Asiakaspalvelu: 0407284667
  • Tykkää meistä Facebookissa!

  • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

  • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

Kopukka 530 2021

Kopukka 530 2021

1,750.00

Tämä malli tuli vuonna 2021. 

Älä täytä venettä kuivalla maalla käyttöpaineisiin! Paineet nousevat kuivalla maalla lämpimällä ilmalla.
Laita käyttöpaineet vasta kun olet valmis laskemaan veneen veteen! Vesi jäähdyttää ja ylipaineiden vaaraa ei ole.

Katso lisätietoja, usein kysytyt kysymykset ja käyttöohjeet.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): Kopukka530-2021 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,

Kuvaus

Kopukka Gen 6 (vuosimalli 2021) – suunniteltu Rovaniemellä

Kapea ja pitkä Kopukka on suunniteltu retkikäyttöön ikäänkuin jokiveneen ja kanootin tontille – ei pikaveneeksi. Kopukka on erinomainen jokien nousussa ja laskussa (esim. Ivalojoki, Kaitum, Lainio, Lätäseno sekä paljon pienemmätkin). Ilmatäytteisenä Kopukka joustaa ja ottaa kosken iskut vastaan pehmeästi, kulkee pinnassa ja sen kantavuus on erinomainen. Kopukka on paljon vakaampi kuin vastaavan kokoinen kova vene, kanootti tai kajakki. Kopukka liikkuu moottorilla ja airoilla ketterämmin kuin vastaava kova moottorivene. Kopukkaa ei sinänsä kannata verrata leveämpiin ”rattiveneisiin”, mutta keveänä Kopukka kulkee liukkaasti astetta pienemmällä moottorilla ja raskasta soutuvenettä paremmin myös sähkömoottorilla. Kopukka soveltuu kovia veneitä paremmin hyvin matalaan veteen ja jokikäyttöön. Kopukka 430 ja 530 voidaan kuljettaa auton katolla, pakattuna laukussaan, lentokoneessa tai helikopterissa eikä se tarvitse traileria. Säilytystilan tarve on pieni. Koska kankaat ovat vahvoja ja rakenne joustaa hyvin ovat reiät hyvin harvinaisia. Ne on helppo pakata kentälläkin. Metsästys ja kalastuskäytössä arvostat sitä, ettei Kopukka kolise kuten kova vene. Kopukka 430 ja 530 ovat helposti käsiteltäviä yksinkin jopa kuivalla maalla. Kopukka takaa onnistuneet retket syvälle erämaahan. Katso tarkemmat tiedot täältä.


Yhteiset ominaisuudet:

  • Uusi pitkälle kehitetty runko. Veneen keula on korkea, entistä leveämpi, pidempi ja kantavampi. Olemme jatkaneet venettä 30 cm eli 5 m pitkä vene on nyt 5.3 m. Pidennyksen ansiosta veneen keula toimii hyvin kosken aalloissa ja jopa isommissa stoppareissa.
  • Airdeck-lattia on kiinteä osa veneen rakennetta. Lattian pohjaan on liimattu musta 1.5 mm kangas ja päälle 0.7 mm, mikä vahvistaa lattiaa kulumiselta ja parantaa pitoa.
  • Pohjan loiva V-muoto antaa veneelle erinomaisen käsiteltävyyden ja jäykkyyden kovassakin ajossa, mutta ei tee kompromisseja matalassa.
  • Veneen lattian reunoihin on asennettu D-lenkkirivit. Varustelaukut voidaan siten vetää kiinni suoraan pohjaan

Tekniset tiedot, Kopukka 530:

Pituus: 5.3 m
Leveys: 130 cm
Sisäleveys: 46 cm
Ponttoonin halkaisija: 42 cm
Materiaali: ponttoonin yläpinta 0.9 mm, alapinta ja pohja 1.5 mm PVC, pääsaumat hitsattu ja jotkut liimattu
Airdeck-lattian paksuus: 12 cm
Sisäpituus: 330 cm (moottoritelineestä keulan roiskesuojan reunaan)
Ilmakammiot: 4+1
Kantavuus: 1300 kg (laskelmassa vene uppoaa 20 cm 1300 kg kuormalla)
Moottori max: 20 hv (14.7 kW)
Henkilökapasiteetti: 4 aikuista, varustettu kolmella penkillä
Penkit: 3 kpl alumiini
Istuinkorkeus: n. 34 cm
Airot: 4 kpl, 200 cm
Vapatelineet: 4 kpl, irrotettavat ja säädettävät
Varustelenkit: 18 kpl (2 riviä lattiassa), keulan roiskesuojassa narulenkkejä, ei köyttä
Venttiilit: Halkey Roberts
Moottoritelineen paksuus: 25 mm
Moottoritelineen korkeus: 38 cm (optimoitu lyhytrikiselle perämoottorille)
Laukun koko noin: 95 x 70 x 45 cm
Painot kg: 59 (runko+lattia, jotka ovat integroituja), istuin 1.35, korjaussarja 0.16, jalkapumppu 1.5, vapateline 0.22, airo 0.92
Täyttöaika n: 15-20 min veneen omalla jalkapumpulla (tavallisella ilmapatjasähköpumpulla voi täyttää nopeasti noin 80% tasoon ja loppupaineet veneen omalla jalkapumpulla)
Ohjeelliset käyttöpaineet vedessä! Isompi luku on maksimi: 0.20-0.25 bar (3.6 PSI) ponttoonit, 0.3-0.6 bar (4.35-8.7 PSI) airdeck-lattia. 0.4 bar lattiassa on ihan hyvä max niin jää pelivaraa. Huom. paine nousee lämpimässä ja auringossa nopeasti, tarkkaile paineita. Kylmä vesi viilentää ponttoonien ilmaa. Huom. ole tarkkana ettet sekoita paineyksiköitä. Älä laita käyttöpaineita kuivalla maalla.
Käyttölämpötila: suosittelemme selviä plussakelejä, koska kankaat jäykistyvät hyvin kylmässä
Tyhjennys: itsestään kun venttiilit avataan (paina ja pyöräytä keskiosaa = tyhjennysasento). Voit imeä veneen helpommin pakkautuvaksi pumpun avulla, siirrä pumpun täyttöletku toiseen aukkoon pumpussa.
Self bailing: vedentyhjennysventtiili moottoritelineen alaosassa poistaa veden, mutta ei päästä sisälle
Väri: tumman vihreä/musta
Takuu: 24 kuukautta valmistus- ja materiaalivirheille

Vinkki: kun avaat tehdaspakatun veneen ensimmäistä kertaa niin ota pari kuvaa esim. kännykällä niin näet miten vene on kääritty laukkuunsa.


Käyttöönottaminen ja täyttäminen:

– Etsi tasainen pinta, jossa vene kootaan. Voit käyttää alla pressua.
– Venettä ei kannata levittää esim. alfaltille. Veneen liikuttelu voi aiheuttaa naarmuja pohjaan.
– Poista kaikki terävät esineet tasaiselta alustalta.
– Avaa ja levitä vene.
– Avaa venttiilit.
– Venttiilin käyttäminen: Paina venttiilin ydintä ja kierrä 1/4 myötäpäivään täyttöä varten. Sulje venttiili päinvastoin. Kun ruuvi suljetaan tai painetaan alas niin venttiili aukeaa ja kammio tyhjentyy nopeasti. Sulje venttiili aina korkilla.
– Kytke pumppu venttiilin ja täytä kammiot.
– Veneen ponttoneissa on yleensä 4 kammiota. Aloita täyttö keulan molempiin puoliin, sitten takapää. Täytä putket ja lattia noin 70% tasoon. Tavallisella ilmapatjasähköpumpulla voi täyttää nopeasti noin 80% tasoon ja loppupaineet veneen omalla jalkapumpulla.
– Asenna istuimet.
Älä täytä venettä kuivalla maalla käyttöpaineisiin! Paineet nousevat kuivalla maalla lämpimällä ilmalla. Jos kuljetat trailerilla tms. niin 0.1 bar on ok paine.
Laita käyttöpaineet vasta kun olet valmis laskemaan veneen veteen! Vesi jäähdyttää ja ylipaineiden vaaraa ei ole.
– Ohjeelliset käyttöpaineet, isompi luku on maksimi: 0.20-0.25 bar (3.6 PSI) ponttoonit ja köli, 0.3-0.6 bar (4.35-8.7 PSI) airdeck-lattia. Huom. paine nousee lämpimässä ja auringossa nopeasti, tarkkaile paineita. Kylmä vesi viilentää ponttoonien ilmaa. Huom. ole tarkkana ettet sekoita paineyksiköitä. Kölissä kannattaa pitää pienempää painetta koskenlaskussa.
– Ponttooneja ei saa täyttää kivikoviksi. Kun pumpun painaminen alkaa vaatia voimaa, eli joudut painamaa koko painollasi (n. 80kg), lopeta siihen. Suosittelemme, että hankit painemittarin.
– Asenna airot.
– Asenna tyhjennystulppa perälaudan ulkopuolelle.
– Älä täytä mitään kammiota kokonaan kerralla, koska tämä aiheuttaa tarpeetonta stressiä liitoksiin.
– Liian kova paine voi aiheuttaa rakenteellisia vaurioita veneeseen.
– Älä anna veneen seistä suorassa auringonpaisteessa kun nostat sen vedestä, sillä se voi aiheuttaa paineen nousua ilmakammioissa ja vahingoittaa rakenteita.
– Kun nostat veneen vedestä kuivalle maalle tai traileriin niin vähennä veneen paineita.
– Vene on painonsa takia helpointa kuljettaa autolta rantaan esim. nokkakärryillä tai sitten osat erillisinä paketteina.


Kaikki alla olevat pumput vaativat erityishuomiota. Vasemmalla ja alla olevia kompressoreita ei saa käyttää kuivalla maalla. Vasta kun olet valmis laittamaan veneen välittömästi veteen. Oikealla oleva kaksikammioinen pumppu tuli Kopukan mukana 2021. Molemmilla kammioilla voi saada liikapaineet. Ponttoonit täytetään musta korkki kiinni, mutta koska tälläkin on mahdollista saama max 0.3 bar paine niin hillitse lopussa. Korkeamman max 1 bar paineen saa kun avaa mustan korkin. Älä käytä tätä toimintoa kuivalla maalla äläkä ollenkaan ponttoonien täyttämisessä. Yhden barin paine on liikaa myös lattiaan, joten käytä tätä varovasti. Suosittelemme painemittarin hankkimista.

Lisätiedot

Paino 60 kg (kilogramma)
Kopukka

Varausmaksu, Loppumaksu

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top