Asiakaspalvelu: 0407284667
  • Tykkää meistä Facebookissa!

  • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

  • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

  • Käytössänne nyt myös MobilePay!

Eberlestock X1A3
Ale!

Eberlestock X1A3

269.00 229.00

Eberlestockin X1A-sarjan uusin malli ja uusimmalla Doppelganger maastokuviolla. Asekotelon takana on pääosasto ja sen jälkeen kaksi pitkää ja tilavaa taskua. Irroitettava lantiovyö. Täysin säädettävä kantojärjestelmä.

Varasto loppu

Kuvaus

Asereput ovat nykyään mainstreamia. Eberlestock loi tämän segmentin reilut 10 vuotta sitten. Nykyään asereppuja tehdään siellä täällä, mutta vieläkään mikään aserepuista ei haasta Eberlestockia laadulla, toiminnallisuudella ja monipuolisuudella. Eberlestockin laadun takeena on elinikäinen takuu – myös viranomais- ja armeijakäytössä.

Eberlestock X1A3 on X-sarjan uusin malli. Asekotelon takana on pääosasto ja sen jälkeen kaksi pitkää ja tilavaa taskua. Pääosaston ja taskujen välissä on noin 10mm solumuovi kankaiden välissä – jos laitat optiikkaa taskuihin niin ne on eristetty pääosastossa olevien varusteiden aiheuttamilta kolhuilta. Pääosasto avautuu ison luukun kautta vähän yli repun puoliväliin. Vetoketju on kaksisuuntainen, joten voit kaivaa varusteita myös kyljen kautta. Pääosasto ei ole jaettavissa eikä sinne ole muita luukkuja. Näin raskaat tavarat kuormittavat vetoketjuja mahdollisimman vähän.

Lantiovyö on irrotettava. Kantojärjestelmä on täysin säädettävissä. Valjaiden kiinnityskohdassa keskellä on “tikapuut” ja valjaat kiinnittyvät siihen tarralla varustetuilla nauhoilla. Voit säätää kantojärjestelmän pituuden selkäsi mukaan. Lantiovyötä voi hieman liikuttaa korkeussunnassa omassa kanavassaan ja se kiinnittyy isolla velcrotarralla oikeaan kohtaan. Rintaremmin korkeutta voidaan säätää ja erittäin pitkäselkäinen voi kiinnittää rintaremmin valjaiden alaosan 25mm nauhaan. Valjaiden yläpäässä on tasapainoremmit (load lifter), joiden avulla voit vetää kuorman lähemmäksi selkää ja tasapainottaa repun massaa suhteessa lantiovyöhön. Kiristä remmit nousuissa ja löysää hieman helpossa maastossa jolloin paine harteilla helpottaa ja massa siirtyy enemmän lantiovyön kannettavaksi.

Repussa on vakiovarusteena jäykähkö, muotoonprässätty Gossamer G-type polykarbonaattilevyrunko, joka voidaan helposti poistaa taskustaan ja korvata vaikka ENDO-putkiringolla (lisävaruste). ENDOn putki kiertää runkotaskun sivuja, jolloin asekotelo antaa keskeltä helpommin periksi jos aseesi on hieman paksumpi tai esim. kiikarissa on korkeat tornit molemmin puolin. Runko pysyy paikoillaan yhden pikalukolla avattavan nauhan avulla. Hyvän rungon ansiosta repun painosta pääosa siirtyy lantiovyön kannettavaksi ja suoraan jalkoihin rasittamatta selkää. Markkinoille on tullut paljon aseenkantoreppuja, joiden runko on hyvin löysä. Testaa sen jäykkyys taivuttamalla reppua käsien välissä. Jos reppu taipuu erittäin pienellä voimalla niin tiedät, että suurin osa repun painosta jää hartioiden kannettavaksi ja reppu tuntuu raskaalta.

Kangas on vahva ja vedenpitävä NT7 – kolmikerroksinen laminaatti. Kangas on niin vahva ettei sitä saa revittyä vaikka leikkaat siihen vekin saksilla. Kangas on myös pehmeä ja ulkopinta on harjattua polyesteriä. Testaa reppujesi kankaita raapimalla kynsilläsi ja puristelemalla. Jos kangas on jäykkä ja äänekäs niin sen sopivuus metsästyskäyttöön on kyseenalainen. Useimmat Eberlestockin jälkeen markkinoille tulleet asereput on tehty liian jäyköistä ja halvoista kankaista.

Eberlestock käyttää laadukkaita Stealth Warrior pikalukkoja. Tämä sama lukko on käytössä sotilasrepuissa ympäri maailman. Useimmat lukot ovat ns. Anti Break mallia, joissa ohuet kynnet on vahvistettu sivusuuntaista taivutusta vastaan. Stealth on äärimmäisen kestävä pikalukko. Kun kiinnität lantiovyötä niin löysää vyön kiristys, kiinnitä pikalukko kunnolla ja vasta tämän jälkeen kiristä lantiovyö.

Ravistele reppuasi onko se hiljainen. Eberlestock ei helise eikä siinä ole mitään auringossa kiiltelevää.

Selkäpehmusteet ovat korkeat ja niiden välissä on ilmakanava, joka jatkuu aina ristiselän tyynyyn asti. Pehmusteet ovat erittäin hengittävää 3D-verkkoa ja todella kimmoisat. Monissa halvoissa repuissa pehmusteet ovat lähinnä kosmeettisia ja aivan liian pehmeää vaahtoa. Ne eivät pidä repun kantojärjestelmää irti selästä, eivät tue kunnolla ja aiheuttavat pistemäistä painetta lihaksiin. Eberlestockissa kaikki tyynyt, kuten kaikki muutkin saumat on ommeltu kiinni lujasti ja saumat on vahvistettuja reunanauhalla. Ristiselän tyynyn taakse on laitettu muovinen runkolevy, joka siirtää repun painon kunnolla lantiovyöhön. Juuri tämä kohta on ehkä olennaisin miten repun painoa hallitaan. Ristiselän tyynyn taakse voidaan laittaa sopivaa koroketta, esim. varasukat, jolloin voit muovata sen oman selkäsi mukaan. Asekotelo on keskellä ja pitää aseen tiukasti paikoillaan. Asekotelo vetää reppuosan tiukasti kantojärjestelmää vasten eikä reppu ole hutera vaikka kotelo olisi tyhjänä. Asekotelo on ommeltu kiinni reunoistaan eikä se ole irrotettavissa. Asekotelon häntä voidaan kääntää ylös, jolloin X1A3 toimii kuten mikä tahansa tavallinen, laadukas reppu. Asekotelossa on vahvistettu alaosa ja se suojaa aseen piippua. Tähän aikaisempia malleja tiukempaan, mutta leveämpään koteloon ase mahtuu parhaiten ilman bibodia. Repun alanurkissa oleviin soihin sivupussitaskuihin mahtuvat juomapullot, kirveen teräosa, teeriluokan linnut yms. Näiden taskujen nauhoilla voit osaltaan kompressoida reppua ja alaosa kompressoituu todella hyvin kun jousitaskun sivuilla olevia remmejä kiristetään. Tällä repulla voidaan kantaa myös jousta ja jopa yhtä aikaa kiväärin kanssa. Jousitaskussa on yksi vetoketjullinen tasku.

Varusteiden kiinnittämistä varten MOLLE/Pals-yhteensopivia lenkkejä löytyy lantiovyöstä. Näihin lantiovyön lenkkeihin voidaan kiinnittää 12 cal haulikonpatruunoita. Repun päällä on muutama nauhakuja. Uudenmallinen kevyt MOLLE/Pals-nauhakuja pitkien taskujen yläosassa. Säädettävät valjaat ovat ohennettua tyyppiä ja suunniteltu ampumista varten. Tasku ja ripustuslenkki juomasäiliölle repun sisäpuolella. Tähän taskuun voidaan laittaa myös termospullo ja eväät, jolloin ne on helposti saatavilla yläkautta eivätkä kolise repun muuhun sisältöön. Repun päällä on nosto/ripustuslenkki, jolloin saat aseteltua repun sopivasti oksaan tai juurakkoon tauolla ja pääsy repun sisältöön on vaivatonta. Vedenpitävän kankaan ansiosta repun sisältö pysyy kuivana. Saumoja ei ole teipattu, mutta ne ovat hyvin tiiviit ja vesi valuu repun muodoista johtuen nopeasti pois. Suosittelemme silti repun päälle sadesuojaa rankkasateessa.

Olemme tuoneet Eberlestockia maahan vuodesta 2006 ja käyttäneet käytännöllisesti katsoen kaikkia malleja ja eri vuosimalleja. X1A3-on tähän mennessä paras X-sarjan asereppu. Kaksi pitkää taskua tuo erinomaisesti tilaa organisointiin.

Jos kiväärisi on iso taktinen tai ratamalli isolla kiikarilla ja haluat pitää bibodit paikoillaan niin suosittelemme jonkin isommalla asekotelolla olevan Eberlestockin hankkimista (esim. X3, G2, G3, G4). Pienin isommalla asekotelolla varustettu malli on X3 Lo-Drag.


Ohjeita aseen kantamiseen repussa:

Pidä ase lataamattomana kotelossa. Älä pidä patruunaa pesitettynä. Noudata aseen valmistajan ohjetta aseen turvallisesta käsittelystä ja käsittele asetta aina kuin se olisi ladattu. Katso tarkoin mihin piippu suuntautuu. Pidä ase aina lataamattomana kun tilanne ei ole päällä. Vastuu on aina aseen käsittelijällä. Ase on koosta riippuen nopea vetää kotelostaan kun tilanne tulee, mutta ymmärrä kotelo pikemminkin aseen kantamisen apuvälineenä. Aseen poisvetämiseen ei tarvita voimistelijan joustavuutta. Kun saat kiinni aseen perästä, niin voit vetää asetta ylös ja saat toisella kädellä otteen alempaa ja ase nousee silloin hyvin kotelostaan. Aseen koteloon laittaminen onnistuu usein reppu selässäkin, mutta sitä ei suositella. Aseta reppu tasaiselle alustalle kun laitat aseen koteloon. Noudata varovaisuutta.


Tekniset tiedot:

Tilavuus: noin 35 litraa
Paino: noin 2,5 Kg.
Mitat: korkeus: 60 cm, leveys: 28 cm, syvyys: n. 20 cm
Runko: Gossamer G-type Internal Frame, polykarbonaatti runkolevy
Asekotelo: 26×89 cm keskellä, rinkan levyinen, reunoistaan ommeltu, litteä tiukka muoto
Asehuppu: ei valmistettu, mutta JSTC käy suht. ok, pikalukkojen kiinnikkeitä ei ole
Asekoko: normaali metsästyskivääri/yhdistelmäase, kiikari, vaimennin, bibodeja ei suositella
Kangas: NT-7, vedenpitävä
Valjaat: ohuet, kumitetut (8 x 0,7 cm), rintaremmi korkeussäädöllä, tasapainoremmit (load lifter)
Lantiovyö: pehmustetun osan pituus 71 cm, leveys 12 cm, nauhan maksimipituus 153 cm, irroitettava
Tarvikekiinnitys: MOLLE/Pals
Juomapussitaskut: pussitasku sisällä
Värit: Doppelganger
Takuuaika: elinikäinen valmistus ja materiaalivioille


Uusi doppelganger (kaksoisolento) maastokuvio:

 

Lisätiedot

Paino 3 kg
Eberlestock-väri

Doppelganger

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top