Asiakaspalvelu: 0407284667
Kopukka 425 kumivene

Kopukka 425 kumivene

1,350.00

Kopukka 425 mallia ei tule kaudella 2018. Katso uusi Kopukka 500.

Varasto loppu

Kuvaus

Mikä on Kopukka?

Kopukka on puunrungoista paikan päällä tehty lautta, jota käytettiin ennen vanhaan vesistöjen ylittämiseen erämaissa seisomalla meloen. Tämä uusi Kopukka on ilmatäytteinen jokiveneen, kanootin, kajakin ja SUP-lautan risteytys. Ilmatäytteisenä Kopukka on erittäin hyvin kuljetettavissa erilaisiin kohteisiin ja erämaahan kantaen, lentokoneella, helikopterilla tai kärryillä. Kekseliäs virittää Kopukan vaikka sähköavusteisen polkupyörän perään sopivilla varusteilla. Kopukka voidaan kuljettaa tyhjänä farmariauton peräkontissa ja peräkärryssä. Täytettynä myös auton taakkatelineillä, trailerissa tai peräkärryssä. Kopukkaan voidaan kiinnittää perämoottori. Vene on itsestään tyhjentyvä (Self Bailing) eli vesi valuu ulos perämoottoritelineessä olevan venttiilin läpi. Tässä mielessä Kopukka sopii myös kuohuviin koskiin. Esimerkiksi koskikäyttöön tarkoitettujen reppulauttojen (Packraft) varustuksessa on kahta koulukuntaa. Toisissa on roiskesuoja ja melojalla aukkopeite. Vesi ei pääse sisälle. Toinen tapa on tehdä veneestä itsestään tyhjentyvä kuten isot koskenlaskuun tarkoitetut kumiveneet. Vettä voi lentää sisälle, mutta se poistuu pääosin pohjassa olevien reikien kautta. Kopukassa on vedenpoistoventtiili moottoritelineen alareunassa ja se on juuri sopiva paikka tällaisessa hybridissä mikä Kopukka on. Muista pakata kaikki varusteesi vesitiiviisti ja kiinnittää ne veneeseen. Katso videoita vastaavista veneistä mm. koskikäytössä: HannuYK.


Kapeana ja keveänä Kopukka kulkee moottorilla paljon taloudellisemmin ja kovempaa kuin kova vene. Kopukan syväys on pieni, joten se kulkee hyvin matalassa vedessä. Kopukka on erittäin tukeva, kestävä ja kantava kaikille varusteillesi. Sitä ei saa keikuttamalla helposti kumoon. Kopukkaa voidaan myös soutaa, meloa tai sauvoa. Vakiovarusteena olevat airot voidaan kiinnittää ponttooneihin, jolloin ne eivät ole tiellä. Huom. airot eivät ole kelluvia, mutta voit täyttää airojen putket vaikka uretaanivaahdolla tai muulla kelluvalla materiaalilla. 8 cm paksu Drop Stitch korkeapainelattia yhdistettynä Kopukan vakauteen mahdollistaa helposti seisomisen ja vene on vaikea saada kaatumaan. Kopukka on paljon vakaampi kuin kanootti tai SUP-lautta ja useimmat kovat pikkuveneet.


Ponttoonien peräkartiot on suunnattu vesilinjaan eli toimivat kuten jokiveneen peräsiipi. Perä uppoaa vähemmän moottoriajossa ja tuo samalla lisää suuntavakautta. Perässä on kahvat veneen käsittelyä ja kantamista varten. Keulasta voidaan noustaa köydestä. Kalastajia varten löytyy kaksi vapatelinettä. Moottoritelineessä on roiskesuojat ja telineen alareuna on ylempänä kuin veneen pohja. Kopukan suuntavakavuutta lisää neljä taipuisaa hainevää. Ponttoonien pohjat ja sivut ovat vahvistetut. Ponttoonit ovat alempana kuin pohja eli katamaraanityyppinen. Tämä lisää vakautta ja vahvistetut ponttoonit ottavat iskuja ja kulutusta ensimmäisenä vastaan mm. rantautumisessa.


Peräti viisi erillistä ilmakammiota tuovat turvallisuutta äärimmäisiin olosuhteisiin. Laadukkaat Halkey-Roberts (Naru) venttiilit ovat sijoitettuja ponttoonien sisäpinnalle helposti operoitaviksi. Venttiilit ovat suojassa ulkopuolisia iskuja vastaan. Veneessä on vakiona 2 kpl kahteen osaan katkaistavaa alumiinivartista airoa, joita voidaan käyttää myös meloina. Lavat ovat kestävää muovia. Airot kiinnittyvät läpimenevällä ruostumattomalla hankainpultilla ja mutterilla käsin. Airojen paikat ovat mitoitettu siten, että polvitila soutaessa on hyvä.


Kopukassa on kestävät alumiiniset istuimet kolmelle matkustajalle ja ne on asennettu ponttoonien päälle mahdollistaen ergonomisen istumakorkeuden ja mukavuuden. Istuimet voidaan irroittaa tilanteen ja kuormauksen mukaan löysäämällä hieman painetta ponttooneista. Ponttoonien sivuilla on turvaköysi ja kolme teräslenkkiä varusteiden liinaamiseen veneen pohjaa vasten sekä veneen kiinnittämiseen sivulta. Lenkit helpottavat veneen kiinnittämistä täytettynä kuljetuksen ajaksi ja mahdollistavat rannalta tapahtuvan vetämisen ja liinaamisen köyden avulla matalassa koskiosuudessa. Keulassa on roiskesuoja, minkä alle ja päälle voidaan laittaa varusteita sekä kiinnitys/turvaköysi. Moottoritelineen sivuilla on roiskesuojat ja takana vedenpoistoventtiili, jonka kautta koskessa tai sateella kertynyt vesi poistuu, mutta vettä ei tule veneen sisälle. Venttiili voidaan sulkea ulkopuolelta korkilla. Sivuponttoonit ovat halkaisijaltaan 36 cm ja tämä tuo sekä kantavuutta, turvallisuutta ja lisää pitkittäissuuntaista jäykkyyttä erityisesti moottoriajossa kovaan vastavirtaan. Keula liukuu hyvin pohja- ja sivukosketuksissa ja toimii korkeissa vasta-aalloissa. Pohja ja koko vene antaa kivikosketuksissa hyvin periksi. Vene taipuu sopivasti aallokossa ja koskessa.

Kopukka on tehty kestämään!

Kopukka on valmistettu laadukkaasta, uuden sukupolven korealaisesta 1100 den PVC-polyesterlaminaatista (0,9mm). Kankaalla on huippuluokan kestävyys kulutusta, jännitystä ja repeämistä vastaan. Kopukassa käytetyn Korealaisen äärimmäisen laadukkaan ja kestävän kankaan vetolujuusluokka on 340 / 5 cm suikale. Samasta kankaasta valmistetetaan suuria merikelpoisia pikaveneitä. Veneen pohjassa on erittäin luja 1,5mm paksu PVC kangas. Pohja nostettu noin 4cm ylemmäksi kuin ponttoonit, joiden alapinta panssaroitu. Vene antaa kivien kohdalla periksi eli kangas ei litisty kahden kovan väliin koko veneen massalla. Mutta, älä turhaan laske terävää lohkokiveä vasten, jos se on vältettävissä. Pahimmillaan se on kuin veitsi ankkuroituna pystyyn. Asiakkaamme laski Kietsimäjoen kesällä 2017 ja vettä oli vähän. Kopukka sai rankkoja pohjakosketuksia koko ajan, mutta kestävyydessä ei ollut mitään ongelmia. Ivalojoki on laskettu monet kerran asiakkaiden toimesta.


Pohja on katamaraanimallia, eli ponttoonit ovat muutaman sentin alempana kuin pohja. Eli rantautumisen, poikittaisen puun ylitys, aiheuttama kulutus tulee pääosin ponttooneihin ja siinä olevaan erikoisvahvistukseen. Tämä rakenne lisää myös vakautta edelleen. Ponttoonien pohjat ja sivut ovat vahvistetut iskuja ja kulutusta vastaan. Luja kangas kestää hyvin koiran kynsiä, mutta suosittelemme, että pidät koiran kynnet lyhyenä, jotta kaikenlainen kuluminen on minimissään.


Kaikki saumat ovat käsin liimattu nelinkertaisesti ja tämä menetelmä on kaikista kallein ja lujin nykypäivänä. Saumat ovat siis käytännöllisesti katsoen hajoamattomia. Kangas on kestävä öljyä, polttoainetta, merivettä, hiilivetyjä ja auringonvaloa vastaan, mutta se kannattaa silti aina puhdistaa mm. polttoaineroiskeista ja säilyttää auringon valolta suojattuna, koska nämä aina jossain määrin vanhentavat kangasta ajan kuluessa. Jos jostakin syystä et voi suojata venettä auringonvalolta niin voit käsitellä veneen siihen tarkoitukseen kehitetyillä UV-suoja-aineilla (spray). Jos käytät venettä paljon hiekkaisissa olosuhteissa ja hiekkaa kulkeutuu veneen sisälle niin lattia kannattaa suojata kumimatolla tai vastaavalla. Huuhtele veneen lattialle ja pohjalle kertynyt hiekka pois, jotta se ei hierrä lattiaa kenkien alla.

Käyttäminen:

Soutaminen: Kopukka liukuu soutamalla suunnilleen samalla tavalla kuin soutuvene (ei “kumivenemäinen”). Huopaaminen perä edellä onnistuu samalta etummaiselta (soutu) istuimelta. Takaistuimen eteen on tehty toiset aitonpaikat, joten voit huovata myös moottoriajon jälkeen. Kopukan muoto on optimaalinen, se on kapea, syväys on pieni ja rakenne on varsin jäykkä.

Tehokas moottori: Jos kiinnität tehokkaan moottorin niin pakkaa tavarasi keulaan tai halutun tasapainon mukaan. Näin veneen keula ei nouse liikoja ja suuntavakavuutta parantavat evät pysyvät vedessä. Noudata varovaisuutta.

Koskenlasku: Jos lasket kosken ja haluat käyttää airoja niin se onnistuu keula edellä. Polvistu takimmaisen istuimen eteen lattialle. Voit näin ohjailla Kopukkaa helposti kahdella airolla, painopiste on matalalla veneen keskellä (muista varusteiden pakkaus tasapainoon), saat hyvän tuen vartalolle veneen ponttooneista eivätkä polvet rasitu 8 cm paksun joustavan lattian ansiosta. Kiinnitä kaikki varusteet veneeseen. Pidä ase aina lataamattomana koskessa. Poista kaikki vieheet virveleistä kun lasket koskea. Noudata varovaisuutta.

Kalastaminen: Kopukka on niin tukeva, että se mahdollistaa myös mm. heittelyn seisaaltaan. Vetouistelussa voit käyttää takana olevaa kahta vapatelinettä. Noudata varovaisuutta.

Ampuminen: Kopukka on on erittäin vakaa, mutta ammu aina istualtaan. Noudata aseen valmistajan ohjetta aseen turvallisesta käsittelystä ja käsittele asetta aina kuin se olisi ladattu. Katso tarkoin mihin piippu suuntautuu. Pidä ase aina lataamattomana kun tilanne ei ole päällä. Vastuu on aina aseen käsittelijällä. Noudata lakia moottoriveneen käytöstä metsästyksessä. Jos veneessä on muitakin niin sovi ampumasektorit etukäteen. Ankkuroi vene tilanteen mukaan. Noudata varovaisuutta.


Mukana tulevat varusteet:

Tehokas jalkapumppu, paikkaussarja, kuljetuslaukku, kaksi airoa, kolme istuinta


Tekniset tiedot:

Pituus: 4.25 m (14 jalkaa)
Leveys: 1.08 m
Sisäleveys: 36 cm
Moottoritelineen korkeus: 36 cm
Ponttoonin halkaisija: 36 cm
Pohjan paksuus: 8 cm, Drop Stitch
Ilmakammiot: 4+1
Paino n: 40 kg (vene 34 kg, kolme penkkiä 3×1.7 kg = 5.1 kg ja airot 2×750 g =1.5 kg)
Kantavuus: käytännössä luokkaa 500 kg
Henkilökapasiteetti: 3 aikuista, istuimet kolmelle henkilölle, lapsia mahtuu kaksikin vierekkäin (muista turvallisuus ja pelastusliivit)
Venttiilit: Halkey-Roberts (Naru)
Penkit: 3 kpl alumiini, 1.7 kg kappale
Istumakorkeus: noin 32-34 cm (riippuen kammioiden ilmanpaineesta)
Airot/melat: 2 kpl alumiini, 750 g/143 cm, katkaistavissa kahteen osaan (huom. jos haluat airoista kelluvat niin täytä ne uretaanivaahdolla)
Moottorikapasiteetti: lyhytrikinen 7 hp tai n. 30 kg. 7 hp on merkitty tekniseen kylttiin, mutta vastaavilla veneillä ajetaan jopa 8-10 hp moottoreilla.
Materiaalit: 1100 Den PVC (Korea), Drop Stich (Korea)
Täyttöaika n: 10 min veneen omalla jalkapumpulla
Täyttöpaine: 0.20-0.25 bar (2.9-3.5 psi) ponttoonit ja 0.6-0.7 bar lattia (8.7-10 psi)
Pakkauskoko: 115 x 65 x 32cm (säilytys/kuljetuslaukun koko, huom. laukku ei ole tehty kantamista varten)
Tyhjennys: itsestään kun venttiilit avataan
Self bailing: vedentyhjennysventtiili moottoritelineen alaosassa poistaa veden, mutta ei päästä sisälle (ks. kuvia)
Väri: tumman vihreä/musta
Takuu: 24 kuukautta valmistus- ja materiaalivirheille

 

Lisätiedot

Paino 45 kg

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top