Asiakaspalvelu: 0407284667
  • Tykkää meistä Facebookissa!

  • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

  • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

CZ P10-C

CZ P10-C

659.00

Useiden vuosien suunnittelun jälkeen CZ esittelee uuden mallinsa P-10 C (Compact). Striker-Fired-pistooli, jonka ergonomia ja ominaisuudet ovat tämän hetken kärkitasoa. Varastossa. 17 patruunan varalippaat 40 eur, tulossa myöhemmin.

Tuotetunnus (SKU): CZP10C Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Useiden vuosien suunnittelun jälkeen CZ esittelee uuden mallinsa P-10 C (Compact). Striker-Fired-pistooli, jonka ergonomia ja ominaisuudet ovat tämän hetken kärkitasoa.


Ominaisuuksia:

Tähtäinlinja. Bore axis. Monet, eivät kaikki, polymeeritunkoiset pistoolit ovat korkealla tähtäinlinjalla suhteessa otteen tasapainokohtaan. Toisin sanoen tähtäinlinja on korkealla suhteessa käden pitokohtaan. Moni kokee tämän tekevän aseesta yläpainoisen – siten epävakaamman ja heikentävän tarkkuutta. P-10 tähtäinlinja on poikkeuksellisen matala. Ase suuntautuu paremmin, nopeammin ja piipun noste rekyylissä on pienempi. Voit kiinnittää tähän huomiota katsomalla youtubesta löytyviä koeammuntoja.

Ergonomia. Jokainen CZ 75-pistoolia kokeillut huomaa, kuinka hyvin se istuu käteen. P-10 toteuttaa samaa linjaa eikä se tunnu tiiliskiveltä kuten niin moni muu Sriker-Fired-genressä. P-10 suuntautuu luonnollisesti. Tätä voi kokeilla nostamalla ase silmät suljettuina. Jos kahvan kulma ja muu ergonomia ei ole kohdallaan niin tähtäinlinja ei ole kohdallaan.

Kahvan muoto ja kolme vaihdettavaa erikokoista kahvapalaa (S,M,L) takaavat sopivuuden jokaisen käteen. Kahvapalat liukuvat kiskoa pitkin paikoilleen ja lukitaan sokalla. Kahvan tekstuuri on uudelleen suunniteltu: kuutiot ovat isommat, terävämmät ja niiden reunat ja nurkat ovat lähellä 90 astetta. Kahvan pitoa onkin kuvailtu erinomaiseksi.

Kahvan peukalohangan liittymä tukee kättä ja siirtää tavallaan aseen painopistettä taaksepäin. Tämä tuo tunteen missä aseen paino on pikemminkin taempana kuin edessä. Liipasinkaaren takaosa on korotettu ja levennetty mahdollistaen käden nousun korkeammalle. Liipasinkaaren etuosan pitokohta tukevoittaa otetta entisestään. Vapaalle peukalolle on oma karhennettu kohtansa rungon etuosassa luistin alla. Kookas liipaisinkaari mahdollistaa sormikkaiden käytön. Luisti liukuu kiskojen ulkopuolella.

Todellinen kaksipuolisuus. Ambidextrous. Molemminpuolinen käyttöliittymä. Sopii oikea- ja vasenkätisille. Matala kaksipuolinen luistinsalpa ja lippaanvapautin eivät takertele vaatteisiin.

Laukaisukoneisto. Precocked SA (Single Action). P10-C:n Striker-Fired-mekanismi on osittain viritetty. Kun liipaisinta painetaan niin iskuri virittyy loppuun asti ja lopuksi iskuri vapautuu ja ase laukeaa. Jokaisen laukauksen jälkeen liipaisinta on löysättävä eteenpäin.

Laukaisu. Monen striker-fired pistoolin liipaisimessa on “tyynymäinen” tunne. P-10 laukaisu on puhdas, täsmällinen ja lyhytliikkeinen. Tuntuu kuin aseseppä olisi käynyt pintoja läpi hienolla hiomakivellä. Kun varmistinlevy painuu liipaisimeen niin loppulaukaisu on lyhyt ja terävä ilman venymistä. Walther PPQ:n laukaisua on pidetty Striked-Fired-genren parhaana. Se on nyt kohdannut kovan haastajan. Laukaisuvastus noin 2,25 kg. Katso youtube-videoita.

Reset. Puhdas, kuuluva ja lyhyt. Tämä liipaisin houkuttelee ampumaan nopeita sarjoja.

Liipaisin. Liipaisimen runko on tavallista suorempi ja näyttää hieman kilpa-aseiden jälkiasennetulta versiolta. Liipaisimen varmistinlevy painuu lähes tasan liipaisimen kanssa ja sen ulkonema on ergonominen. Kuten eräs testaaja sanoo: ei liian ulkoneva (Ruger American) tai liian lyhyt (GLOCK).

Materiaalit. Laadukas kylmätaottu piippu. Poikkeuksellisen isot piipun lukituksen ainevahvuudet patruunapesän ympärillä. Lasikuituvahvistettu polyymeerirunko. Erinomainen mekaaninen tarkkuus. Rungon ja luistin etuosassa viiste, joka helpottaa koteloon asentamista.

Luisti. Tiukasti sovitettu nitrattu teräsluisti. CZ ei ole aina kiinnittänyt huomiota sisäisiin työstöjälkiin, mutta P-10 on tältä osin hyvin siisti. Kerrankin riittävän syvät viritysurat sekä taka- että etupäässä.

Tähtäimet. Pimeässä heijastavat kolmen tritiumpisteen teräksestä valmistetut ja kestävät tähtäimet. Sama kiinnitys kuin CZ Shadow 2 mallissa mahdollistaa laajan kirjon aftermarket osia esim. kilpailukäyttöön.

Varmistimet.
Trigger Guard (liipaisinkaari). Suojaa liipaisinta esim. pudotuksessa.
Fall safety (pudotusvarmistin). Minimoi riskin aseen laukeamisesta esim. kolahduksesta.
Trigger safety (liipaisinvarmistin). Liipaisimen keskellä sijaitseva levy mekanismineen estää liipaisimen liikkeen ellei levyä ole painettu pohjaan.
Firing pin blocking (iskurivarmistin). Estää iskurin liikkeen jos ellei liipaisinta ole painettu.

Lippaat. Aseen mukana tulee kaksi 15 patruunan lipasta ja kaksi lippaan päädyn jatkokappaletta, jotka nostavat kapasiteetin 17:sta patruunaan. Päätykappaleet jatkavat samalla aseen kahvaa (ks. kuvat).

Patruunat. Käytä aina CIP (Permanent International Commission for Firearms Testing) tai SAAMI (Sporting Arms and Ammunition Manufacturers’ Institute Inc. of the United States) hyväksyttyjä patruunoita. Muun tyyppiset patruunat voivat vahingoittaa asetta ja ampujaa. Tehdasvalmisteiset standardinopeuksiset patruunat ovat turvallisia.

Aseen lataaminen. Varmista aina, että ase on suunnattu turvalliseen suuntaan ennen lataamista. Asenna täytetty lipas ja varmista, että se tarttuu lippaansalpaan. Pidä asetta kiinni ampumakädellä ja tartu toisella kädellä luistin karhennuksiin. Vedä luisti taakse ja anna sen liukua itsestään takaisin etuasentoon. Tämä toimenpide esijännittää laukaisukoneiston ja iskurin ja vie patruunan patruunapesään. Pistooli on nyt valmis laukaisua varten.

Patruunan poistaminen patruunapesästä. Irroita lipas. Vedä luisti taakse jolloin patruuna poistuu.

Muuta. P-10 C sopii useimpiin G19 koteloihin tehden siirtymän Glockista helpoksi. Vakiolippaan kapasiteetti on 15+1 (yksi patruuna patruunapesässä). Perätulpalla jatkettu lipas vetää 17 patruunaa. Älä ylitäytä lipasta. Se voi aiheuttaa toimintahäiriön.


Tekniset tiedot:

Piipun pituus: 102 mm
Mitat (PxKxL): 132 x 32,2 x 187 mm
Painot:

  • 645 g ilman lipasta
  • 738 g tyhjällä 17-patruunan lippaalla
  • 947 g täydellä 17-patruunan lippaalla (8 g luodit)
  • 301 g täysi 17-patruunan lipas (8 g luodit)
  • 92 g tyhjä 17-patruunan lipas

Liipaisin: Double action, Striker fired
Tähtäimet: pimeässä hohtavat (tritium, aktivoitava valolla)
Tähtäinväli (mm): 163 ± 2
Laukaisuvastus (N): 23 ± 3
Lipas: 15+1 (aseen mukana kaksi lipasta ja kaksi lippaan päädyn jatkokappaletta, jotka nostavat kapasiteetin 17:sta patruunaan)
Kaliiberi: 9mm Luger (9×19)

Mukana: jatkopalat lippaisiin 2 kpl, kova, pehmustettu laukku. Käyttöohjeet. CD. Tähtäinavaimet. Kaksi puhdistuspuikkoa. Koeammuntataulu.


Lippaan muuntaminen 15 > 17:


CZ P10-C varustettuna valo/laser-laitteella. Suurin kahvapala ja 17 patruunan lipas.


 

Lisätiedot

Paino 2 kg

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top