potkuriakseli, moottori voi jäädä kiinni telineeseen ja teline nostaa irti kiinnikkeestään
 • kannettavissa kahtena osana: isompi moottori 18 ja 31 kg, pienempi moottori 17 ja 15 kg
 • voidaan käyttää kokopitkänä tai puolipitkänä ks. kuvat, huom. öljyvahti voi sammuttaa koneen jos se on liian pystyssä kulmassa, johto voidaan irroittaa liittimestä, tarkista öljy joka kerta kun lähdet liikkeelle
 • kokoonpano käyttökuntoon vie korkeintaan tunnin normaaleilla käsityökaluilla ja on yksinkertaista
 • “best bang for your buck” eli lyömätön teho/hintasuhde verrattuna mihin tahansa perämoottoriin
 • helppo koota ja asentaa: tarvitset muutamia perustyökaluja, vaseliinia voiteluun ja rasvaprässin
 • erittäin robusti ja konstailematon rakenne, osat terästä, tämä ei hajoa kivikosketuksissa kuten alumiiniset perämoottorit
 • SPS-2 seteissä on kahdet laipan kiinnitysreiät, 145 mm (ns. Kohler) JA 127 mm (mm. Slong 420): sopii moniin eri moottoreihin

Kivelä Outdoor longtail-vaihtoehtoja on kolme:  

SPS-1 A-70″ 

 • potkuriakseli 177 cm, voimanottoakseli 20 mm, laipan kiinnitysreikien väli 92 mm, moottorin kiinnitysreiät 163 x 76.5 mm
 • mukana kaksi potkuria, molemmat kooltaan: 6.5″
 • sopiva moottorikoko 7 hp
 • paino noin 16 kg
 • sopiva moottori Slong GX210
 • paino valmis moottori: 32 kg (SPS-1 + GX210 7 hp)

SPS-2 A-85″ 

 • potkuriakseli 215 cm, voimanottoakseli 25 mm, laipan kiinnitysreikien väli 145 mm (ns. Kohler) JA 127 mm, moottorin kiinnitysreiät 195.5 x 96 mm
 • mukana kaksi potkuria: 8.5″ ja 9″
 • sopiva moottorikoko 15 hp
 • paino noin 18 kg
 • sopiva moottori Slong GX420
 • paino valmis moottori: 49 kg (SPS-2 + GX420 15 hp)

SPS-2 A-100″

 • potkuriakseli 254 cm, muuten sama kuin SPS-2 A-85″
 • mukana kaksi potkuria: 8.5″ ja 9″
 • sopiva moottorikoko 15 hp
 • paino noin 20 kg
 • sopiva moottori Slong GX420
 • tätä pidempää potkurivartta voi suositella yli 5m pitkiin veneisiin, mutta käy myös hieman alle 5 metrisiin tai jos moottoriteline on erityisen korkea

Näissä seteissä on mukana kaikki tarvittava paitsi ei moottoria. Voit asentaa voimanlähteeksi periaatteessa minkä tahansa paikallismoottorin, kunhan akselin ulostulo täsmää ja saat kiinnitettyä moottorin runkoon. Me tuomme maahan kahta erikokoista Slong-moottoria, jotka sopivat täsmälleen näihin longtail-runkoihin ja akseleihin. Moottorit ovat varustettuja OHV-V-kannella (HEMI), joka lisää tehoa ja vääntöä! 

Takuu: Longtail-potkurivarsilla on kahden vuoden takuu valmistus- ja materiaalivirheille. Takuu ei kata väärinkäytöstä, korroosiosta, kulumisesta, vääntymisestä, rasvauksen puutteesta tai vastaavista johtuvia ongelmia.

Seteissä on mukana kaksi potkuria. Näitä tuskin saat helposti rikki. Varapotkurit löytyvät täältä.


Käyttökuntoon kokoaminen:

Tärkeää: olemme päivittäneet kokoamisohjetta siten, että siinä on nyt kaasuvaijerin kiinnitys Slong GX210-moottoriin. Slong GX420 moottorin ohje tulee myöhemmin. Lähetämme kaasuvaijerin kiinnittämiseen sopivat osat kirjeessä Slong GX210-moottorin tilanneille ja jatkossa aina moottorin mukana. Lataa allaolevat kokoamisohjeet. 

Voit ajaa moottorilla myös käyttäen moottorin omaa kaasuvipua. Kaasuvipu on kiinni nyloc-mutterilla ja uutena vipu on melko jäykkä. Se saa jäädä tässä vaihessa näin. Sitten kun kaasuvaijeri kiinnitetään niin mutteria voidaan löysätä, jolloin kaasuvipu palautuu jousen mukana tyhjäkäynnille aina kun käsikaasua ei paineta. Voit säätää kaasuvivun jäykkyyttä itse, mutta turvallisinta on, että kaasu palautuu itsestään tyhjäkäynnille kun käsi nostetaan kaasulta.

Huom. kaasuvaijerin asentaminen näillä ohjeilla voi vaikuttaa kierrokserajoittajan säätöön. Esim. moottorin tyhjäkäynnin nopeus voi muuttua. Jos et ole varma osaamisestasi niin jätä asentaminen ja säätäminen ammattilaiselle. Tässä on video miten kierroksenrajoittajaa säädetään: https://youtu.be/JGwmU_r2Wao. Ota huomioon, että moottorin käyttäminen ilman kaasuvaijeria on toimiva ja selkeä vaihtoehto. Kaikki moottorin hallintalaitteet ovat hyvin kuljettajan ulottuvilla.

Opettele moottorin peruskäyttö selkäytimeen. Opettele sammutusnapin ja kaasun käyttäminen sekä potkurin nostaminen pois vedestä hätätilanteessa. Älä ota tarpeettoman suuria riskejä. Älä päästä lapsia koneen äärelle. Oikein käytettynä longtail on turvallinen. Emme vastaa mistään välillisistä vahingoista mitä moottorin ja longtailin käyttämisestä voi johtua.

 • lataa kokoamisohjeet täältä: 1.4 mb tai 6.8 mb (isommassa tiedostossa parempilaatuiset kuvat)
 • katso alla oleva kokoamisvideo (pieniä eroavaisuuksia)
 • tärkeää: potkurivarressa on useita rasvanippoja, laita näiden kautta rasvaprässillä vaseliinia akselille, se voitelee liukulaaakerit ja suojaa korroosiolta (takuu ei korvaa voitelun puutteesta jumiutuneita liukulaakereita)
 • suosittelemme venekäyttöön tarkoitettua vaseliinia
 • rasvanippojen vieressä on ruuvit, avaa ne kun laitat vaseliinia niin näet helpommin oikean täyttöasteen
 • jos sinulla ei ole rasvaprässiä niin voit täyttää vaseliinia ruuvinreikien kautta mm. injektioruiskulla

 • kun kokoat potkurivarren niin varmista, että kaikki osat menevät kunnolla perille eli booreille, pyörittele putkea edes takaisin ja nitkuta perille kunnes putki stoppaa
 • varmista putken kiinnitys kunnollisella siipimutterikiristyksellä
 • potkuripäästä voi kuulua pientä helinää jos kokeilet moottoria kuivalla maalla, tämä on normaalia

Videoitu kokoamisohje:


Usein kysytyt kysymykset ja ideat:

Ole hyvä ja lähetä kysymyksesi: myynti@kivelaoutdoor.com

Potkuri on hyvin suojattu, mutta miten sen voi suojata vielä paremmin? 

Suoja voidaan rakennella itsekin ja kiinnittää vaikka puristusliitoksella akselin runkoon. Venäläiset ovat valmistaneet lisäsiipiä, jotka kiinnitetään alasiipeen. Emme ole tehneet mitään päätöksiä teemmekö jotain tallaisia lisäsuojia. Kerromme siitä myöhemmin sitten tässä.

Onko metallinen kahva kylmä loppusyksyllä?

Varmasti. Käytä hanskaa tai kääri eristenauhaa kahvaan. Voit laittaa myös sopivan letkun pätkän tai neopreenin.

Kun lasketaan koski alas niin miten moottori voidaan nostaa ylös?

Vaihtoehtoja on kolme:

 1. Irrota potkurivarsi. Sen irrottamiseen ei tarvita työkaluja ja toimenpide kestää 5 sekuntia. Mitään pieniä osia ei irtoa, koska isoja siipimuttereita tarvitsee vain löysätä. Voit katkaista potkurivarren vielä kahteen osaan jos haluat. Kiinnitä varsi veneen pohjalle, istuimiin tms.
 2. Moottori voidaan jättää paikoilleen ja kiinnittää liinalla penkkiin ohjausvarrestaan, jolloin potkurivarsi nousee vaakatasoon. Tämä on helpoin tapa kun haluat nostaa potkurin pois veneestä esim. soutamista varten.
 3. Moottori voidaan myös kääntää toisin päin, jolloin potkurivarsi tulee “kyytiin”.

Kumpi moottorikoko tulisi valita?

Tämä riippuu täysin käyttötarkoituksesta. Jos haluat nousta vahvojakin jokia niin valitse valitse tehokkaampi malli. Jos ajat pienemmillä joilla niin pienempikin moottori riittää. 2-luokan kosken nousu kolmella hengellä vaatii isomman koneen. Yksin ajaessa, mukana varusteet voit nousta 7 hp Longtaililla melko vuolastakin virtaa. Kun haet vastauksia niin katso alla olevia videoita eri tilanteista ja etsi videoita lisää.

Jos mietit Longtail-perämoottorin kantamista niin ota huomioon, että osat ovat helposti irroitettavissa. Isompikin moottori on yksin kannettavissa sellaisenaan lyhyen matkan, mutta pidemmille matkoille kannattaa harkita jotakin kärryä, johon saat samalla muut osat ja polttoaineen. Potkurivarret voidaan helposti irrottaa moottorista ja varsi voidaan katkaista kahteen osaan kuljetusta varten. Mallit ovat: SPS-1 + GX210 7 hp tai SPS-2 + GX420 15 hp. Pienempi setti painaa 32 kg (tai 17 + 15 kg) ja isompi 49 kg (tai 18 + 31 kg). Moottorit ovat helposti viritettävissä isompitehoisiksi. 7 hp koneesta saadaan melko vähäisin muutoksin irti 10 hp ja isommasta vastaavasti 20 hp.

Kuinka kovaa Kopukka 500 kulkee 15 hp Longtail moottorilla?

Videoiden mukaan 14ft Starcraft-moottorivene kulkee 13 hp Longtail perämoottorilla noin 21 mph eli 32 km/h. Vene painaa 112 kg tyhjänä. Videossa veneeseen on lastattu ehkä 40 kg varusteita ja ajaja. Voidaan siis arvioida, että 50 kg painava Kopukka 500 kulkee 15 hp moottorilla ajaja kyydissä vähintään 35 km/h.

Petri: “kopukka 425 ja 7hp slong longtaililla 22km/h huiput merellä.. kyydissä itseni lisäksi 5v ja 6v lapset”

Mikä on polttoaineen kulutus litraa tunnissa maksimiteholla verrattuna tavalliseen perämoottoriin? 

Slong GX420 15 hp: 5 litraa tunnissa / 3600 rpm
Slong GX210 7 hp: 2.7 litraa tunnissa / 3600 rpm
Yamaha 15 hp: 5.4 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 9.9 hp: 3.6 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 8 hp: 3.2 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 6 hp: 2.4 litraa tunnissa / 5500 rpm

Mikä on longtail perämoottorin paino suhteessa vastaavaan tavalliseen perämoottoriin? 

SPS-2 + Slong GX420 15 hp = 49 kg (kannettavissa kahtena osana: 18 ja 31 kg)
SPS-1 + Slong GX210 7 hp = 32 kg  (kannettavissa kahtena osana: 17 ja 15 kg)
Yamaha 15 hp = 60 kg
Honda 15 hp = 46.5 kg
Honda 8 hp = 42 kg
Honda 6 hp = 27 kg
Tohatsu 15 hp = 43 kg
Tohatsu 9.9 hp = 43 kg

Mikä on longtail perämoottorin hintataso suhteessa vastaavaan tavalliseen perämoottoriin? 

SPS-2 + Slong GX420 15 hp = 960 eur
SPS-1 + Slong GX210 7 hp = 660 eur
Yamaha 15 hp = 2899 eur (sh 3190)
Mercury 8 hp = 2200 eur
Suvi 460 + Suzuki 2,5 hp = 2150 eur (tällä paketilla voit viedä katiskot ja käydä verkoilla…)
Kopukka 500 kumivene + SPS-2 + Slong GX420 15 hp = 2450 eur (tällä systeemillä ajat erämaahan vaikka Kaitumjokea ylös ja lasket myös alas!)

Voimakkaan kosken nousu perämoottorilla? 

Longtail on nimenomaan suunniteltu joelle, matalikoihin, kivikkoon ja ruohikkoon. Tavallinen perämoottori on suunniteltu avoveteen ja vaatii riittävästi vettä, ei kestä kivikosketuksia ja tukkeutuu ruohikossa. Longtail-perämoottorin hyötysuhde on erinomainen ja tämän lisäksi voit käyttää koko virtaa hyväksesi. Longtail-perämoottori kulkee myös matalassa vedessä, joten ei ole tarvetta ajaa voimakkaimman virran kohdalla vaan voidaan edetä heikommassa virrassa rantojen lähellä. Tavallisella perämoottorilla tarvitaan riittävästi vettä, joten usein on mentävä kovan virran kohdalta. Kun tavallisesta perämoottorista loppuu teho niin Longtail jatkaa.

Ajaminen vesikasvillisuuden täyttämässä vedessä? 

Longtail-perämoottorilla ei ongelmia. Tavallisella perämoottorilla ajo käy ennen pitkää mahdottomaksi. Voit valita kuljetko veneellä lähes joka paikassa vai ehkä vain murto-osassa vesistöjä.

Ajaminen matalassa joessa? 

Longtail-perämoottori menee siellä missä vene kelluu. Tavallisella moottorilla voi jäädä suurin osa joista ajamatta.

Ajaminen mudassa?


Videoita:

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
SPS Longtail

SPS-1 A-70, SPS-2 A-85, SPS-2 A-100

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top