Asiakaspalvelu: 0407284667
  • Tykkää meistä Facebookissa!

  • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

  • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

  • Käytössänne nyt myös MobilePay!

Chiappa Little Badger

Chiappa Little Badger

299.00

Uusi erä tulee mahdollisesti keväällä 2019. Jos olet kiinnostunut aseesta niin laita viestiä ja ilmoita kaliiberi: myynti@kivelaoutdoor.com. Chiappa tekee tätä nyt myös .17 WSM kaliiberissa. Jos saamme riittävän suuren määrän kiinnostusta helmikuun 2019 loppuun mennessä niin tilaamme Little Badgeria. Tehtaan tilausmäärä on sen verran iso, ettei aivan pieni määrä vielä käynnistä prosessia.

Poista

Kuvaus

Chiappa Little Badger, äärimmäisen kevyt ja yksinkertainen:

Chiappa Little Badger on kiväärimittainen (>840/400) eli tavallinen pienoiskiväärin tai kiväärin hankintalupa riittää kaliiberista riippuen. Little Badger on taittuva, kertalaukeava, luurankomainen, taktisen näköinen kivääri, johon et voi olla ihastumatta. Se näyttää riisutulta, mutta on itseasiassa paremmin varustettu kuin moni muu ase. Kätevä kivääri harjoitteluun ja pienriistan metsästykseen. Vakiovarusteisiin kuuluvat säädettävät avotähtäimet, vaimentimen kierre, patruunakammat, picatinnykiskot ja kuljetuslaukku. Ase taittuu kaksin kerroin ja mahtuu kuljetuksen ajaksi reppuun. Osumatarkkuus on erinomainen kunhan saat hyvin tuettua hyvin. Chiappaan sopii parhaiten pienikokoinen kiikaritähtäin.


Tekniset tiedot:

Kokonaispituus noin: 845 mm
Piipun pituus: 18,5” (47 cm)
Paino: 1,35 kg
Kaliiberit: .17 HMR, .22 WMR, .22 LR, .17 WSM (uutuus)


Ominaisuuksia:

Chiappa Little Badgerin laukaisuvastus on noin 750 g ja siinä on hieman etuvetoa. Älä lauo tyhjänä! Piipun avausvipu liipasimen edessä, joka samalla siirtää hanan puolivireasentoon (half-cock) ja vapauttaa nallipiikin taakse. Piipussa 1/2″-20 UNF vaimenninkierre ja muovinen kierteensuojus (17 HMR versiossa on 1/2″-28 TPI kierre). Takatukki tehty metallilangasta. Kun laukaisukoneiston sivulevyt avataan (kaksi Torx-ruuvia sekä saranapultti) niin perän pituutta on mahdollista säätää hieman. Katso, että perän pituus on asetettu niin ettei kiväärimitta 840 mm alitu. Perässä 12 varapatruunan kampa ja muovinen perälevy. Irrotettavat Picatinnykiskot lukkokehyksen neljällä pinnalla lisävarusteiden kuten kiikaritähtäimen, punapistetähtäimen, etukahvan, laserin, Go-Pro kameran ja valon kiinnittämistä varten (ks. valonlähteen käyttäminen). Huom. takana oleva kisko ei ole picatinny-standardi vaan kapeampi. Siihen siis ei käy picatinny pistoolinkahvat.

Kiskot ja M1 Carbine-tyyppiset säädettävät ja irrotettavat avotähtäimet on valmistettu polymeerikomposiitista, jonka ominaisuudet ovat lähellä alumiinia. Käytä kiikarin asennukseen riittävän korkeita jalkoja, jotta hanan käyttäminen ei häiriinny. Jos haluat normaalin kiikarinasennuskorkeuden niin hanki hanaan Chiappa Hammer Expander eli poikkitappi, joka helpottaa virittämistä matalalle asennetun kiikarin kanssa. Chiappa aseilla on vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille (muista rekisteröidä aseesi).


Kaliiberit:

22 WMR on hyvä pienriistapatruuna ja käytännöllinen tiheään asutuilla seuduilla. Maksimi ampumaetäisyytenä voidaan pitää noin 100-120m, jälkimmäinen erittäin hyvässä kelissä. Tähän kaliiberiin on saatavana Winchesterin ääntä hitaampaa vaimenninpatruunaa. Tyypillinen lähtönopeus on hieman vajaat 600 m/s 2,6 g luodille ja vajaat 700 m/s 1,95 g luodille.

17 HMR on suoralentoratainen kaliiberi, joka on tehty kaulasupistamalla 22 WMR hylsy 4,5 mm luodille. 1,29 g luoti lähtee noin 725 m/s.

22LR: pienoiskivääri

.17 Winchester Super Magnum (WSM). Nähtyään Hornady .17 HMR suosion Winchester suunnitteli vielä tehokkaamman .17 patruunan, jonka hylsy perustuu .27-caliber naulapyssyn patruunaan mitä Winchester valmistaa valtavia määriä. 20-grain eli 1,29 g luoti lähtee 915 m/s ja 26-grain eli 1,68 g luoti hieman vajaat 800 m/s. Tarkista patruunatarjonta.

Luokka 1: Kettua, tarhattua naalia, mäyrää, saukkoa, supikoiraa, pesukarhua, rämemajavaa, metsäjänistä, rusakkoa, metsoa, teertä ja hanhea saa ampua vain aseella, jonka patruunan luodin paino on vähintään 2,5 grammaa ja osumaenergia 100 metrin päässä piipun suusta mitattuna vähintään 200 joulea tai jonka patruunan luodin osumaenergia on luodin painosta riippumatta piipun suusta mitattuna vähintään 300 joulea. Tutki käyttämiesi patruunoiden tehot. Useat 17 HMR patruunatkin täyttävät nykyään ykkösluokan tehovaatimuksen. Lähde: Metsästysasetus.


.17 HMR vasemmalla ja .17 WSM oikealla


Esittelyt:


Kuvia:

Little Badger taittuu kahtia kuljetusta varten. Saranatappi voidaan avata 20 sentin kolikolla ja silloin ase saadaan kahteen erilliseen osaan. Perää voidaan jatkaa avaamalla vasemman kyljen Torx-ruuvi ja löysäämällä oikean kyljen ruuvia 3 kierrosta. Älä jatka perää merkkiä pidemmälle (katso käyttöohjeet).

Chiappa Little Badger


 

Etujyvä ja vaimentimen kierteen suojus. 1/2”-20 UNF vaimenninkierre (17 HMR versiossa on 1/2″-28 TPI kierre). Etujyvä voidaan tarvittaessa irroittaa.


Säädettävä takatähtäin, joka on myös irrotettavissa.


Neljä Picatinnykiskoa varusteiden kuten optisen tähtäimen kiinnitykseen. Kaikki kiskot voidaan irroittaa.


 

Piipun avausvipu liipasinkaaren edessä. Huom. kahvakiinnike ei ole standardi picatinny vaan kapeampi.


Hylsyn ulostyöntäjä. Hanaan voidaan asentaa ns. Hammer Expander, joka helpottaa virittämistä normaalikorkuisella kiikarinasennuksella.


12 patruunan kampa.


Asiakkaan lähettämiä kuva Chiappa little Badger 22 LR pienoiskivääristä. Päällä Burris Laserscope. Kiskoksi vahdettu pitkä teräksinen picatinny (Oulun Työstökeskus). Kiikarin voi irrottaa ja kiinnittää jolloin osumapiste pysyy kutakuinkin paikoillaan. Avotähtäimet poistettu. Paras tarkkuus Lapuan 500 kpl peltipurkkipatruunalla 20 mm/50m ja 60mm/90m. Toinen hyvä patruuna RWS Subsonic. Patruunoita testattu lukematon määrä erilaisia.

Chiappa-Little-Badger-Laserscope

 

Tässä tuloksia Chiappa Little Badger 22WMR. Ase pitää tukea aina samalla tavalla ja painolla. Etutuki picatinnykiskon alta. Winchester Subsonic käy 100m matkalta noin 10cm kasaa. Selkeästi lähimatkojen patruuna. Tietenkin myös tehon puolesta. Sellier&Bellot 2,92g kokovaippa luokkaa 7×5 cm. Winchester Jacketed Hollow Point (reikäpäinen puolivaippa) ihan kohtuulliset keskimäärin noin 40mm (otan pari kärpästä pois). Kuvassa 13 laukausta. Sitten kokeilin Remington 40gr JHP kokovaippaa, vain 5 laukausta ja marssin taululle. Yllätys, noin 1×2 cm kasa. Jos lähdette kokeilemaan niin suosittelen perehtymistä tuohon Remingtoniin tarkemmin. Tämä kasa on tuossa winsulaatikon nurkan yläpuolella. Aseella ammuttiin peräjälkeen jäähdyttelemättä piippua välillä.

remington

tuki


Aseen ostaminen ja lähettäminen:

Lähetät meille allekirjoitetun 4-sivuisen aseen hankkimisluvan kirjeessä. Osoite: Kivelä Outdoor, Ruuhiranta 7, 96800 Rovaniemi. Käytä allekirjoitukseen sinistä tai mustaa kuulakärkikynää. Liitä mukaan saatekirje mistä aseesta ja varusteista on kysymys, mitä on sovittu, osoitteesi, puhelimen numerosi, sähköposti. Lähetämme aseen Matkahuollon kautta lähimpään MH toimipaikaan. Asetta ei lähetetä lähellä-pakettina. Lähetyksen mukana tulee täytetty hankkimislupa (kaksi päällimmäistä sivua), joka toimii väliaikaisena kantolupana.


Käyttöohje ja takuuehdot:

Little Badger/Little Rabbit(English). Huom. neuvomme tarvittaessa aseen käytössä.


Rekisteröi aseesi:

www.chiappafirearms.com/registration

Lisätiedot

Paino 2 kg
Kaliiberi

17 HMR, 22 LR, 22 WMR

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top