Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

 • Käytössänne nyt myös MobilePay!

Fire Jet risukeitin
Ale!

Fire Jet risukeitin

(1 tuotearvio)

89.00 59.00

Mikä järki on lisätä risukeittimeen sähköllä toimiva puhallin? No se helpottaa sytyttämistä, lisää tehoa, antaa mahdollisuuden tehonsäätöön ja vähentää savutusta! Fire Jet on edullinen laatuunsa nähden! Fire Jetin mukana tulee USB-tehonsäädin vakiovarusteena. 

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Kuvaus

Puuta, risuja, oksia ja vaikkapa käpyjä polttoaineenaan hyödyntävä kompakti Fire Jet tuottaa liekkipuhalluksen kattilan pohjaan. 

 • kaksivaippaisessa puukaasuttavassa risukeittimessä ei ole puhaltavaa kuumaa liekkiä
 • pellistä leikatussa yksikerroksisessa risukeittimessä ei ole edes puukaasutusta
 • peltinen risukeitin on herkkä vääntymiselle ja on selvästi heiveröisempi rakenne

Fire Jet on kuin puhaltimella varustettu ahjo! 

 • puhallus takaa tehokkaan ja kuuman liekin, lähes savuttoman puhtaamman palamisen ja helpottaa sytyttämistä
 • tuottaa vähemmän hiukkaspäästöjä
 • kuluttaa vähemmän polttoainetta paremman hyötysuhteen ansiosta
 • polttaa kosteaakin maasta kerättyä ainesta tehokkaasti, palava aines kuivuu tulipesässä tehokkaasti korkeassa kuumuudessa
 • puhaltimen nopeutta säätämällä voidaan kontrolloida liekin intensiteettiä, joten ruuan hauduttaminen ja paistaminen onnistuu hyvin
 • ei tarvitse erillistä alustaa, umpinaisen pohjan läpi ei valu hiiliä maahan ja pohja nousee maasta jalkojen varaan
 • ei tarvitse kokoamista eivätkä osat vääntyile kuumuudessa tai kuljetuksessa
 • on rakenteeltaan äärimmäisen yksinkertainen
 • rakenne on hitsattu kasaan Grade 302HQ ruostumattomasta teräksestä

Fire Jet-puhallin tarvitsee erillisen aurinkokennon TAI virtalähteen

 • useimpien virtapankkien aurinkokenno riittää yleensä sinällään puhaltimen ottaman virran tuottoon jos paneeli saa hyvin valoa
 • jos virtapankki ei saa ollenkaan valoa niin siihen varastoitu virtakapasiteetti riittää noin 114 tunniksi kun puhallin on maksimiteholla
 • jos litran vesimäärän keittämiseen kuluu aikaa noin 10 minuuttia niin silloin voit keittää 16000 mAh virtapankilla vettä 684 litraa
 • täyteen ladatun 16000 mAh virtapankin sähkö maksaa noin 5 senttiä
 • todellisuudessa litra vettä kiehuu noin viidessä minuutissa
 • virtapankki voidaan täyttää verkosta 100% uusiutuvalla energialla nopeasti tai suoraan auringonvalolla ajan kanssa tai sekä että
 • erikoisvalmistettu puhallin kestää 90 asteen kuumuuden, kuparijohtimet ja moottori ovat customoituja Fire Jettiä varten

Fire Jet toimii ilman sähköäkin

 • rakenteeltaan se on tehokas puukaasuttava poltin kolmikerrokseisella vaipalla ilman irtoavia osia
 • puhallin voidaan irrottaa avaamalla neljä ristipääruuvia

Kolmikerroksinen vaippa:

Kolmikerroksisella rakenteella varustettu Fire Jet puupoltin tarjoaa optimaalisen palamisen ja täydellisen tulikontrollin pohjaan asennetun puhaltimen portaattoman säädön ansiosta. Vaipparakenteen ja puhaltimen ansiosta palaminen on puhdasta ja tehokasta. Yksi litra vettä kiehuu jopa viidessä minuutissa parilla kourallisella oksia. Fire Jet puupolttimessa palaa pohjoisten alueiden huonolaatuinenkin puuaines (koivun ja vaivaiskoivun risut, varvut) erittäin hyvin verrattuna ns. “vapaasti hengittäviin risukeittimiin”. Keskimmäisessä videossa poltetaan huonolaatuista, kosteaa ja lahoa maasta kerättyä koivurisua. Fire Jet on testattu toimivaksi vähähappisessa 4000 metrin korkeudessa. Puhaltimen ansiosta sytyttäminen on helppoa. Tutustu “risukeittimiin” Risukeittimien kokoontumisajot Facebook ryhmässä.


Polttoaine ei lopu kesken:

Fire Jet puupolttimessa voidaan polttaa kaikkea luonnosta löytyvää palavaa biomassaa. Polttimen päälle asetetulla kahvipannulla voidaan keittää vettä, kattilassa valmistaa ruokaa nopeasti tai hauduttamalla ja paistinpannulla paistaen. Hiilloksen päällä onnistuu myös grillaaminen kun asetat sopivan verkon kattilatukien päälle. Laita katkaravut puutikkuihin niin niitä on helppo käännellä. Kalojen halstraaminen on helppoa. Fire Jet lämmittää kotaa ja luo tunnelmaa ruuanlaiton yhteydessä. Se ei ole kuitenkaan varsinainen kamiina yökäyttöä varten. Käyttäminen onnistuu myös metsäpalovaroituksen aikoihin kunhan on huolellinen. Polttimen pohja on umpinainen ja irti maasta kolmen tukevan jalan kautta. Polttimen läpi ei siis valu mitään hiillosta kuin monissa muissa puupolttimissa, missä pohja on rei-itetty eikä Fire Jet tarvitse erillistä suojalevyä.


Toimii ilman sähköäkin:

Fire Jet puupoltin toimii ilman sähköäkin. Mutta jos haluat saada kaikki irti niin käytä puhallinta. Se tarvitsee virtaa. Juuri puhallin tekee palamisesta niin tehokasta. Puhallin ei ole kontaktissa palamiskammioon vaan puhaltaa ilmavirtaa vaipan läpi reikien kautta. Kun olet erämaassa niin sinulla on luultavasti tarvetta varavirralle muutenkin. Se voi jopa pelastaa henkesi. Fire Jetin puhaltimeen annetaan virtaa USB-liittimen kautta. Huomaa, että Fire Jet puupolttimen vakiovarusteena ei tule kuvissa ja videoissa näkyvää virtapankkia. Ellei sopivaa virtapankkia ole ennestään niin hanki Fire Jetin mukaan puhaltimen pyörittämiseen soveltuva aurinkokennolla latautuva virtapankki niin olet erämaassa omavarainen myös retkisähkön suhteen ja voit myös kätevästi ladata kännykkää, kameraa, koiratutkaa yms. sekä käyttää virtapankkia valaisimena.


Vakiovarusteet:

Fire Jetin vakiovarusteena on erittäin vahvasta kankaasta tehty kuljetuspussi, joten se on helppo kuljettaa myös ultrakevyissä rinkoissa ilman pelkoa kankaiden repeämisestä. Kun jalakset ja kannakkeet on käännetty rungon sisälle kuljetusasentoon niin Fire Jetissä ei ole mitään teräviä särmiä rikkomassa kankaita ja käsiä. Vakiovarusteena tulevilla ruostumattomilla pihdeillä voidaan kohentaa tulta ja syöttää lisää polttoainetta.


Kattilat ja pannut:

Fire Jet puupolttimen kanssa voit käyttää kattiloita ja pannuja, jotka ovat muutenkin tarkoitettuja mm. palavilla nesteillä tai kaasuilla toimiviin keittimiin. Esimerkiksi Trangian kattilat ja kahvipannut käyvät. Emme suosittele Jetboil-tyyppisiä kattiloita, koska niiden pohjassa on ohut ritilä, joka voi vaurioitua helpommin jos liekki on liian kuuma. Huom! Älä jätä tyhjää alumiinikattilaa tai vastaavaa keittimen päälle kun puhallin on suurella teholla. Kattila tai pannu voivat vaurioitua. Jos kattilat ovat alumiinia ja erityisesti jos niissä jokin “non-stick” pinnoite niin noudata varovaisuutta liekin säädössä ja kattilan valmistajan ohjeita maksimilämpötilasta ettei pinnoite vaurioidu.


Metsäpalovaara:

Fire Jet puupoltinta voidaan käyttää myös metsäpalovaroituksen aikana ellei avotulta ole kielletty kokonaan pitkään jatkuneen kuivuuden takia. Katso ettei polttimen alla ole palavaa materiaalia. Sammuta hiillokset hyvin. Ole huolellinen kipinöiden kanssa. Fire Jet puupolttimen läpi ei valu maahan kuumaa tuhkaa tai kekäleitä, joten erillinen suoja-alusta ei ole välttämätön.


Kodan lämmitys:

Fire Jet puupoltinta voidaan käyttää ja lämmittää sillä sellaista kotaa tai majoitetta missä voi pitää pientä nuotiota. Ota huomioon, että risuja pitää lisäillä aika ajoin. Emme suosittele pitkäkestoiseen kodan lämmitykseen. Fire Jet säteilee ympärilleen lämpöä, kuivattaa sisäilman, varusteet ja valaisee kotaa. Huom. älä käsitä poltinta varsinaisena lämpimät yöunet takaavana kamiinana vaan ennenkaikkea polttimena ruuanlaittoon. Älä itse muokkaa tuotetta, esim. kasvata palotilan korkeutta lisäosilla, jotta voit polttaa keittimessä täysikokoisia halkoja. Kaikki itse tehty tuotteen rakenteen muuntaminen aiheuttaa takuun raukeamisen. Jos haet talviasuttavan kodan lämmitintä, ja kota on tarkoitus pitää lämpimänä, niin suosittelemme sellaisen piipulla varustetun kamiinan hankkimista mikä on varustettu vedon kuristimella. Laita nukkumaan mentäessä isohkoja tiiviitä puita ja säädä vetoa pienemmälle niin saat pisimmän mahdollisen unen ennen puiden lisäämistä. Pienet puupolttimet (“risukeittimet”) soveltuvat kodan lämmitykseen lähinnä silloin kun niihin voidaan lisätä polttopuuta aika ajoin.


Laadukkain:

Fire Jet puupoltin ei ole markkinoiden halvin. Mutta se on ylivoimaisesti laadukkain ja nerokkain. Kyseessä ei ole pellistä leikattu koottava yksinkertainen kehikko, joissa ei ole oikeastaan mitään ideaa optimaalisen palotapahtuman kannalta. Irtonaiset osat voivat myös vääntyä kuumuudessa ja hukkua mastoon. Fire Jetin materiaalina on laadukas Grade 302HQ (UNS S30430) ruostumaton teräs, joka kestää jopa 1100 asteen kuumuuden. Liekin kärki voi saavuttaa jopa 1300 asteen kuumuuden. Ja se on kaikkea muuta kuin laiskasti lepattava savuava liekki. Kolmikerroksinen rakenne on koottu hitsaamalla. Musta malli on titanisoitu (kuuman kestävä) eikä se ole edullinen menetelmä. Mustan ja maalaamattoman version välillä ei ole polton kannalta teknisiä eroja. Rosteria on vaikea “maalata” muulla tavoin näin korkeita lämpötiloja varten. Tukevat jalat. Fire Jet on käytännössä lähes ikuinen tuote.


Trangian poltin:

“Sissitoiminnassa” voi olla tarvetta valmistaa ruokaa äänettömästi, savuttomasti eikä palavaa biomassaa (risuja tms.) ole saatavilla yhtä helposti kuin palavaa nestettä. Tai laitat ruokaa tuvassa. Näissä tilanteissa on hyvä tietää, että Fire Jet puupolttimessa voidaan käyttää myös Trangian poltinta. Älä käytä puhallinta tässä tilanteessa. Ole varovainen kun lisäät palavaa nestettä Trangian polttimeen. Lisää ensin palava neste Trangian polttimeen ja nosta se vasta sitten Fire Jetin palotilan päälle.


Fire Jet talvella:


Tässä videossa Fire Jet puupolttimella keitetään vettä tavallisella Trangian alumiinikattilalla. Kattilan kantena on pinnoitettu Trangian paistinpannu.


Tässä videossa Fire Jet puupolttimella keitetään vettä tavallisella alumiinisella kahvipannulla, joka on ollut vuosikausia käytössä nuotiopannuna. Jopa videossa näkyvät kosteahkot koivunrisut palavat puhaltimen ansiosta sen verran puhtaasti, ettei veteen tule kitkerää savunmakua. Suosittelemme silti aina käytettäväksi pannussa kantta.


Tässä poltetaan tavallista koivuhalkoa, joka on lohkottu neljään pienempään osaan. Pituus noin 20 cm. Melko savutonta palamista kiitos puhaltimen ja kuivahkon puun.


Fire Jet säteilee melko tehokkaasti lämpöä ympärilleen eli lämmittää kotaa. Voit kokeilla myös tätä ideaa eli laita päälle “infrapunalämmitin”. Näitä saa tilattua joistakin verkkokaupoista. Laitteen tarkoitus on säteilyttää kuuman liekin lämpötila tasaisemmin ja tehokkaammin ympärilleen. Laite on ensisijaisesti tarkoitettu kaasuliekin päälle, mutta mikään ei estä kokeilemasta tätä myös Fire Jet puupolttimen päällä.

 

 

fire-jet-jalat

 


Tekniset tiedot:

Materiaalina ruostumaton teräs: Grade 302HQ (UNS S30430), titanisoitu mustaksi (kuumankestävä “maali”).
Kolmikerroksinen vaippa. Näiden välissä liikkuu paloa edistävä ilma joko puhaltimen avulla tai ilman.
Kompakti, poikkeuksellisen tukeva, huippulaadukas ja luja rakenne.
Taittuvat jalat ja keittotaso.
Puhaltimen virrankulutus (maksimiteholla): (DC5V/0,14A) n. 0,7W/140 mAh. Erikoisvalmistettu puhallin kestää 90 asteen kuumuuden, kuparijohtimet ja moottori ovat customoituja.
Polttimen pohjan läpi maahan ei valu hiiliä tai tuhkaa.
Saavuttaa jopa 1300 asteen lämpötilan. Älä jätä tyhjää alumiinikattilaa tai pannua polttimen päälle kun puhallin on täysillä!
Erittäin tehokas ja puhdas poltto. Kosteatkin oksat palavat. Kuluttaa todella vähän puuta.
Mitat: korkeus 19 x halkaisija 11 cm.
Paino: 760 g.
Testattu toimivaksi jopa 4000 metrin korkeudessa.
Mukana kestävä kuljetuspussi, joka suojaa reppua, teräspinsetit polttoaineen kohentamiseen ja portaaton puhaltimen nopeuden säädin.
2 vuoden takuu valmistus- ja materiaalivirheille. Takuu koskee muuntamatonta keitintä.


Käyttöönottaminen ja sytyttäminen:

Fire Jet puupolttimen (palotilaan lisätyn palavan aineen) sytyttäminen on helppoa puhaltimen ansiosta. Avaa Fire Jet puupolttimen jalat ja kattilan jalustat. Asettele Fire Jet tukevalle alustalle ja kerää syttyvä materiaali pois keittimen alta ja läheltä. Kytke puhaltimen säädin ja virtapankki USB liittimiin. Siirrä virtapankki mahdollisimman kauas polttimesta. Kerää kuivia oksia, halkaisija luokkaa 1-2 cm ja katko ne noin 5 cm mittaisiksi. Voit käyttää lähes mitä tahansa suhteellisen kuivaa polttoainetta kuten käpyjä, puun lehtiä yms. Asettele oksat palokammioon noin puolitäyteen. Sytytä ja anna palaa vähän aikaa ennen kuin kytket puhaltimen varovasti päälle. Voit käyttää sytyttämiseen paperia, koivun tuohta, kiehisiä, sytytyspalaa tai vastaavia. Älä käytä bensiiniä tai muuta palavaa nestettä. Lisäile hieman esim. risuja tai oksia. Ei haittaa vaikka risuja tulee hieman palokammion päällekin. Aloita hiljaisemmalla teholla. Erityisesti alkuvaiheessa puhallin voi nostaa kipinöitä, joten älä katso palokammioon suoraan yläpuolelta. Säätämällä puhaltimen pyörimisnopeutta voidaan tehostaa ja rajoittaa palamista. Kun kattila on nostettu polttimen päälle voit lisäillä puita keittimen kyljessä olevasta aukosta tarpeen mukaan. Voit käyttää mukana tulevia pihtejä. Älä jätä tyhjää alumiinikattilaa tai vastaavaa polttimen päälle kun puhallin on suurella teholla. Kattila tai pannu voivat vaurioitua.


Turvallisuus:

Fire Jet puupoltinta ei ole tarkoitettu palaville nesteille. Soveltuu ainoastaan ulkokäyttöön. Älä käytä teltan absidissa, mutta soveltuu käytettäväksi kodassa tai armeijan teltassa, missä voidaan muutenkin pitää avotulta tai kamiinaa. Fire Jetin ulkopinta voi olla erittäin kuuma. Kun liekki on sammutettu tai polttoaine palanut loppuun, anna puhaltimen pyöriä muutaman minuutin jolloin keitin jäähtyy. Sytytä ja anna palaa jonkin aikaa ennen kuin kytket puhaltimen päälle. Aseta Fire Jet syttymättömälle maapohjalle, kivelle tai kallion päälle pystysuoraan. Ei suositella käytettäväksi ilman puhallinta. Jos irroitat puhaltimen (neljä ruuvia) niin voit käyttää normaalin puupolttimen tapaan. Älä käytä poltinta muualla kuin ulkotiloissa tai sellaisessa majoitteessa mihin voidaan tehdä tulet tai asentaa kamiina. Älä jätä tyhjää alumiinikattilaa tai vastaavaa polttimen päälle kun puhallin on suurella teholla. Kattila tai pannu voivat vaurioitua. Jos kattiloissa on jokin “non-stick” pinnoite niin noudata varovaisuutta liekin säädössä ja kattilan valmistajan ohjeita maksimilämpötilasta ettei pinnoite vaurioidu. Palavasta aineksesta riippuen puhallin voi nostaa kipinöitä erityisesti sytytysvaiheessa. Älä katso palokammioon suoraan ylhäältäpäin ettei kipinöitä lentele silmiin.


Huoltaminen ja säilytys:

Ruostumatonkin teräs ruostuu, mutta hitaammin. Älä säilytä Fire Jet puupoltinta kosteana kuljetuspussissa. Kauden loputtua voit sivellä puupolttimen ohuella öljykerroksella. Säilytä kuivassa tilassa. Jos puhallin, USB-liitin tai puhaltimen säädin kastuvat niin kuivata ne heti.


Miten Fire Jet eroaa toiminnallisesti monista muista “risukeittimistä”?

Kolmikerroksisella rakenteella varustettu Fire Jet puupoltin tarjoaa optimaalisen palamisen ja täydellisen tulikontrollin pohjaan asennetun puhaltimen portaattoman säädön ansiosta. Fire Jetin liekki palaa puhtaasti, tehokkaasti ja lähes ilman savua. Litra vettä kiehuu käsittämättömän pienellä risumäärällä. Fire Jet on tarvittaessa erittäin nopea, mutta toisin kuten useimmat muut puupolttimet, Fire Jet sopii erinomaisesti myös hitaaseen keittelyyn ja hauduttamiseen tehonsäädön ansiosta.

Pellistä koottavat risukeittimet:

Peltiset risupolttimet ovat tulen kannalta yksinkertaisia ja ns. vapaasti hengittäviä. Tulen korvausilma otetaan keittimen alta olevista rei-istä. Tämä vapaasti palava liekki palaa epäpuhtaasti ja päästää paljon pienhiukkasia ilmakehään. Kattilat nokeentuvat voimakkaasti. Puuta kuluu enemmän. Monet suorasta pellistä valmistetut risupolttimet vaativat kasaamisen käyttökuntoon. Nämä ohuet suorapeltiset osat voivat vääntyä joko kuumuudessa, pudotessaan maahan tai säilytyksen/kantamisen aikana. Usein sovitteet ovat tiukkoja. Fire Jet on erittäin luja pyöreä ja hitsattu rakenne, joka on suunniteltu säilyttämään muotonsa erittäin korkeissakin lämpötiloissa.

Puukaasuttava poltto:

Fire Jetin runko on kolmikerroksinen ja toimii puukaasupolttimen tapaan. Palaminen on poikkeuksellisen tehokasta. Fire Jet on suunniteltu polttamaan puuta puhtaasti sen toissijaisen palamisen vuoksi. Tämä tarkoittaa enemmän lämpöä ja vähemmän nokea. Puukaasupoltossa luodaan olosuhteet, joissa “primääripalo” tuottaa puukaasua ja injektoi sitten esilämmitetyn “sekundaarisen ilman” polttokammion päähän sekoittaen jäljellä olevan savun kanssa, jolloin tuloksena on erittäin kuuma ja puhdas palaminen. Yksivaippainen risupoltin jättää hyödyntämättä tämän puukaasun ja polttoainetta kuluu paljon enemmän saman lämpömäärän tuottamiseen. Fire Jet tuottaa vähemmän hiilimonoksidia ja hiukkasia kuin yksikerroksiset risupolttimet tai avotulet. Fire Jet menee kuitenkin vielä paljon pidemmälle kuin tavalliset vaipparakenteella varustetut risupolttimet. Fire Jet tehostaa palamista säädettävällä puhaltimella, joka syöttää lisäilmaa palokammioon. Parhaimmillaan palaminen onkin lähes täysin savutonta ja puhdasta! Hyvän hyötysuhteen ansiosta palava aines voi olla myös huonolaatuisempaa kuin yksivaippaisissa risupolttimissa. Polttoainetta ei siis tarvitse kantaa mukanaan, halkoja ei tarvitse pilkkoa eikä pellettejä käyttää. Melkein mikä tahansa maasta poimittu biomassa käy.


Puhaltimen virrankulutus (maksimiteholla):

(DC5V/0,14A) noin 0,7W/140 mAh. 8000 mAh virtapankki riittää laskennallisesti noin 57 tunniksi täydellä teholla ja 16000 mAh virtapankki 114 tunniksi. Käytännössä virtapankista ei saada aivan kaikkea irti ja toisaalta polttimen puhallinta pidetään täydellä teholla vaan silloin tällöin. Meidän aurinkokennolla varustettu virtapankki pyörittää Fire Jetin puhallinta valoisalla ilmalla pelkän aurinkokennon tuottaman virran avulla.


Pohjoiset karut olosuhteet:

Suomen, Ruotsin ja Norjan pohjoisosat ovat suosittuja vaellus- ja kalastusalueita. Näillä alueilla polttopuuta on paljon niukemmin kuin metsäalueilla. Fire Jet puupolttimella voit käyttää hyvinkin huonolaatuista puuainesta, koska puhallin tehostaa palamista huomattavasti. Ns. “vapaasti hengittävä” puupoltin/risukeitin ei toimi niin hyvin näissä ääriolosuhteissa.


Kattilaa ei tarvitse nostella:

Fire Jet polttimeen voidaan lisätä palavaa materiaalia ylhäällä sivusta olevasta aukosta ilman, että kattilaa pitää nostella koko ajan pois. Todennäköisyys kattilan ja polttimen kaatamiseen, sählääminen vähenee. Fire Jet ei ole palapeli vaan nopeasti käyttövalmis, käännät jalat ja kattilatason, kytket virtalähteen puhaltimeen. Sytyttäminen ja tulen kontrollointi on nopeaa ja helppoa puhaltimen ja optimoidun palotilan ansiosta.


Edut lyhyesti verrattuna koottavaan peltiseen risukeittimeen:

 • ei kokoamista, käännät vain jalat ja kattilatasot auki
 • rakenne ei vääntyile kovassa kuumuudessa kuten suorat peltiosat
 • kestävä hitsattu runko
 • ei tarvitse alustaa
 • alustan painoa ei tarvitse laskea mukaan keittimen painoon
 • käytettävissä ilman alustaa myös metsäpalovaroituksen aikana
 • ei lämpene pohjasta
 • ei valuta hiillosta pohjan läpi
 • optimaalinen palotila polttaa puukaasut
 • kolmikerroksinen rakenne takaa tehokkaan korvausilman saannin
 • laadukas, erittäin monivaiheinen, tarkasti suunniteltu valmistus vrt. suorien peltien koneellinen laserleikkaus + viimeistelemättömät terävät särmät
 • optimaalinen muoto, vaatii kalliita prässättyjä ja rei-itettyjä osia
 • laadukas Grade 302HQ (UNS S30430) ruostumaton teräs
 • teräs kestää jopa 1100 asteen kuumuuden
 • liekin kärki voi saavuttaa jopa 1300 asteen kuumuuden
 • pohjassa puhallin, joka nostaa tehoa ja tekee palotapahtumasta mahdollisimman puhtaan
 • toimii ilman puhallintakin puukaasupolttimen tapaan
 • tuottaa vähemmän pienhiukkasia ja saasteita ilmaan
 • helppo sytytys
 • kosteatkin puut, jopa tuoreet puun lehdet palavat kuumalla liekillä puhtaasti
 • tuli voidaan kontrolloida säätimellä
 • tulikontrollin ansiosta ruuan hauduttaminen ja keittely helppoa
 • minimaalinen savutus
 • vähäisempi pannujen nokeentuminen
 • paljon tehokkaampi poltto
 • mukana tukeva kuljetuspussi
 • mukana pihdet
 • mukana tulisäädin
 • musta malli titanisoitu (väri kestää kuumuutta paremmin kuin maalit)

Miten Fire Jet eroaa toiminnallisesti monista muista polttimista?

Polttoainetta (kaasua, palavia nesteitä) ei tarvitse kantaa mukana. Palavan nesteen tapaisia vaaratilanteita ei ole. Polttoaineeksi käy lähes mikä tahansa luonnosta löytyvä, 100% uusiutuva, paikallinen ja kotimainen palava materiaali. Poltoainetta löytää lähes aina suoraan käden ulottuvilta. Reppua ei tarvitse täyttää risuilla. Voit tietenkin kantaa palokammiossa palavaa materiaalia valmiiksi aseteltuna. Fire Jet on kompakti, lujarakenteinen ja erittäin tehokas. Ei kaasuvuotoja. Ei tyhjiä kaasupulloja. Ei kotiin unohtunutta polttoainetta. Liekin intensiteettiä voidaan helposti säätää. Kaasukeittimien liekki on usein pistemäinen, mikä tarkoittaa keskeltä pohjaanpalamista paistinpannussa. Myös grillaaminen ja halstraaminen onnistuu hyvin. Tulen sammuttaminen helppoa, kaada hiillos maahan ja tukahduta.


Miksi poltin ei tuota itse tarvitsemaansa sähköä?

Esim. Biolite polttimessa on Peltier elementti, jota tuottaa sähköä lämpötilaeron avulla. Toisin sanoen kun polttimeen syötetään jatkuvasti palavaa ainesta niin polttimen kyljessä oleva puhallinpotkuri pyörii samalla jäähdyttäen Peltier elementtiä toiselta puolelta. Elementin päälle on tehty iso alumiinijäähdytin siipineen. Todellisuudessa Biolite tuottaa sähköä todella vähän, katso alla oleva testi.


Paljonko Biolite-tyyppinen poltin säästää sähköä?

8000 mAh virtapankkiin varastoitu sähkö riittää noin 57 tunniksi kun puhallin on maksimiteholla. Tämä 57 tunnin sähkömäärä maksaa noin 2.5 senttiä. Biolite säästää sähkön hinnassa 2.5 senttiä 57 tunnin poltolla. Vesilitran keittäminen sähkönkulutuksena säästää 0.00365 senttiä (jos vesilitran keittämiseen tarvitaan puhallinta viideksi minuutiksi: 57 tuntia on 3420 minuuttia / 5 min = 684 keittokertaa / 2.5 senttiä = 0.00365 senttiä).

Meidän mielestämme on järkevää pitää kätevää aurinkokennovirtapankkia mukanaan. Sillä voit ladata myös kännykät ja puhelimet matkan aikana. Aurinkokenno lataa virtapankkia jopa puolipilvisellä säällä ja sateenpitävänä voit jättää virtapankin kiinni repun ulkopuolelle tai puun oksaan latautumaan koko reissun ajaksi. Virta riittää varmasti pidempäänkin kaamokseen: laskennallisesti Fire Jet + 16000 mAh virtapankki pystyy keittämään 270 päivän ajan 5 kertaa päivässä litran annoksen vettä ilman auringonvaloa. Eikä sähkön tekeminen itse ole välttämättä taloudellisesti kannattavaa: 16000 mAh vastaa noin 0.08 KWh sähköä. Eli suunnilleen 5 eurosenttiä. Ja ota huomioon sekin, että Fire Jet poltinta voi aina käyttää ilman puhallintakin. Se on kolmikerroksinen puukaasutuspoltin, jossa palo on paljon puhtaampaa ja veto parempi kuin peltisissä risukeittimissä. Ota tällöin puhallin pohjasta pois avaamalla neljä ruuvia.


Että pattereilla käyvä nuotio… kaikkea sitä näkee?

Erämaassa voidaan toimia ilman sähköäkin. Silloin mukana ei ole kännykkää, kameraa, GPS-laitetta, koiratutkaa? Fire Jet puupoltinta voidaan käyttää ilman sähköllä toimivaa puhallintakin, mutta juuri puhallin tekee Fire Jet puupolttimesta tehokkaan. Fire Jet on kolmikerroksinen eli polttaa puukaasua. Siis huomattavasti tehokkaampi kuin peltilevyistä koottu “risukeitin”. Vaikka puhallinta ei käytettäisikään. Tutustu mm. Risukeittimien kokoontumisajot Facebook ryhmään.

Meidän virtapankin aurinkokennon tuottama sähkö riittää Fire Jetin puhaltimen pyörittämiseen eikä auringonvaloa tarvita kirkkaalta taivaalta. 8000 mAh virtapankkiin varastoitu sähkö riittää noin 57 tunniksi kun puhallin on maksimiteholla. Tämä 57 tunnin sähkömäärä maksaa noin 2.5 senttiä. Täyttä tehoa ei tarvita koko ajan. Ja vesilitran kiehauttamiseen menee aikaa ehkä 10 minuuttia. Varavirtaa on muutenkin hyvä pitää mukana kaukana erämaassa esimerkiksi puhelinta varten. Puhelinta saatetaan tarvita hätätilanteessa, navigointiin, kuvien ottamiseen jne. Älä kuitenkaan jätä suunnistusta pelkän puhelimen varaan vaan ota mukaan aina paperinen kartta. Puupolttimia/risukeittimiä valmistetaan ilman puhallintakin ja monille nämäkin on liikaa, koska voi tehdä tulet. Mutta alueilla missä polttopuu on surkeaa, vaikka Norbottenin pohjoisosat on Fire Jet paikallaan. Kuvissa näkee tyypillistä Pohjois-Ruotsin maastoa. Voit löytää hieman kuivaa ja lahoa koivua, mutta ne on nopeasti poltettu nuotiossa. Sen sijaan puupoltin kuluttaa niin vähän, ettei polttoaineen saanti ole mikään ongelma. Puupolttimella ei ole pelkoa polttoaineen loppumisesta. Kaasu- tai polttonestekeittimien kanssa polttoaine vähenee koko ajan.


Mikä Fire Jet sitten on?

Fire Jet puupoltin on mukana kulkeva, kevyt keitin, jolla voi polttaa maastosta löytyvää biomassaa. Se on kätevä ja ekologinen vaihtoehto, sillä polttoainetta ei tarvitse kantaa mukana. Lähes kaikkialta löytää helposti kuivia risuja ja käpyjä poltettavaksi. Puupoltin ei aiheuta turhaa jätettä, kuten esimerkiksi kaasukeittimen tyhjät patruunat. Puupolttimen eduksi on laskettava myös sen joustavat käyttömahdollissuudet. Paikoissa, joissa avotulen teko on kielletty, tarjoaa puupoltin mahdollisuuden tulisteluun. Metsäpalovaroituksenkin aikana puupoltinta voi käyttää, jos sen pohja ei kuumenna alla olevaa maastoa eikä kipinöinti aiheuta tulipalovaaraa. Vastuu on kuitenkin aina tulen sytyttäjällä. Retkeilyalueen voi valita vapaammin kun käyttää puupoltinta kynsitulien sijaan. Puupoltin käyttää myös varsin vähän polttoainetta nuotioon verrattuna, joten keittely onnistuu myös ei-niin-metsäisillä alueilla. Puupoltinta uskaltaa käyttää myös sopivan suojan/majoitteen sisällä. Nuotio vaatii jo ison ja mielellään kipinöitä kestävän suojan.

Muihin retkikeittimiin ja polttimiin verrattuna veden kiehautusajat Fire Jet puupolttimella ovat vähintään yhtä hyviä. Jos on kiire niin Fire Jet keittää litran vettä jopa viidessä minuutissa. Tehostetusta hapensaannista johtuen palaminen on myös hyvin puhdasta, savun muodostus on vähäistä ja avotuleen verrattuna risujen menekki on minimaalinen.

Metsästäjien ja muiden tulistelijoiden on ehkä vaikeaa suhtautua mukana kuljetettavaan polttimeen, joka käyttää polttoaineenaan biomassaa kuten esimerkiksi risuja ja käpyjä. Olemme tottuneet tuikkaamaan tulee juurakon, kannon tai rakentelemaan nuotion kuivista kuusenoksista. Retkeilijät ja vaeltajat kuljettavat yleensä ruuanlaittoon tarvittavia keittimiä mukanaan ja liikkuvat usein alueilla, missä kunnollista nuotiopuuta on vähän ja tulentekoa on rajoitettu. Keittimiä voidaan käyttää myös metsäpalovaroituksen aikana kunhan on huolellinen. Retkikeittimen ja puupolttimen käyttöä ei katsota avotuleksi. Ekologiset ja taloudellisen vähän biomassaa polttoaineenaan käyttävät polttimet ovat tulleet jäädäkseen ja suosio on kasvussa niin Suomessa kuin maailmallakin. Fire Jet käyttää palamisen tehostamiseen puhallinta minkä ansiosta se on tehokas ja taloudellinen. Puhallin tarvitsee sähkövirtaa. Eräretkillä on joka tapauksessa syytä varautua riittävällä määrällä varavirtaa mukana kannettavia elektronisia laitteita varten. Lataa varavirtapankki 100% uusiutuvalla sähköllä ja hyödynnä maastossa aurinkoenergiaa virtapankin lataamiseen.

Tutustu “risukeittimiin” Risukeittimien kokoontumisajot Facebook ryhmässä.


Metsähallituksen ohje tulistelusta:

Maastossa liikuttaessa on suositeltavaa käyttää mieluummin retkikeitintä kuin avotulta. Avotulta tehtäessä tulee käyttää merkittyjä ja huollettuja tulentekopaikkoja aina, kun se on mahdollista. Tulenteko muualla kuin siihen osoitetulla paikalla vaatii maanomistajan luvan. Metsähallitus on päätöksellään antanut yleisen luvan tulentekoon maastossa valtion mailla Lapissa, Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Pohjois-Karjalassa. Tulentekoon voi käyttää kuivia oksia, risuja ja pieniä juurakoita. Mikäli alle puolen kilometrin sisällä on huollettu tulipaikka, täytyy tulistelun tapahtua siellä.

Luonnonsuojelualueilla, joille on laadittu hoito- ja käyttösuunnitelma tai annettu järjestyssääntö, noudatetaan tulenteossa sitä, mitä näihin suunnitelmiin ja sääntöihin on linjattu. Esimerkiksi useimmissa kansallispuistoissa tulenteko on sallittu vain huolletuilla tulentekopaikoilla. Paikat on merkitty retkeilykarttoihin. Rajoitusosilla tulenteko ei ole sallittua.

Metsäpalovaroituksen aikana avotulenteko kaikilla alueilla kielletty. Avotulenteko on kielletty myös silloin, kun olosuhteet kuivuuden, kovan tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon vaara on ilmeinen. Edellä mainitut rajoitukset koskevat kaikkia avoimia tulentekopaikkoja. Metsäpalovaroituksenkin aikana tulen voi kuitenkin tehdä tupien ja keittokatosten hormillisiin tulisijoihin. Ja käyttää retkikeitintä.

Lisätiedot

Paino 1 kg
Teräsmateriaali

Ruostumaton teräs, käsittelemätön pinta., Ruostumaton teräs, titanisoitu mustaksi.

1 review

 1. Pauli (varmistettu kirjoittaja)

  Uskomattoman tehokas pieni kevyt keitin 0,9l kahvipannullinen hanakylmää vettä kiehahti hetkessä 10 asteen pakkasessa todella pienellä puumäärällä =) virtalähde ei tiennyt mitään eli virran kulutus myöskin todella alhainen…..

Add a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top