Asiakaspalvelu: 0407284667
 • Tykkää meistä Facebookissa!

 • Muista kirjoittaa tuotearvostelu!

 • Lue uusimmat meidän Facebook-sivustoltamme!

ATN X-SIGHT 4K PRO 5-20X

ATN X-SIGHT 4K PRO 5-20X

1,139.00

Uusi pitkälle kehitetty malli. Jännittääkö laitteen käyttöönottaminen? Meiltä saat myös neuvoja! Soita 0407284667 jos jokin askarruttaa mieltäsi. Laitteen peruskäyttö on yksinkertaista. Laitetta ei ole varastossa. Toimitusaika tilauksesta noin 2 viikkoa. Katso 3-14 malli.

Tuotetunnus (SKU): ATN4KPRO5-20X Osastot: , ,

Kuvaus

Uskomaton uutuus! Päivitetty versio ATN X-Sight 4K vie konseptin vieläkin pidemmälle! Tässä on ratkaistu monta käyttäjien toivetta ja malli on saanutkin huikean suosion USA:ssa! Eurooppalaiset ja suomalaiset kokemukset ovat kuitenkin vielä melko vähissä, koska tämä malli saapuu vanhalle mantereelle vasta viiveellä. Uusin ohjelmistopäivitys tuo ohjelmoitavan Mil Dot ristikon. Ristikko on dynaaminen eli kasvaa suurennoksen mukana ja merkkien tiheyttä voi myös säätää! Katso videot: https://www.atncorp.com/smart-mil-dot-reticle.


Käyttäjäkokemuksia, vinkkejä, videoita, tilanteita ja kaikkea muuta löytyy lisää esim. näistä aktiivisista Facebook-ryhmistä: 

ATN X-Sight, X-Sight II, 4k, 4k Pro Owners-Reviews-Solutions and Tips: https://www.facebook.com/groups/1664963953796770
ATN Smart HD Owners: https://www.facebook.com/groups/ATNXSightUsers/
ATN X-Sight Mods and stuff you need: https://www.facebook.com/groups/1718489855051192/about/


Tekniset tiedot:

Katso tarkemmin: https://www.atncorp.com/x-sight4k-pro-day-night-rifle-scope-5-20x

Suurennos: 5-20x
Näkökenttä: 1000 yds/240 ft (5°) = 100 m / 8,72 m
Micronäytön tarkkuus: 1280 x 720 HD
Silmänetäisyys: 90 mm
Objektiivipään ulkohalkaisija: 63 mm (kun valitset suojaläppiä)
Objektiivipään ulkohalkaisija: 51 mm (kun valitset suojaläppiä)
Videon tarkkuus: 1080p @ 30/60/120** fps
Micro SD muistikortti: 4 – 64 Gb (ei mukana)
USB-C
Mitat: 379 x 76 x 76 mm
Paino: 1.01 kg
Runkoputki: 30 mm (renkaiden väli min. 90 mm)
Takuu: 2 vuotta

Rekyylinkesto: kaikki ATN tähtäimet ovat luokiteltuja kestämään 416 Barret ja 375 H&H rekyylin. Eli kestävät myös mm. kaliiberit 300 Win Mag ja 9.3×62.


Häiriötilanteet:

Jos laite menee “jumiin”, ei esimerkiksi sammu tai muuta vastaavaa niin kokeile kahden napin resetointia. Paina näitä kahta nappia yhtäaikaa noin 15 sekuntia.


Kiinnitys:

Laitteen mukana tulee 30 mm kiinnitysrenkaat picatinnykiskoon, mutta voit käyttää mitä tahansa sopivia jalkoja. Ota huomioon, että renkaiden minimi etäisyys on 90 mm. Alla olevassa esimerkissä ei ole käytetty mukana tulevia jalkoja. ATN 5-20X ja Tikka M07-rihlakko. Tikkaan asennettu pitkä picatinnykisko, joka kiinnittyy 11 mm kiskoon. Pitkällä kiskolla saatu renkaiden väli riittävän pitkäksi ja laitetta saatu asennettua taaemmas eli oikeaan silmäväliin. Tavalliset 30 mm kiinnitysrenkaat. Tukeva ja riittävän matala asennus.

Katso lisää asennuskuvia täältä!

Runsaasti asennuskuvia sekä yö/päivävideoita: https://www.facebook.com/groups/1664963953796770


ATN X-SIGHT 4K tähtäimen asentaminen drillinkiin tai vastaavaan aseeseen

Saksalainen Recknagel valmistaa hakasjalkoihin sovitettavaa pitkää picatinnykiskoa, joka pitäisi käydä tarkoitukseen (extra lang 198 mm). Tutki mitat aseestasi itse tai asesepän kanssa. Tästä kiskosta voit jatkaa sopivilla 30 mm kiikarinrenkailla. Hakasjalkojen (German Claw Mount, Suhler Einhakmontage) sovitukset tulee tehdä ammattitaitoisella asesepällä. Jos omistat useampia vastaavia aseita niin voit siirtää tähtäimen toiseen aseeseen ja valita aina asekohtaisen kohdistuksen ATN:n profiileista. Tähtäimeen voidaan tallentaa valmiiksi kuusi erilaista ase/kaliiberi/luotiprofiilia eli tähtäin on aina kohdallaan kun vaihdat sen aseesta toiseen.

Tähtäimen silmänetäisyys on noin 90 mm.

 

Hakasjaloilla asennettaessa tässä on ATN:n mukaan sopivat renkaan paikat. Etupään halkaisija on noin 64.9 mm ja rungon 30 mm.


Ominaisuuksia:

Laitteessa on valittavissa joko päivä- tai yötila. 

Voiko laitetta käyttää metsästyksessä laillisesti yöllä? Metsästyskäyttöön liittyy rajoituksia: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615. Haitallisten vieraslajien pyynnissä huomioitavia asioita: pyynnissä saa käyttää apuna keinovaloa, yötähtäimiä ja ääntä synnyttävää koneellista laitetta. https://www.riistainfo.fi/haitalliset-vieraslajit/. Ota selvää ajantasaisesta säännöstä.

Voiko laitetta käyttää metsästyksessä laillisesti päivällä? https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930615. 33 § (8.5.2015/583). Pyyntivälineet ja pyyntimenetelmät. Metsästyksessä on yleisesti kielletty seuraavien pyyntivälineiden ja pyyntimenetelmien käyttö: 4) yöammuntaa varten tarkoitetut tähtäyslaitteet, jotka elektronisesti suurentavat tai muuttavat kuvaa;

Meidän tulkinta on tämä: Lainsäädännössä ei ole erikseen kielletty päiväammuntaa varten tarkoitettuja tähtäyslaitteita, jotka elektronisesti suurentavat tai muuttavat kuvaa. Tässä ATN-laitteessa päivä- ja yötila on asetettava päälle erikseen. Toiminto ei ole automaattinen eivätkä tilat ole yhtä aikaa päällä. Päivätilassa laite on nimenomaan tarkoitettu päiväammuntaa varten eikä laitteen ollessa päivätilassa yömetsästyksessä saavuteta (mm. kuvanlaadussa) etua verrattuna tavallisiin optisiin tähtäimiin. Tästä asiasta ei ole olemassa ennakkopäätöstä eikä viranomaisen lausuntoa. Hanki tämä laite päiväkäyttöä ajatellen omalla vastuulla. Vastuuvapauslauseke: vaikka viranomainen joskus kieltäisi laitteen käyttämisen metsästyksessä päiväkäytössä niin se ei ole laitteen palauttamisen peruste.


Mukana ATN IR850 IR-valaisin yökäyttöä varten. Toimii kahdella CR123A Litiumparistolla (ei mukana). Kohde on siis valaistava IR-valolla yökäytössä. Tämä pienikokoinen valaisin riittää valaisemaan kohteen luokkaa 100-150 m matkalle. Säädettävä teho. Valokeilan säätö. Mukana yksi kiinnike weaver/picatinnykiskoon. Maailmalta ja ehkä suomestakin voit hankkia ladattavia 3V CR123A-yhteensopivia akkuja, esim. 1350mAh CR123A LiFePo4. Näissä tulee mukana sopiva laturi. Käyttäjät ovat myös asentaneet 16650-akkuja ja ne ovat toimineet hyvin. Eli yksi 16650-akku korvaa kaksi CR123A-paristoa.

 • jos kaipaat lisää tehoa eli kantavuutta yökäytössä niin katso lisävarusteena saatava ATN IR850-Pro Long Range IR Illuminator, millä voidaan valaista kohteita jopa 300 metrin päästä.
 • kun valaisu on parempi niin voit asettaa tähtäimestä suuremman kuvanvirkistystaajuuden eli parantaa kuvanlaatua

4K kuvasensori. Hyvälaatuinen kuva. Katselet ikäänkuin minikokoista laajakulmatelevisiota kiikarin sisällä. Kuva on erilainen kuin tavallisella kiikaritähtäimellä ja samantapainen kuin videokamerassa. Kuvan kirkkautta voidaan säätää, objektiiviin voidaan kiinnittää vastavalosuoja ja okulaariin voidaan kiinnittää kuminen silmäsuoja.

Sisäänrakennettu 18h akku. Ladattavissa USB-kaapelilla. Mahdollisuus myös ulkopuoliseen virtalähteeseen. Laitteessa on kehittynyt virransäästö, se voidaan asettaa nukkumistilaan, jonka parametreja voidaan säätää. Heti kun liikutat laitetta se menee päälle.

Kolmen tuuman silmänetäisyys. Sama tuttu ergonomia kuin tavallisessakin kiikaritähtäimessä.

Standardi 30mm runko kiikarin kiinnitykseen. Mukana tulevat kiinnitysjalat sopivat weaver/picatinnykiskoon. Sopivia kiikarinjalkoja on markkinoilla joka lähtöön. Saat asennettua ATN X-Sight 4K:n vaikka pikajaloilla! Kiikari voidaan asentaa hyvin matalallekin. Käytä kaliiberiin ja rekyyliin mitoitettua kiinnitystä.

Uusi laseretäisyysmittari voidaan kiinnittää objektiivin aurinkosuojaan. Mittari siirtää korjauskäskyt kiikarille Bluetoothin avulla ja ristikko korjaantuu automaattisesti etäisyyden mukaan. Jos haluat etäisyysmittarista vieläkin monikäyttöisemmän niin hanki ATN:n käteensopiva Bluetooth-malli. Se toimii samalla tavalla, mutta on siis kädessä pidettävä.

Entistä kompaktimpi koko. Kokoluokka vastaa normaalia tähtäinkiikaria.

Videon tallennus ja kuvien ottaminen. Tallennus voidaan käynnistää myös rekyylistä (RAV). Video tallennetaan ennen laukaisua, sen aikana ja sen jälkeen. Säädettävissä käynnistymään, ennen laukaisua 5, 10, 15 s. Säädettävissä päättymään laukaisun jälkeen 5, 10, 15, 20, 25, 30 s tai jatkumaan kunnes lopetat videon kuvaamisen.

Tehokas kaksiytiminen kuvaprosessori. Mahdollistaa videon tallennuksen muistikortille ja striimaamisen yhtäaikaisesti.

Muistiin voidaan tallentaa kuusi kaliiberiprofiilia, jotka voidaan vaihtaa kiväärin mukaan. Huikea ominaisuus vaikkapa vaihtopiippukivääriin.

Diopterin säätö. Kun käynnistät kiikarin niin säädä ensin ristikko teräväksi.

Tarkennus. Objektiivissa olevaa rengasta kääntämällä voit tarkentaa kohteen teräväksi eri etäisyyksillä.

Kiikarin sivulle sijoitettu zoomi. Erinomainen käytettävyys vaikka lapasilla. Tämä elektroninen zoom säätö pyörii “loputtomiin” ilman stoppia, mutta zoomaa kuitenkin laitteen ominaisuuksien rajoissa. Jos haluat käyttää myös digitaalista zoomia niin valitse valikosta Extended. System Settings > Settings > Zoom > Extended. Zoom-rullaa käyttämällä voi liikkua laitteen valikoissa ylös alas.

Kestää mm. 9.3×62, 45-70 ja .300 Win Mag kaliiberien rekyylin. Testattu voimakkaassa .416 Barrett kaliiberissa.

Pakkanen. Valmistaja ei ole ilmoittanut laitteelle varsinaista pakkasrajaa. Pari sukupolvea vanhemmalle mallille oli ilmoitettu -30°C to +60°C ja edellisen sukupolven laitetta on käytetty mm. -15°C pakkasilla ilman ongelmia.

ATN Obsidian. Lataa tämä ohjelma älypuhelimeesi. Saatavilla Android ja IOS. Voit säätää kiikaria puhelimesi kautta.

Tähtäimen kuvan siirtäminen. Voit siirtää kiikarin kuvaa lähes reaaliajassa kännykkääsi Wifi-yhteyden avulla. Erinomaisen hyödyllinen ominaisuus kun haluat esim. opastaa ammunnassa.


Varoitukset ja huomiot: 

Muista aina sammuttaa laite, kun se ei ole käytössä.
Älä pura, pudota, avaa, taivuta, väännä, maalaa tai muokkaa laitetta: se mitätöi takuun.
Säilytä suojuksessaan, kun laite ei ole käytössä.
Laita suojus paikoilleen kun et tähtää laitteella.
Vältä kosketusta pölyn, höyryn ja kaasun kanssa.
Tämä tuote sisältää luonnonkumilateksia, joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita.
Laite on elektro-optinen instrumentti ja sitä on käsiteltävä huolellisesti.
Älä naarmuta linssien pintoja tai kosketa niitä sormilla.


Olemme suomentaneet käyttöohjeen tähän:

Jos tämä sivu tuntuu työläältä lukea niin hyppää tämän käyttöohjeen yli. Koska laitteen ohjelmisto päivittyy aika ajoin niin mukana tuleva painettu ohje ei välttämättä pysy kaikilta osin ajantasaisena. Katso valmistajan tekemät videomuotoiset ohjeet täältä (valitse oikea laite): https://www.atncorp.com/channel. Esim:

Pakkauksen avaaminen:

Suorita seuraavat toimenpiteet ennen laitteen käyttöönottamista:
Avaa laatikko ja ota tähtäin pois.
Katso, että kaikki varusteet ovat mukana laatikossa.
Tarkista laite ulkopuolisesti vahinkojen varalta: optiset pinnat, runko, silmäkuppi, napit jne.
Varmista, että kaikki optiset pinnat ovat puhtaat.
Jos ongelmia löytyy ota heti yhteyttä laitteen myyjään.

Laitteen lataaminen: 

Laite on varustettu USB-C-latausportilla, joka löytyy kumisen suojuksen alta. Latauskaapeli tulee laitteen mukana. Liitä kaapeli esim. kännykän seinälaturiin, jossa on 2A latausvirta. Lataa vähintään 6 tuntia. Jos laturin teho on alle 2A niin lataus kestää pidempään. Seinälaturi ei tule laitteen mukana. Akussa riittää virtaa noin 18 tunniksi.

MicroSD ja USB C portit: 

Nämä portit löytyvät laitteen kyljestä kumisen suojuksen alta. Avaa suojus varovasti ja käännä se sivuun. Varmista, että laite on sammutettu kun laitat formatoidun microSD muistikortin paikoilleen. Formatoi uusi microSD kortti ennen käyttöä esim. tietokoneen tai kännykän avulla. Vaikka kortti olisi uusi ja käyttämätön niin formatoi se ensin. Jos laite ei tunnista muistikorttia niin formatoi se laitteessa. Kortti lukittuu kun se työnnetään varovasti pienen kolikon, paperiliittimen tms. avulla paikoilleen ja irtoaa päinvastoin. Kortti voidaan asentaa paikoilleen vain oikein päin. Älä käytä voimaa kortin asennuksessa sillä se voi vaurioittaa korttia ja korttipaikkaa. Väärinkäyttö ei ole takuun alainen valmistusvirhe. Jos tallennat videota niin käytä Class10 korttia. Laite hyväksyy 4-64 gb kortit.

  

Laitteen ohjelmiston päivittäminen: 

Voit ladata päivityksen rekisteröitymällä valmistajan sivuilla. Kun lisäät sähköpostisi niin saat aina tiedon uusimmasta päivityksestä. Päivittämiseen tarvitaan microSD kortti ja laitteen akun pitää olla täyteen ladattu. Päivityssivulla on tarkemmat ohjeet. ​Jos laite ei käynnisty 30 sekunnin kuluessa, paina virta/käynnistysnappi pohjaan ja pidä pohjassa 15 sekuntia, jolloin laite käynnistyy uudestaan.

HUOMAUTUS:
Lataa laitetta niin kauan, että virtaa on 100%. Eli käynnistä laite ja tarkista akun kapasiteetti. Aloita laitteen päivittäminen vasta tämän toimenpiteen jälkeen. Lataamiseen suositellaan 2A seinälaturia.

HUOMAUTUS:
Jos laitteen virta loppuu kesken päivityksen niin laite voi jumiutua. Laite pitää tällöin lähettää myyntiliikkeeseen ja sieltä ATN tehdashuoltoon. Kaikki lähetyskulut peritään tässä tapauksessa asiakkaalta. Ennen päivittämistä kirjoita kaikki lentorata-asetuksesi yms. muistiin.

HUOMAUTUS:
Ole tarkkana, että päivitystiedosto latautuu kokonaan. Sen pitää päättyä .bin tiedostopäätteeseen. Älä klikkaa (yritä avata esim. tuplaklikkaamalla) tiedostoa tietokoneella. Se voi korruptoida tiedoston.

Monet käyttäjät ovat jo päivittäneet uusimman ohjelmiston ja ovat siihen erittäin tyytyväisiä. Katso tarkemmin: ATN X-Sight, X-Sight II, 4k, 4k Pro Owners-Reviews-Solutions and Tips: https://www.facebook.com/groups/1664963953796770/about/

Huom. ATN on julkaissut päivittämisen apuvälineen Windows 10 järjestelmälle: https://www.atncorp.com/factory-restore-firmware


Päivitä laitteen ohjelmisto seuraavasti, katso ohje: https://www.atncorp.com/firmware

 1. Lataa uusin ***.bin tiedosto tietokoneellesi osoitteesta https://www.atncorp.com/firmware
 2. Tallenna luotiprofiilisi toiselle muistikortille tai kirjoita ne ylös. Voit ladata profiilit laitteeseen myöhemmin muistikortilta. Systems Settings > Profiles/Zero  > Export to SD Card
 3. Laita muistikortti ATN laitteeseen ja formatoi kortti laitteessa. Käynnistä ATN laite > OK > Systems Settings > OK > Photo/Video > Format SD card
 4. Ota muistikortti pois ATN laitteesta, kytke muistikortti tietokoneeseen, kopioi uusin ohjelmistoversio microSD kortin juureen (ei ATN kansioon).
 5. Palauta ATN laite tehdasasetuksiin ennen päivittämistä. Tämä toimenpide hävittää luotiprofiilit, joten varmista, että tallensit ne ylös. OK > Systems Settings > Settings > Restore Factory Settings
 6. Sammuta ATN laite
 7. Asenna uudella ohjelmistoversiolla varustettu muistikortti laitteeseen
 8. Käynnistä laite
 9. Klikkaa “yes” “Firmware Update” valikosta käynnistääksesi päivittämisen

Kun laskuri saavuttaa “100%” niin laite käynnistyy automaattisesti. Huomaa, että koko graafisen updating-renkaan täytyy mennä täysi ympyrä. Älä keskeytä välillä.
Kun laite käynnistyy niin se menee itsestään säätötilaan.
Kun säätö on valmis laite käynnistyy uudestaan ja on valmis käyttöön. Jos kortti on laitteessa edelleen niin laite saattaa kysyä jälleen päivitetäänkö se, valitse NO (ei päivitetä).
Liiketunnistin säätyy ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä.

 • Palauta ATN laite tehdasasetuksiin päivityksen jälkeen. OK > Systems Settings > Settings > Restore Factory Settings

Valitse asetuksista oikea linssityyppi esim. 5-20. Säädä laitteesi haluttuun asetuksiin. Tuo profiilit toiselta muistikortilta.
Poista päivitystiedosto kortilta tai muuten päivitys alkaa aina uudestaan kun laite käynnistetään.

HUOMAUTUS:
Jos laite ei käynnisty 30s kuluessa niin paina power nappia 15s ja laite sammuu.

Muistikortti asennetaan näin päin:


ON / OFF (käynnistäminen/sammutus): 

Käynnistä laite power-nappia painamalla kunnes näyttöön ilmestyy ATN-logon. Sammuta laite pitämällä power-nappia pohjassa kunnes “Shut down the device?” teksti ilmestyy näyttöön. Valitse “Yes” ja laite sammuu.

Näppäimen ja valikkorullan käyttäminen: 

Näppäin on ohjelmoitu toimimaan kahdella tavalla:

Lyhyt painallus – useimmat toiminnot ja valikossa liikkuminen;
Paina ja pidä pohjassa – ON/OFF, pikavalikko

HUOMAUTUS:
Käytä VASEN- tai OIKEA-painikkeita valikossa. Voit nopeasti valita Exit Shortcut mistä tahansa paikasta. Käytä toimintopainiketta millä tahansa valikkonäytöllä päästäksesi aloitusnäyttöön pitämällä toimintonäppäintä painettuna muutaman sekunnin ajan.

Tarkennus: 

DIOPTERIN SÄÄTÖ
Pyöritä diopterisäätörengasta niin saavutat optimaalisen terävyyden näköäsi varten. Tarkastele okulaaria samalla kun kohdistat näytön ristikon. Säädä niin, että ristikko on tarkka.

HUOMAUTUS:
Kun diopteriasetus on mieltymyksesi mukainen, säätöä ei tarvitse yleensä tehdä, ellei toinen käyttäjä halua muokata tarkennusta tarpeisiinsa.

DISTANCE FOCUS
Eli kuvan tarkennus tietylle etäisyydelle. Kierrä säätörengasta tarpeen mukaan, jotta se sopii tarkasti eri etäisyyksille.


Kiikarin asentaminen aseeseen: 

X-Sight 4K mallissa on noin 3,5 tuuman silmänetäisyys ja se voidaan asentaa 30 mm asennusrenkailla. Kiikarin mukana tulee kaksi vakiorengasta ja yksi L-muotoinen rengas (vain X-Sight 4K Pro). L-rengasta voidaan käyttää niissä tapauksissa, kun laite täytyy asentaa sopivalle etäisyydelle silmästä tai aseen kiinnityskisko on lyhyt. Vakiorenkaat kiinnittyvät picatinnykiskoon. Voit myös käyttää muita sopivia 30 mm kiinnitysrenkaita. Valitse kiinnistysrenkaiden korkeus aseeseesi sopivaksi. Älä ylikiristä renkaita ettei kierteet tai ruuvit hajoa. Ellet ole asentanut tähtäinkiikareita aikaisemmin niin asennus voidaan jättää tarvittaessa asesepälle.

Renkaiden välinen minimietäisyys on 90 mm. Maksimiväli on 160 mm kiikarin kiinnitysrenkaiden ulkopinnasta. Silmäpäässä putkea on 30 mm ja edessä 45 mm.

 

VAROITUS!
Varmista, että aseesi on lataamaton. Käytä turvallisia aseiden käsittelymenetelmiä.

HUOMAUTUS:
Renkaat ovat mukana vain X-Sight 4K Pro -malleissa.


Kompassin kalibrointi: 

Kun kompassi on kalibroitava, sana “CAL” ilmestyy Kompassin asteikon sijaan. Kalibroimiseksi sinun tulisi pyörittää laitetta kolmella akselilla kuvan oikealla puolella.

HUOMAUTUS:
Laitteen kalibroinnin jälkeen muista, että kompassi toimii parhaiten pitämällä laitetta vaakatasossa.

Muut mahdolliset lyhenteet:

ERR – havaittiin virhe;
SMF – laitteesi on vahvassa magneettikentässä;
UPD – laiteohjelmistosi on päivitettävä.


Aloitusnäyttö: 

Ensimmäinen näyttö, joka näkyy laitteen käynnistämisen jälkeen, on aloitusvalikko. Se koostuu asteikoista, tilapalkin kuvakkeista ja erilaisista tieto-widgetistä.

SCALES
E-kompassin asteikko osoittaa kallistuskulmaa, joka perustuu e-magnetometritietoihin.
Roll Scale näyttää kiväärin kallistuksen, joka perustuu sisäiseen 3D-gyroskooppiin.
Pitch Scale näyttää kiväärin kaltevuuden, joka perustuu sisäiseen 3D-gyroskooppiin.

STATUS BAR
Näyttää tietoja järjestelmän nykytilasta. Ikoni, joka ei ole aktiivinen, tulee näkymättömäksi, kun sitä ei ole käytössä, ja vain tärkeät tiedot tulevat näkyviin.

Battery – näyttää, kuinka paljon virtaa on jäljellä.
Micro SD Card – näyttää muistikortin läsnäolon tai puuttumisen (punainen kuvake).
Ballistic Calculator, Bluetooth ja WiFi – näyttää, kun toiminto on käytössä.

WIDGETS
Liitäntäelementit näkyvät widgeteinä, jotka tarjoavat käyttöoikeuden hyödyllisiin tietoihin. Widgettejä on olemassa useita erilaisia:

 • kuvakkeita ilman arvoa käytetään tilan näyttämiseen (valokuva- ja videotilat);
 • vain numeerinen arvo (Yksityiskohtaiset rulla- ja Pitch-arvot);
 • kuvakkeet, joilla on numeerinen arvo; Alue, zoomaus, ristikon korjaus, tuulen nopeus.
 • Valokuvan esikatselu avautuu aloitusnäytön alareunaan, kun kuva on otettu.

Näytön widgetit voidaan poistaa käytöstä järjestelmäasetuksista.

Järjestelmäasetusten syöttämiseksi napsauttamalla OK-painikkeen keskustavalikosta pääset Pikavalinta-karuselliin.
Valitse jakoavainkuvake oikealla tai vasemmalla painikkeella OIKEA- tai VASEN, ja paina OK-painike siirtyäksesi Järjestelmäasetukset-valikkoon.
Valitse Näyttö-välilehti oikealla OIKEA-painikkeella ja valitse alaryhmästä Näytä widgettiet vierityspyörällä.
Valitse Display-widgetit painamalla OK-painiketta. Käytä Scroll Wheel tai Keypad -näppäimiä ylös-alas vaihtaaksesi laajennukseksi Minimal.


Päätoiminnot: 

ZOOM-TASO
Käytä laitteen vasemmalla puolella olevaa vierityspyörää: Zoom IN ja OUT.
Zoomaustaso näkyy aloitusnäkymän Zoom-widgetissä.

VALOKUVIEN OTTAMINEN
Paina VASEN-painiketta vasemmalle ottaaksesi valokuvan.
Valitusta tilasta riippuen otat yhden tai useamman valokuvan. Järjestelmäasetuksissa on erilaisia valokuvatiloja.

VIDEOTALLENNUS
Painamalla OIKEA-painiketta oikealla voit RECORD VIDEO (jos käytät normaalia tilaa) tai START RAV (jos Recoil Activated Video -toiminto on käytössä).
Videotallennustilat voidaan kytkeä järjestelmäasetuksista.

HUOMAUTUS:
Tallennus keskeytyy automaattisesti, kun muistikortti on täynnä tai akku tyhjä.

SHORTCUT CAROUSEL
Painamalla OK-painikkeesta voidaan avata ja sulkea pikavalikkokaruselli.


Tilat: 

X-Sight 4K Pro: ssa on kaksi toimintatilaa: perus- ja edistyksellinen.

Perusmoodissa on seuraavat toiminnot:

 1. poistuminen (Exit)
 2. järjestelmäasetukset (System Settings)
 3. yötila (Night Mode), vain X-Sight 4K Pro -malleissa (X-Sight 4K Buckhunter on varustettu ainoastaan päiväominaisuudella)
 4. edistynyt pikakuvake (Advanced Shortcut)
 5. ristikon säätö (Zero Reticle)

Edistyneellä tilalla on seuraavat toiminnot:

 1. poistuminen (Exit)
 2. järjestelmäasetukset (System Settings)
 3. yötila (Night Mode), vain X-Sight 4K Pro -malleissa
 4. etäisyysmittaus (Range Finder)
 5. edistynyt pikakuvake (Advanced Shortcut)
 6. (Distance Entry)
 7. ympäristö (Environment)
 8. WiFi
 9. ristikon säätö (Zero Reticle)
 10. ballistikkalaskuri (Ballistic Calculator)
 11. galleria (Gallery)

Pikakuvakekaruselli, Shortcut Carousel:

Karuselli tarjoaa pääsyn useisiin pikavalintoihin, joiden avulla pääset nopeasti käyttökohteen ominaisuuksiin. Käynnistä Karuselli napsauttamalla OK-painiketta keskustavalikosta. Punaisella korostettu painike ovat ne, jotka aktivoivat tietyn pikakuvakkeen.

Käytä VASEN- JA OIKEA-painikkeita  siirtyäksesi toimintojen välillä, paitsi ON / OFF-kytkimien ryhmällä (WiFi, Bluetooth, Ballistic Calculator, RAV), käytä Scroll Wheel- tai Keypad-näppäimiä ylös-alas kytkimien välillä.
Jos haluat ottaa tietyn toiminnon käyttöön tai poistaa sen käytöstä, napsauta OK-painikkeen keskellä, kun toiminto on valittuna. Esimerkit:

EXIT
Poistu karusellista.

NIGHT MODE
Vaihda päivätilan ja yötilan välillä. Katso laitteen sisälle ja käynnistä karuselli OK-näppäimellä (laitteen päällä). Siirry valikossa oikealle laitteen nuolinäppäimellä (laitteen päällä) tämän ikonin kohdalle. Klikkaa OK-näppäintä.

Laitteen päällä sijaitsevat karusellin pyörittämisen oikealla-vasemmalle napit sekä OK-näppäin valintojen kuittaamiseksi.

HUOMAUTUS:
Yökuvaustila on käytettävissä vain X-Sight 4K Pro -sarjassa.

RANGEFINDER
Aktivoi Smart Rangefinder -toiminto (ballistikkalaskuri). Jos ballistikkalaskuri on päällä (Ballistic Calculator is ON), Rangefinder-toiminnolla varustettua alueta käytetään automaattisesti osumapisteen säätämiseen (siirtää ristikon).

DISTANCE ENTRY
Voit syöttää tai säätää manuaalisesti etäisyyden kohteeseen, jota Ballistic Calculator käyttää.

GALLERY
Katsele kuvia ja videoita, jotka on tallennettu mikro SD-kortille.

ENVIRONMENT
Mahdollistaa erilaisten ympäristötietojen syöttämisen ballistisen korjauksen, kuten tuulen nopeuden ja suunnan, parantamiseksi.

SYSTEM MENU
Mahdollistaa pääsyn erilaisiin järjestelmävaihtoehtoihin ja säätöihin.

WIFI
Mahdollistaa yhteyden älypuhelimeen tai -tablettiin; salasana on atnsmarthd.

BLUETOOTH module
Voit muodostaa yhteyden ATN Smart -laitteisiin, jotka käyttävät Bluetoothia ja asettaa ne kommunikoimaan keskenään.

BALLISTIC CALCULATOR
Mahdollistaa, että laite automaattisesti siirtää ristikon luodin lentorataan perustuen laitteeseen asetettuun ballistiseen tietoon.

RAV (Recoil Activated Video)
Voit tallentaa metsästyksen ilman, että sinun on painettava tallennuspainiketta.


Järjestelmävalikon käyttäminen: 

Voit avata Järjestelmäasetukset avaamalla pikakuvakehyksen painamalla OK-painiketta keskellä. Valitse avainkuvake oikealla tai vasemmalla painikkeella OIKEA- tai VASEN. Siirry valikkoon painamalla OK-painikkeen keskustaa.

Järjestelmäasetukset koostuvat näytön yläosassa olevasta välilehdestä, keskellä olevien alaluokkien luettelosta ja alaosan ohjeista.

Vasemmanpuoleisesta välilehdestä löydät Exit (nuolinäppäimellä). Jos poistat Exit-vaihtoehdon ja painat OK-painikkeen keskipistettä, pääset takaisin aloitusnäyttöön. Välilehtien välinen liike suoritetaan vasemmalla ja oikealla vasemmalla olevilla VASEN- ja OIKEA-painikkeilla. Jokainen välilehti sisältää alaluokkia. Jos haluat valita tietyn alaluokan, käytä vierityspyörää tai näppäimistönäppäimiä ylöspäin ja valitse se painamalla OK-painiketta.

Jos haluat muuttaa tietyn arvon, noudata seuraavia vaiheita. Valitse haluamasi alaluokka rullauspyörällä tai näppäimistön painikkeilla ylöspäin.

Valitse haluamasi arvo painamalla OK-painiketta (kun valittu se muuttuu punaiseksi).

Muuta arvoa vierityspyörällä tai näppäimistön painikkeilla ylös-alaspäin.

Jos haluat valita uuden arvon, vahvista muutos painamalla OK-painiketta.


Tehtävät: 

Yönäkö: 

HUOMAUTUS:
Yökuvaustila on käytettävissä vain X-Sight 4K Pro -sarjassa.

Jos haluat siirtyä päivän ja yötilan välillä, valitse NIGHT MODE pikavalikossa. Kuittaa valinta laitteen päällä olevasta OK-näppäimestä.

Pikakuvakkeet antavat nopean pääsyn karuselliin, joka sisältää ominaisuuksia. Napsauta OK-painikkeen keskustaa päästäksesi Karuselliin.
Punainen korostettu painike ovat ainoat, jotka aktivoivat tietyn pikakuvakkeen. Siirtyminen kohteiden välillä suoritetaan vasemmalta oikealle ja vasemmalta vasemmalle.

HUOMAUTUS:
Muista, että yövalon kytkeminen päivänvaloon ei vahingoita laitetta. Et kuitenkaan ehkä näe mitään, koska kuva on liian kirkas.

Voit säätää valonherkkyyttä Järjestelmäasetuksissa (katso kohtaa Night Vision). Voit avata Järjestelmäasetukset avaamalla pikakuvakehyksen klikkaamalla OK-painikkeen keskikohtaa. Valitse jakoavainkuvake oikealla tai vasemmalla olevilla oikealla tai vasemmalla painikkeella. Siirry valikkoon painamalla OK-painikkeen keskustaa.

Tässä uudessa 4K-mallissa on kaksi asetusta näytön virkistystaajuudelle yökäytössä. Low-asennossa näyttö päivittyy 30 kertaa sekunnissa ja High-asennossa 15 x/s. Tämä on riippuvainen valon määrästä ja IR-valaisimen tehosta. Kokeile säätää myös IR-valaisun tehoa. Jos näyttö tuntuu välkkyvän niin hae olosuhteisiin sopivaa kombinaatiota IR-valaisimen tehoa, tarkennusta ja kiikarin virkistystaajuutta säätämällä. Vanhemmassa X-Sight 2-mallissa on lisäksi Mid eli keskiasento: 7.5 fps High, 15 fps Medium, 30 fps Low. Todella tehokas IR-valaisin mahdollistaa korkeamman näytön virkistystaajuuden eli paremman kuvan. Muista säätää ensin ristikko tarkaksi okulaarista ja sen jälkeen kuva tarkaksi objektiivista halutulle etäisyydelle. Vakiona tulevaa IR-valaisinta tehokkaampi malli on IR 850 Pro. X-Sight 2-mallissa tulee käyttää Energizer litium paristoja parhaan suorituskyvyn saamiseksi. ATN suosittelee myös ladattavia Kentli-litiumakkuja, jotka ovat siis AA-kokoa, antavat 1,5V jännitteen. Meidän kokemusten mukaan myös Jugee-akut ovat toimivia. Jos haluat pidemmän toiminta-ajan niin kytke Wifi ja GPS pois.

Koska mm. ATN X-Sight 2 laite vaatii luotettavasti toimiakseen riittävän jännitteen niin suositus on, että käytät Energizer litium paristoja tai sitten uusia ladattavia Kentli tai Jugee litium akkuja. Jos laitteessasi on toiminnallisia ongelmia niin varmista sen toimivuus ym. virtalähteillä.


Valokuvatila: 

Paina VASEN-painiketta vasemmalle pysyttelemättä kotinäkymässä ottaaksesi valokuvan.

Sinun on asennettava microSD-kortti laitteeseen, jotta tämä toiminto toimisi. Kaikki tiedostot tallennetaan microSD-kortille. Valitusta tilasta riippuen otat yhden tai useamman valokuvan. Voit valita eri valokuvatiloista Järjestelmäasetuksissa.

Järjestelmäasetuksiin päästään avaamalla pikakuvakehyksen painamalla OK-painikkeen keskikohtaa ja valitsemalla jakoavainkuvakkeen oikealla tai vasemmalla puolella oikealle tai vasemmalle. Siirry valikkoon painamalla OK-painikkeen keskustaa. Käytä OIKEA-painiketta, kunnes valitset Valokuva / Video-välilehden.

Valittavissa on kolme valokuvamoodia. Siirtyminen tilojen välillä tapahtuu Järjestelmäasetukset-valikossa Valokuvien / videot -välilehdellä, valokuvamoodiluokka. Voit vaihtaa tilojen välillä käyttämällä vierityspyörää tai näppäimistön näppäimiä ylöspäin. Valitse haluamasi arvo painamalla OK-painikkeen keskikohtaa (kun se valitaan sen muuttuessa punaiseksi). Muuta arvoa vierityspyörällä tai näppäimistön painikkeilla ylöspäin. Jos haluat valita uuden arvon, vahvista muutos painamalla OK-painiketta.

SINGLE
Tässä oletustilassa voit ottaa yhden kuvan kerrallaan.

TIME LAPSE
Aikavälikuvaus, kun laite ottaa kuvasarjan ajan, joka kuluu kunkin kuvan välillä.
Järjestelmäasetuksissa voidaan muuttaa aikaväliä ja otettujen kuvien määrää.
Voit tehdä muutoksia valitsemalla Järjestelmäasetukset-valikosta Kuva / videot -välilehden ja valitsemalla sitten Aikaväliasetukset käyttämällä vierityspyörää tai näppäimistönäppäimiä.
Paina OK-painikkeita siirtyäksesi tilan asetuksiin. Kun olet tässä tilassa, Time Lapse -ikkuna tulee näkyviin.

BURST
Burst-tila ottaa valokuvien sarjan.
Voit valita ryhmän parhaimman kuvan tai järjestellä ne järjestyksessä tutkimaan siirtymiä yksityiskohtaisesti.
Kuvien määrää voidaan muuttaa Järjestelmäasetuksissa. Kun olet tässä tilassa, Burst-widget näkyy.
Riippumatta siitä, millä toimintatavalla käytät, valokuvien esikatselu näkyy sen jälkeen, kun valokuva on otettu näytön alareunassa useita sekunteja.


Videon tallennus: 

HUOMAUTUS:
Sinun on asennettava microSD-kortti laitteeseen, jotta tämä toiminto toimisi. Jos ATN ei tunnista korttia niin kokeile toisellakin kortilla. Useimmat häiriöt liittyvät siihen, että muistikortti on syystä tai toisesta vahingoittunut (otettu esim. tietokoneesta irti väärin menetelmin) tai kortissa voi myös olla vikaa uutenakin. Muistikortit ovat herkkiä mm. staattiselle sähkölle.

Kaikki tiedostot tallennetaan microSD-kortille. Tallennetut videot löytyvät laitteen Galleria-valikosta.
Laite mahdollistaa videoiden nauhoittamisen kahdessa tilassa.

NORMAL
Oletustila. Tallentaminen Counter-widget näkyy. Aloita videon tallennus.

Kun olet aloitusnäytössä, paina oikealle -näppäintä oikealle aktivoidaksesi videotallennuksen. Paina lopuksi OIKEA-painiketta oikealle jälleen Lopeta videon tallennus.


RECOIL ACTIVATED VIDEO (RAV): https://www.atncorp.com/recoil-activated-video
Kun asetat videotiedostosi RAV-tilaan (pikavalikosta), järjestelmä puskuroi kaiken mitä laite näkee.
Kun olet tässä tilassa, näkyviin tulee RAV-widgetti ja sen jälkeen, kun aloitat tallentamisen, ilmestyy Aikailmoitus.

Kun olet aktivoinut RAV-toiminnon Pikavalinta-karusellissa, palaa aloitusnäyttöön. Jatka aktivointiprosessia painamalla OIKEA-painiketta, joka aktivoi videon. Varmista myös, että näet RAV-kuvakkeen aloitusnäytössä vasemmassa yläkulmassa. Paina oikeaa nuolipainiketta uudelleen lopettaaksesi videotallennuksen.

Kun laukaus on ammuttu ja aseessasi tuntuu rekyyliä (joidenkin ilmakiväärien rekyyli ei välttämättä riitä, että RAV aktivoituu). Laite tallentaa videon ennen ottamista, hetken ja jonkin aikaa jäljessä. Tarkat asetukset voidaan säätää Järjestelmäasetuksissa.

Recoil Activated Video: 

Recoil Activated Video (patentoitu) tarjoaa ainutlaatuisen lähestymistavan videoiden ottamiseen Smart Sightin avulla. RAV tarjoaa sinulle mahdollisuuden ottaa video ennen, sen aikana ja sen jälkeen, kun on ammuttu.
Täydellinen tallennus metsästyshetkille, kun saavutat tavoitteesi, on paljon hienompaa ottaa videotallenne käyttöön kuin muistella tilannetta. Aseta RAV päälle, määritä parametrit. Aina kun vedät liipaisinta, RAV aktivoituu aseesi rekyylistä ja näkymä tallentaa useita sekunteja ennen laukaustasi ja muutamia sekunteja sen jälkeen. Kaikki koostetaan yhteen jatkuvaan videoon.

Aloita videotallennus painamalla oikeanpuoleista painiketta oikealle Aktivoi RAV alkunäytöstä. Paina oikeaa nuolipainiketta uudelleen lopettaaksesi videotallennuksen.

HUOMAUTUS:
Voi olla parasta, että haluat kytkeä mikrofonin pois päältä äärimmäisessä tuulessa.

Voit kytkeä mikrofonin päälle ja vaihtaa videon laadun Järjestelmäasetuksissa (Photo / Video-välilehti).


Kuvan ja videon säädöt: 

PHOTO MODE – Sisältää Single-kuvan (yksittäinen kuva), Time Lapse (sarjan valokuvia väliajoin) ja Burst (jopa 10 kuvaa sekunnissa).

BURST COUNT – valokuvien määrä sekunnissa (2 – 10).

TIME LAPSE ASETUKSET

Yhteensä valokuvia – sarjakuvien määrä (2 – 10).
Kehysväli – aikavälin pituus (2 – 15 s).
MIKROFONI – äänen tallennus (ON / OFF).

VIDEO-LAATU – voi olla 1080p @ 30/60/120 fps *.

RECOIL ACTIVATED VIDEO

 • Record Before Shot – aika ennen liipaisimen vetämistä (5 – 30 s).
 • Record After Shot – ajan kuluttua liipaisimen vetämisestä (5 – 30 s).

FORMAT SD CARD – tämän alaotsikon valitsemisen jälkeen näet ponnahdusikkunan, jossa kysytään kortin tyhjentämisestä.

HUOMAUTUS:
ATN X-Sight 4K pystyy tallentamaan päivätilassa 120fps. Tämä ominaisuus mahdollistaa jälkituotannon editoinnin hidastetusti.
Huomaa, että 120 fps-tila on käytettävissä vain päivällä (laite on päivämoodissa), eikä se paranna kuvaa tai laatua. Sitä pitäisi käyttää vain, jos aiot tehdä videon editointia jälkeenpäin.
Kun valitset tämän vaihtoehdon, widgeteja ei ole. Widgetit käsittäisivät rivit, aikaleiman ja logon, jotka lisätään videon käsittelyn aikana.


Kohdistaminen: 

HUOMAUTUS:
Varmista, että oikea linssityyppi on valittuna ennen nollaamista. Voit tarkistaa tämän valitsemalla Järjestelmäasetukset ja valitsemalla Asetukset. Näet Laitteen tyypin alaluokan. Varmista, että valitset laajuudesi objektiivin tyypin.
Tämän avulla järjestelmä voi tietää, mitkä laitetta käytät (esimerkki: X-Sight 4K 3-14 tai 5-20).

Kohdistaaksesi sinun on mentävä Järjestelmäasetusten profiiliin / Zero-osaan tai valitsemalla pikavalintakarusellista. Vaihtoehtoisesti voit valita Pikavalinta-karusellin nollapisteen pikavalinnan.

Voit avata Järjestelmäasetukset avaamalla pikakuvakehyksen OK-painikkeen keskellä ja valitsemalla jakoavainkuvakkeen oikealla tai vasemmalla painikkeella OIKEA- tai VASEN. Vaihtoehtoisesti voit valita Pikavalinta-karusellin nollapisteen pikavalinnan.
Siirry valikkoon painamalla OK-painikkeen keskustaa.

Ennen kuin aloitat kohdistusprosessin, sinun tulee joko luoda uusi profiili tai käyttää olemassa olevaa. Suosittelemme luomaan uuden ymmärtääksesi systeemiä paremmin.

Profiilit / Zero-luokassa löydät Nykyinen, Muu, Tuo SD-kortilta, Vie SD-korttiin. Valitse Muut. Sieltä näet Profiilin 1 ja Luo uusi profiili. Voit valita profiilin 1 ja muokata sitä tai luoda uuden ja tehdä siihen muutoksia. Kun valitset profiilin, lataa se painamalla OK-painiketta. Kun profiili on ladattu, se muuttuu nykyiseksi profiiliksi.
Profiileja käytetään ensisijaisesti, jotta voit hyödyntää laitetta eri aseilla. Tällä tavoin, kun siirrät laitteen aseesta toiseen, voit valita vain profiilin, jonka olet jo luonut käyttämääsi aseelle. Useita profiileja käytetään myös samassa aseessa, mutta eri etäisyyksille. Esimerkiksi yksi profiili voidaan kutsua nimellä AR 50 metriä ja toinen AR 200 metriä mahdollistaen sinun luoda kaksi erillistä profiilia, jotta voit hienosäätää ampumaolosuhteita lyhyemmällä ja pitemmällä matkalla.
Jos haluat muuttaa profiilin nimen haluamaasi, avaa ATN Obsidian -sovellus ja yhdistä puhelin / tabletti toimintaympäristöön.

Kohdista aseesi ATN-laitteella noudattamalla seuraavia vaiheita: 

Valitse Järjestelmäasetuksissa Profiilit / Zero-välilehti. Profiilien / nollan tärkeimmät alatyypit ovat nykyiset, muut, tuovat SD-kortilta ja vievät SD-korttiin. Valitse Nykyinen painamalla OK-painiketta. Sieltä näet Zero Reticle-kohdan. Suosittelemme, että täytät kaikki ballistiset tiedot niin hyvin kuin osaat, ennen kuin menet kohdistukseen. Tämä säästää aikaa, kun haluat käyttää ballistiikkalaskuria myöhemmin.

Jatka kohdistukseen. Paina OK-painikkeen keskustaa valitsemalla Zero Reticle. Näet ruudulla ristikon. Pidä ase mahdollisimman vakaana ja ammu. Käytä näppäimistöä ja vierityspyörää siirtämään punaisen ristikko iskujen kohdalle. Pidä valkoista ristikkoa samassa paikassa mihin tähtäsit. Kun olet siirtänyt punaisen ristikon osumaan paina OK-painikkeen keskustaa. Näkyviin tulee valintaikkuna, jossa on vaihtoehtoja. Valitse Tallenna ja poistu.

HUOMAUTUS:
Suosittelemme, että toistat prosessin useita kertoja varmistaaksesi, että ristikko on nollattu.

HUOMAUTUS:
Kohdistuksen hienosäätöä varten valitse Zero-ristikko uudelleen. Paina OK-painikkeen keskustaa ja valitse Zoom. Zoomaa maksimiin ja ammu. Jos osumapiste ei ole kohdallaan siirrä punainen ristikko osumakohtaan ja Poistu & Tallenna. Tämä varmistaa, että kohdistus on sama optisella ja suurimmalla suurennuksella.


Etäisyysmittari: 

Smart Range Finderin avulla voit arvioida etäisyyttä kohteeseen, niin kauan kuin sinulla on riittävä tieto kohteen koosta esim. hirvi.

HUOMAUTUS:
Jotta tämä ominaisuus olisi käytössä, sinun on aktivoitava Advance Mode -asetukset.

HUOMAUTUS:
Kun etäisyys mitataan, arvo integroidaan automaattisesti Ballistic Laskuriin.

RANGEFINDER
Valitse lippukuvake pikavalintakarusellista.

Kun painat OK-painikkeen keskustaa, voit siirtyä Rangefinder-toiminnon pääruudulle.

Voit mitata etäisyyttä seuraavasti:

 • laita nuolimerkki kohteen päähän ja paina OK-painiketta keskellä, odota, että laajuus otetaan lukemiin (se vie useita lukuja, joten yritä pitää aseesi tasaisena);
 • laita nuolimerkki kohteen alle ja paina OK-painikkeen keskustaa;
 • jos olet tyytyväinen luodun arvon kanssa, paina toimintopainiketta palataksesi aloitusnäyttöön tai toista vaiheet 1 ja 2 tarvittaessa.

HUOMAUTUS:
Mittausprosessin aikana voit zoomata sisään ja ulos käyttämällä vierityspyörää.

Jos kohde korkeus on virheellinen, voit muuttaa sitä:

 • paina oikealle näppäintä oikealle päästäksesi valikkoon;
 • valitse yksi esiasetuksista tai syöttä korkeus käsin;
 • hyväksy korkeus painikkeella OK ja palaa takaisin päävalikkoon.


DISTANCE ENTRY
Voit syöttää tai korjata etäisyyden manuaalisesti. Valitse etäisyydet -vaihtoehto tämän toiminnon käynnistämiseksi.

Muuta etäisyysarvoa ylös- tai alaspäin käyttämällä vierityspyörää tai näppäimistönäppäimiä. Jos haluat hyväksyä uuden matkan, paina OK-painiketta keskeltä.


Ballistic Calculator

X-Sight 4K: ssa on täysin integroitu ballistiikkalaskin, jonka ansiosta voit säätää saumattomasti luodin iskukohtaa. Ensimmäinen vaihe tämän toiminnon hyödyntämisessä edellyttää, että syötät kaikki tarvittavat tiedot käytettävään profiiliin.

HUOMAUTUS:
Jotta tämä ominaisuus olisi käytössä, sinun on aktivoitava Advance Mode -asetukset.

HUOMAUTUS:
Jos et tiedä kaikkia tai osaa tästä tiedosta, esimerkiksi lähtönopeutta, suosittelemme ottamaan yhteyttä ammuksen ja / tai aseen valmistajaan, jota käytät. Yleensä tämä tieto löytyy valmistajan verkkosivuilta. Useimmat patruunavalmistajat ovat tehneet myös kännykkään soveltuvan ohjelmiston.

Kun profiilisi on asetettu, olet valmis aktivoimaan ballistiikkalaskurin näkyvillesi.
Avaa pikakuvake ja noudata tässä osiossa olevia ohjeita.
Sinun on käytettävä näppäimistöäsi ja vierityspyörää tai näppäimistön näppäimiä ylöspäin löytää Ballistic Calculator bullseye -kuvake.

Jos tämä toiminto on pois päältä (osoitettu diagonaalisella linjalla, joka kulkee kuvakkeen läpi), sinun on käynnistettävä se painamalla OK-painikkeen keskellä, kun kuvake on valittu. Näet, että lävistäjäviiva katoaa ja Ballistic Calculator -kuvake näkyy ruudun oikeassa yläkulmassa.

Profiilit, jotka eivät ole käytössä, sijaitsevat Muu-osassa. Voit käyttää olemassa olevaa profiilia tai luoda jopa 6 uutta käyttäjäprofiilia.

Jos haluat muokata profiilia, valitse se (korostettu punaisella) ja paina OK-painiketta keskeltä.
Valitse toiminto, jonka haluat suorittaa. Lataa (Load), Kopioi (Copy) tai Poista (Delete) valittu profiili.

Voit muokata vain aktiivista (valittua) profiilia. Aktivoi profiili Load-komennolla: OK > System Settings (jakoavain) > OK > siirry oikealla nuolella kohtaan Profiles/Zero > siirry alas Other > OK > siirry profiilin päälle (muuttuu punaiseksi) ja klikkaa OK, jolloin saat valikon, klikkaa OK > Load. Plaa takaisin (klikkaa vasenta nuolinäppäintä), siirry ylemmäs (Current) ja klikkaa OK. Pääset nyt muokkaamaan aktiivista profiilia.


YMPÄRISTÖ

HUOMAUTUS:
Jos haluat ottaa tämän ominaisuuden käyttöön, sinun on aktivoitava ennakkotila-asetukset.

On olemassa useita ympäristön elementtejä, jotka voidaan syöttää lisäten osuman tarkkuutta.

Tuuli:
Tuulen voimakkuus ja suunta ovat selvästi tärkeimmät ryhmät, varsinkin kovan tai rankan tuulen aikana. Suosittelemme, että jos aiot ampua yli 300 metrin etäisyydelle, ota tuulenlukemat ja syötä tiedot laitteeseen. Sekä tuulen nopeus että tuulen suunta ovat tarpeen, jos aiot suorittaa tarkkoja laukauksia. Voit syöttää tiedot ympäristö-pikakuvakkeella tai mobiililaitteellasi käyttämällä Obsidian-sovellusta WiFi-yhteydellä laajuudelle, kumpi näistä on mielestäsi helpompi.

Ilmankosteus:
On myös syötettävä Ympäristö-pikavalinnan kautta tai Obsidian-sovelluksen avulla.

Ilmanpaine, korkeus ja lämpötila:
Ilmanpaine, korkeus ja lämpötila asetetaan automaattisesti sisäisten antureiden avulla.

Muut kerätyt tiedot:
Tähtäimen kulma suhteessa kohteeseen näkyy myös ja otetaan mukaan laskelmiin.

On selvää, että pitkän matkan tarkkuuden saavuttamiseksi ykkösprioriteetti on tietää etäisyys kohteeseen.
Ballistiikkalaskin tekee säätösi sinulle, mutta vasta kun olet syöttänyt matkan kohteeseen.
Nähtävilläsi on useita tapoja tämän tehtävän suorittamiseen.


Ristikkotyypit: 

Voit hallita ristikon tyyliä Järjestelmäasetuksissa (näyttöosio).

Avaa Järjestelmäasetukset avaamalla pikakuvakehyksen painamalla OK-painikkeen keskustaa ja valitsemalla jakoavainkuvakkeen oikealla tai vasemmalla painikkeella OIKEA- tai VASEN.

Siirry valikkoon painamalla OK-painiketta.

Valitse Näytä-välilehti -valikosta Näytä. Välilehtien välinen liike suoritetaan vasemmalla ja oikealla vasemmalla olevilla VASEN- ja OIKEA-painikkeilla.

Käytä vierityspyörää tai näppäimistön painikkeita ylös-alas valitsemalla ristikon tyylialaluokka. Valitse OK painamalla keskipainiketta.

Muuta ristikon muotoa painamalla OK-painiketta.

Valitse haluamasi ristikkotyyli. Käytä näppäimiä nuolinäppäimillä vaihtaaksesi muotoja.
Jos haluat hyväksyä ristikon, paina OK-painikkeen keskikohtaa.

Voit muuttaa ristikon värin sopivaksi.

Liiku värien välillä vasen ja oikea painikkeella. Hyväksy väri valitsemalla OK-painikkeen keskellä.


Näyttö:

NÄYTÖN KIRKKAUS
Antaa 1-5 numeerista valintaa, joista 1 on himmennin ja 5 kirkkain. Suosittelemme, että käytät kirkkainta asetusta päivällä optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi

Voit säätää näytön kirkkautta helposti pitämällä Function nappia alhaalla ja pyörittämällä zoomia (kuvassa ylhäällä).

DISPLAY WIDGETS
Voit poistaa useita widgettejä (Minimal / Extended).

NUKKUMISMOODI

Lepotila – voit vaihtaa tilan (ON / OFF).
Lepotila-aika – voi olla 1 – 60 min.
Laita herää kun sitä liikutetaan.
Tämä asetus säästää virtaa.

RETICLE STYLE

Muoto – voit valita ristikon muotoa.
Väri – voit valita ristikon värin.


Profiilit/kohdistaminen: 

NYKYINEN (CURRENT)

Zero Reticle – pääsy kohdistukseen.
Drag Function – lentoradat ja luotiluokat, jotka on jaettu tyyppeihin (G1 – G8, GL).
Ballistic Coefficient – luodin kyky voittaa ilmanvastus.
Bullet Weight – vaikuttaa luodin liike-energiaan.
Muzzle Velocity – luodin lähtönopeus.
Zero Range – kohdistusetäisyys.
Sight Height – tarkoittaa optiikan keskipisteen ja piipun keskipisteen välistä etäisyyttä.

MUUT (OTHER)

Profile Name – luettelo olemassa olevista profiileista.
Create New Profile – voit luoda enintään 6 profiilia.


Asetukset:

UNITS – valitse metrinen tai tuumajärjestelmä.

PÄIVÄMÄÄRÄ JA AIKA

 • Kellon lähde – voit valita eri lähteitä tarkkuuden parantamiseksi (manuaalinen, WiFi tai GPS).
 • Päivämäärämuoto – voi olla YYYY-MM-DD, MM-DD-YYYY, DD-MM-YYYY.
 • Aikaformaatti – kellonaika (24 tai 12 tuntia).
 • Date – anna päivämäärä.
 • Aika – anna aika.
 • Aikavyöhyke – voit valita maantieteellisen alueen vakioaikana.

WIFI-arvot eivät ole muuttuvia.

 • SSID
 • Salasana
 • MAC-osoite

LENSE TYPE – Jotta kaikki ominaisuudet toimisivat oikein, sinun on valittava objektiivin tyyppi. (Esimerkki: 3x on 3-14 ja 5x on 5-20).

ZOOM – voit valita eri zoom-tyypit (vakio, laajennettu). Laajennettu zoom antaa 10x optisen zoomin elektronisen zoomauksen. Esimerkki: 3-14 laajennetussa tilassa on 3-30x. Haluamme kuitenkin varoittaa sinua siitä, että näet huomattavan pikselöitymisen tällaisessa zoomauksessa.

PALAUTA TEHDASASETUKSET – voit palauttaa kaikki asetukset oletusarvoiksi.

FIRMWARE VERSION – näet laiteen ohjelmistoversion. Suosittelemme, että rekisteröit tuotteen kotisivullamme (www.atncorp.com), jotta saisit sähköpostiviestin, kun uudet firmware-versiot tulevat saataville. Työskentelemme jatkuvasti uusista ominaisuuksista, toiminnoista ja parannuksista, jotka tarjoamme sinulle maksutta firmware-päivitysten kautta.


Mobiilisovellukset

Käyttämällä ATN Obsidian 4 -sovellusta voit hallita laitettasi ja katsella laitteen kuvaa suoratoistona. Yhdistä puhelin tai tabletti ja katso kaikki samanaikaisesti.
Haluatko nähdä, mitä olet tähän mennessä tallentanut? Ei ongelmaa, kun olet yhteydessä sovellukseen WiFi: n kautta, avaa Galleria ja toista uusimmat seikkailut. Kaikki valokuvasi ja videosi ovat ulottuvillasi.

Jotta voit ladata ATN Obsidian 4 Appin uusimman version käy iOS- tai Google Play -kaupassa. Etsi “ATN Obsidian 4” ja asenna sovellus.

Varmista, että otat kytket Wi-Fi-yhteyden päälle laitteestasi pikavalintakarusellin avulla.
Varmista, että älypuhelimesi tai tablettisi ei ole liitetty mihinkään muuhun WiFi-yhteyteen.
Siirry älypuhelimeesi / tablet-laitteesi WiFi-yhteyksien hallintaan ja valitse esimerkiksi SSID (DeviceName_XXXX).
Salasana on “atnsmarthd”.
Kun olet yhteydessä laitteeseesi älypuhelimella tai tablet-laitteella, avaa sovellus. Sinun pitäisi nähdä laite, johon olet yhteydessä.
Valitse Laitteen nimi. Tämän avulla voit hallita ATN-laitetta älypuhelimella / Tablet-laitteella.

iOS Application

Android Application

Kiikarin näkymän siirtäminen reaaliaikaisesti esim. puhelimeen (ATN Obsidian): 


Lataa englanninkielinen käyttöohje: http://manual.atncorp.com/x-sight-4k/#display

Katso lisätietoja: https://www.atncorp.com/x-sight4k-pro-day-night-rifle-scope-5-20x

Pysy ajan hermolla: https://www.facebook.com/ATNNightVision

Mukana tulevat varusteet: kiikari, kiikarin suojapussi, aurinkosuoja, kuminen silmäosa, IR-valaisin + litiumparistot (ainoastaan X-Sight 4K Pro mallissa), kiinnitysrenkaat (ainoastaan X-Sight 4K Pro mallissa), USB-latauskaapeli.

Myös lisävarusteet tulossa myöhemmin valikoimiimme – ilmoitamme aikatauluista tähän kun tiedämme. Esim. Laser on lisävaruste.


Katso esittelyvideoita:


Takuu 2 vuotta materiaali ja valmistusvirheille

Rekisteröi tuotteesi heti saadaksesi takuun! https://www.atncorp.com/user

2 Year product Warranty
This product is guaranteed to be free from manufacturing defects in material and workmanship under normal use for a period of 2 (two) years from the date of purchase. In the event a defect that is covered by the foregoing warranty occurs during the applicable period stated above, ATN, at its option, will either repair or replace the product, and such action on the part of ATN shall be the full extent of ATN’s liability, and the Customer’s sole and exclusive remedy. This warranty does not cover a product (a) used in other than its normal and customary manner; (b) subjected to misuse; (c) subjected to alterations, modifications or repairs by the Customer or by any party other than ATN without prior written consent of ATN; (d) special order or “close-out” merchandise or merchandise sold “as-is” by either ATN or the ATN dealer; or (e) merchandise that has been discontinued by the manufacturer and either parts or replacement units are not available due to reasons beyond the control of ATN. ATN shall not be responsible for any defects or damage that in ATN’s opinion is a result from the mishandling, abuse, misuse, improper storage or improper operation, including use in conjunction with equipment which is electrically or mechanically incompatible with or of inferior quality to the product, as well as failure to maintain the environmental conditions specified by the manufacturer. This warranty is extended only to the original purchaser. Any breach of this warranty shall be waived unless the customer notifies ATN at the address noted below within the applicable warranty period.
The customer understands and agrees that except for the foregoing warranty, no other warranties written or oral, statutory, expressed or implied, including any implied warranty of merchantability or fitness for a particular purpose, shall apply to the product. All such implied warranties are hereby and expressly disclaimed.

LIMITATION OF LIABILITY
ATN will not be liable for any claims, actions, suits, proceedings, costs, expenses, damages or liabilities arising out of the use of this product. Operation and use of the product are the sole responsibility of the Customer. ATN’s sole undertaking is limited to providing the products and services outlined herein in accordance with the terms and conditions of this Agreement. The provision of products sold and services performed by ATN to the Customer shall not be interpreted, construed, or regarded, either expressly or implied, as being for the benefit of or creating any obligation toward any third party of legal entity outside ATN and the Customer; ATN’s obligations under this Agreement extend solely to the Customer. ATN’s liability hereunder for damages, regardless of the form or action, shall not exceed the fees or other charges paid to ATN by the customer or customer’s dealer. ATN shall not, in any event, be liable for special, indirect, incidental, or consequential damages, including, but not limited to, lost income, lost revenue, or lost profit, whether such damages were foreseeable or not at the time of purchase, and whether or not such damages arise out of a breach of warranty, a breach of agreement, negligence, strict liability or any other theory of liability.

PRODUCT WARRANTY REGISTRATION
In order to validate the warranty on your product, ATN must receive a completed Product Warranty Registration Card for each unit or complete warranty registration on our website at www.atncorp.com. Please complete the included form and immediately mail it to our Service Center: ATN Corporation, 1341 San Mateo Avenue, South San Francisco, CA 94080.

OBTAINING WARRANTY SERVICE
To obtain warranty service on your unit, End-user must notify ATN service department by calling 800-910-2862 or 650-989-5100 or via e-mail service@atncorp.com to receive a Return Merchandise Authorization number (RMA).
When returning please take or send the product, postage paid, with a copy of your sales receipt to our service center, ATN Corporation at the address noted above. All merchandise must be fully insured with the correct postage; ATN will not be responsible for improper postage or, missing or damaged merchandise during shipment.
When sending product back, please clearly mark the RMA# on the outside of the shipping box. Please include a letter that indicates your RMA#, Name, Return Address, reason for service return, Contact information such as valid telephone numbers and/or e-mail address and proof of purchases that will help us to establish the valid start date of the warranty. Product merchandise returns that do not have an RMA listed may be refused or a significant delay in processing may occur.
Estimated Warranty service time is 10-20 business days. End-user/customer is responsible for postage to ATN for warranty service. ATN will cover return postage/shipping to continental USA end-users/customers after warranty repair only if product is covered by aforementioned warranty. ATN will return product after warranty service by domestic UPS ground and/or domestic mail. Any other requested, required or international shipping method the postage/shipping fee will be the responsibility of the end-user/customer.

Lisätiedot

Paino 2 kg

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top