Asiakaspalvelu: 0407284667

Piekka

1,350.00

Suorituskykyinen ja vakaa kalastuskajakki. Erittäin luja rakenne. Panssaroidut ponttoonit ja peräti 1,5 mm paksu pohja!

Varasto loppu

Kuvaus

Suunnittelijana Kivelä Design, kuten muissakin ilmatäytteisissä veneissämme! Lähtökohtana käytetty hyväksi havaittuja ratkaisuja ja kehitetty ne edelleen entistä paremmiksi ja sopivimmiksi meidän olosuhteisiin. Piekka (tuuli) on uusi fantastinen ilmatäytteinen kalastuskajakki, jolla voit laskea alas myös erittäin haastaviakin jokia. Hienosti linjattu kaareva virtaviivainen muotoilu. Paljon vakaampi kuin intiaanikanootti, kajakki tai SUP-lautta. Jäykän 8 cm paksun Drop Stitch lattian ansiosta myös seisaaltaan kalastaminen on mahdollista. Kelluu mahtavasti kuohuissa ja on sivusuunnassa vakaa. Suuntavakaampi ja kelluttavampi kuin packraft reppulautta. Isokokoinen peräevä lisää suuntavakautta suvannoissa ja järvissä. Kun sivutuuli puhaltaa niin evättömien kajakkien melonta voi muuttua kokonaan toispuoliseksi. Evällä varustettu kajakki kulkee tasapainoisesti ja suoraan. Evä voidaan irrottaa koskiosuuksilla, jolloin Piekka muuttuu ketteräksi nopeisiin laskulinjan muutoksiin. Koviin kajakkeihin evä maksaa noin +180-290€ lisää.

Erinomainen kantavuus. Erittäin vahva rakenne. Peräti neljä ilmakammiota takaa turvallisuuden kovissakin olosuhteissa. Kangas on niin lujaa ettei sitä saa revittyä käsissä. Paljon kestävämpi kangas kuin packrafteissa. Ponttoonien alapinnat panssaroitu ja pohjaan vaihdettu entistäkin vahvempi 1,5 mm PVC. 8 cm paksu, jäykkä Drop Stitch lattia, joka ottaa töyssyt hienosti vastaan. Emme halunneet tehdä monimutkaisempaa ns. self bailing lattiaa, koska Piekka ei ole tarkoitettu pelkästään valkoisiin kuohuihin. Rauhallisemmassa virrassa pysyt kuivana ilman kuivapukua.

Lujuuteen on kiinnitetty huomiota. Polyesterikangas on Koreasta (Etelä) ja painaa 1100g neliö. Molemmin puolin PVC pinnoitettu. Vetolujuus 340 kg / 5 cm suikale. Paksuus 0,9mm. Veneen pohjassa lisäksi erittäin luja 1,5mm paksu PVC kangas. Pohja nostettu noin 4cm ylemmäksi kuin ponttoonit, joiden alapinta panssaroitu. Vene antaa kivien kohdalla periksi eli kangas ei litisty kahden kovan väliin koko veneen massalla. Mutta, älä turhaan laske terävää lohkokiveä vasten, jos se on vältettävissä. Pahimmillaan se on kuin veitsi ankkuroituna pystyyn. Näitä ei ole joka joella, joskus erikoisesti uiton jälkeen ennallistetuissa koskissa.

Mukana tulee airot, joilla voit soutaa, huovata tai meloa. Voit myös käyttää kajakkimelaa tai sauvointa (eivät tule mukana). Kaksi irrotettavaa alumiinista istuinta ja yksi irroitettava kajakki-istuin. Voit laskea kovemmat kuohut kajakki-istuimelta tai polvillaan ja istua rauhallisemmat reitit alumiini-istuimella. Kevennä kajakki: jätä kotiin ylimääräiset istuimet jos et tarvitse niitä. Railblaza RIBPort monitoimitelakat takana, joihin voi kiinnittää vaikka ja mitä tehtaan valikoimista. Vakiona kaksi Railblaza Rodholder R vapakiinnikettä, joissa pysyy kiinni virvelit ja perhovavat. Kymmenen teräslenkkiä sisäpinnalla varusteiden ja kuivasäkkien kiinnittämiseen. Keulan sekä perän päälle ja alle voidaan myös kiinnittää varusteita.

Piekka on noin 95 cm leveä. Jos hankit kaksilapaista kajakkimelaa niin käytä leveyttä referenssinä. Suosittelemme vähintään 240 cm pitkää melaa, mutta konsultoi tarkemmin kauppiaasi kanssa. Kajakkimeloja löytyy hyvinvarustetuista melontavarusteita myyvistä liikkeistä. Piekan mukana ei tule kuvissa näkyvää kajakkimelaa, mutta kajakki-istuin kuuluu vakiovarusteisiin. Kajakkimeloja on lukemattomia erilaisia. Nyrkkisääntönä on, että mitä keveämpi mela on niin sitä kalliimpi se on. Keveimmissä on sekä lavat että varsi yleensä hiilikuitua. Piekan mukana tulee kaksi katkaistavaa airoa, joita voit käyttää myös melomiseen kanootin tapaan.


Piekka on:

Vakaa. Voit huoletta kalastaa seisaaltaan. Näet kalat paremmin veteen ja pystyt väistämään paremmin pusikot. Pohja on nostettu noin 4 cm ylös eli ponttoonit ovat pohjaa alempana. Katamaraanityyppinen rakenne tekee Piekasta erittäin tukevan.

Varustettu korkeapainelattialla. Jäykkä, irrotettava ilmatäytteinen lattia on 8 cm paksu ja tehty Drop Stitch teknologialla. Lattia nostettu noin 4 cm (katamaraanirakenne).

Erittäin luja. 1100 den kangas. Kaikki saumat käsin liimattu nelinkertaisiksi. Pohjassa vahva 1,5 mm PVC. Aidot Halkey-Roberts venttiilit. Ponttoonien alapinnat ovat vahvistettuja kulutusta vastaan ja pohja on noin 4 cm ylempänä kuin ponttoonien alapinta. Suurin kulutusrasitus mm. rantautuessa kohdistuu panssaroituihin ponttooneihin. Irroitettava evä matalia koskiosuuksia varten.

Helppo kuljettaa. Ilmatäytteinen vene voidaan pakata 113 x 64 x 32 cm kokoiseen laukkuun. Helppo täyttää ja tyhjentää. Kevyt kokoonsa ja kantavuuteensa nähden.

Monipuolinen. Voit soutaa, huovata ja meloa. Varustettu irroitettavilla alumiinipenkeillä. Mukana lisäksi irroitettava ja säädettävä kajakki-istuin, jossa pehmustettu istuin ja tukeva selkänoja. Voit keventää Piekkaa valitsemalla retkellesi vain tarvittavan varustuksen. Takana kaksi Railblaza RIBPort telakkaa sekä kaksi (2) säädettävää Rodholder R-vapatelinettä, joka sopivat virvelille ja perhovavalle.


Railblaza RIBPort ja Rodholder R:

Piekan vakiovarusteisiin kuuluvat kaksi (2) RIBPort telakkaa veneen perässä. Veneen mukana tulee myös kaksi (2) säädettävää Rodholder R-vapatelinettä, joka sopivat virvelille ja perhovavalle. Voit hankkia lisää telakoita, vapatelineitä tai muita varusteita laajasta valikoimasta tilaamalla ne www.railblaza.com tai ottamalla yhteyttä suomen maahantuojaan: www.pronav.fi. RIBPort telakasta on saatavana ponttooniin liimattava malli tai esimerkiksi alumiinipenkkiin ruuvattava malli, jolloin voit lisätä vapatelineitä esim. veneen keskelle. On mahdollista, että otamme ensi keväänä 2018 joitakin Railblaza varusteita valikoimiimme.


Tekniset tiedot:

Pituus noin: 3,9 m (12,8 ft)
Leveys noin: 95 m (37,4″)
Ponttoonit: 28 cm, panssaroitu alapinta (11″). Pohja nostettu noin 4 cm ylemmäs kuin ponttoonit (katamaraanirakenne).
Ilmakammiot: 4+1
Paino: 22 kg (vene ja lattia)
Istuimet: onttoa alumiiniprofiilia. Pituus 77, leveys 20, paksuus 1,7 cm. Paino: 1600 g kpl
Kajakki-istuin: 1200 g
Varustetelakat: RIBPort, 2 kpl
Vapatelineet: Rodholder R, 2 kpl, paino 360 g kpl
Evä: irroitettava, korkeus 22 ja leveys 15 cm. Paino: 180 g
Kuljetuslaukku: 113 x 64 x 32 cm. Paino: 1100 g
Airot: 2 kpl, pituus 142,5 cm. Kuljetuspituus 75 cm. Paino: 740 g kpl (huom. jos haluat airoista kelluvat niin täytä ne uretaanivaahdolla)
Pumppu: 940 g
Pohja: 1,5 mm PVC
Lattia: 8 cm Drop Stitch
Kantavuus noin: 350 kg (tarkentuu myöhemmin)
Henkilökapasiteetti: 3, istuimet kahdelle henkilölle
Venttiilit: Halkey-Roberts (Naru)
Väri: vihreä/musta
Materiaalit: 1100 Den PVC (Korea), Drop Stich (Korea)
Täyttöaika n: 10 min veneen omalla jalkapumpulla
Täyttöpaine: 0,20-0,25 bar (2,9-3,5 psi) ponttoonit ja 0,6-0,7 bar lattia (8,7-10 psi)


Mukana tulevat varusteet:

Tehokas jalkapumppu, paikkaussarja, kuljetuslaukku, kaksi airoa, kaksi alumiini-istuinta, yksi kajakki-istuin, käyttöohjeet (Suomi, Ruotsi), ilmanpainemittari, kaksi Railblaza RIBPort telakkaa, kaksi Railblaza Rodholder R vapakiinnikettä.


Täyttäminen:

Vuonna 2017 veneen mukana tulee kaupan päälle kätevä ilmanpainemittari. Mittari kierretään kiinni venttiiliin. Paino noin 80 g. Mittari ei ole vesitiivis, joten pakkaa se vesitiiviiseen pussiin kuljetuksen ajaksi. Ota toinen tiivisterengas pois, se on varaosa. Kun täytät ponttoonit kylmällä kelillä niin muista, että ilmanpaine nousee lämpimässä, joten löysää painetta ponttooneista. Sopiva ilmanpaine on ponttoonit 0,20-0,25 bar ja lattia 0,6-0,7 bar.

Täytä ponttoonit noin 50%. Asenna lattia ja täytä 50%. Asenna alumiini-istuimet. Täytä ponttoonit ja lattia 100%. Ilman istuimia vene muotoutuu muutaman sentin leveämmäksi ponttoonien muodon ja paineen takia. Kun asennat istuimet ennen täyttä painetta niin kiristyessään paikoilleen istuimet pitävät venettä muutaman sentin kapeampana. Kajakkia voidaan käyttää myös ilman istuimia. Piekka on normaalia meri/retkikajakkia leveämpi. Jos haluat käyttää kaksilapaista kajakkimelaa niin valitse 20-40 cm pidempi mela.


Käyttöohjeet:

– Katso ettei veneen ympärillä ajelehdi irtonaista tavaraa.
– Noudata erityistä varovaisuutta erityisesti moottoriajossa.
– Älä käytä esim. rakennuskäyttöön tarkoitettua ilmakompressoria veneen täyttämiseen.
– Varmista, että moottori on vapaalla ennen moottorin käynnistämistä.
– Älä asenna perämoottoria liian korkealle tai liian matalalle.
– Muista tarkistaa kansalliset ja paikalliset veneilyrajoitukset.
– Älä koskaan ylitä veneen tunnistekilpeen merkittyä kantokykyä.
– Jokaisella matkustajalla tulee olla oikean kokoinen pelastusliivi tai kelluntapukine.
– Kuormaa vene tasapainoisesti.
– Matkustajien tulee istua penkeillä tai lattialla. Koskiosuudella voit olla lattialla polvillaan.
– Aloita moottoriajo aina varovasti.
– Ennen veneen käyttöönottamista tarkista ettei veneessä ole ilmavuotoja.
– Vältä veneen altistamista auringonvalolle pidemmäksi aikaa. Säilytä venettä viileässä ja varjossa.


Käyttöönottaminen ja täyttäminen:

– Etsi tasainen pinta, jossa vene kootaan.
– Poista kaikki terävät esineet tasaiselta alustalta.
– Avaa ja levitä vene.
– Avaa venttiilit.
– Venttiilin käyttäminen: Paina venttiilin ydintä ja kierrä 1/4 myötäpäivään täyttöä varten. Sulje venttiili päinvastoin. Kun ruuvi suljetaan tai painetaan alas niin venttiili aukeaa ja kammio tyhjentyy nopeasti. Sulje venttiili aina korkilla.
– Kytke pumppu venttiilin ja täytä kammiot.
– Veneen ponttoneissa on 4 kammiota. Aloita täyttö keulan molempiin puoliin, sitten takapää. Täytä putket noin 50% tasoon.
– Asenna istuimet.
– Asenna ilmalattia ja täytä se noin 70%.
– Täytä putket 100%, 0,20-0,25 bar (2,9-3,5 psi)
– Täytä ilmalattia 100%, 0,6-0,7 bar lattia (8,7-10 psi)
– Ponttooneja ei saa täyttää kivikoviksi. Kun pumpun painaminen alkaa vaatia voimaa, eli joudut painamaa koko painollasi (n. 80kg), lopeta siihen.
– Kun täytät ponttoonit kylmällä kelillä niin muista, että ilmanpaine nousee lämpimässä, joten löysää painetta ponttooneista hieman.
– Asenna airot.
– Asenna tyhjennystulppa perälaudan ulkopuolelle.
– Älä täytä mitään kammiota kokonaan kerralla, koska tämä aiheuttaa tarpeetonta stressiä liitoksiin.
– Liian kova paine voi aiheuttaa rakenteellisia vaurioita veneeseen.
– Älä anna veneen seistä suorassa auringonpaisteessa kun nostat sen vedestä, sillä se voi aiheuttaa paineen nousua ilmakammioissa ja vahingoittaa rakenteita.
– Vene on painonsa takia helpointa kuljettaa autolta rantaan esim. nokkakärryillä tai sitten osat erillisinä paketteina. Piekka ei ole erityisen painava, mutta säästä selkääsi.
– Veneen säilytyslaukku ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen kantamiseen, mutta se sopii veneen pakkaamiseen ja kuljettamiseen esim. nokkakärryillä tai helikopterissa. Jos haluat vahvan olkaviillekkeillä varustetun kantolaukun veneelle niin hanki jokin riittävän suuri armeijakassi joko uutena tai käytettynä.


Moottorin asennus:

– Avaa moottorin kiinnitykset, kallista ja nosta moottori perälevyn keskelle.
– Kiinnitä kiinnikkeet ja varmista, että kaikki on huolellisesti kiristetty.
– Säädä moottorin kulma.
– Katso moottorin säätöjen ohjeet moottorin käyttöohjeesta.


Veneen tyhjentäminen ja pakkaaminen:

– Ennen tyhjentämistä tarkista, että vene on puhdas ja kuiva.
– Avaa venttiilit ja anna kammioiden tyhjentyä.
– Irrota istuimet ja airot.
– Tyhjennä lattia.
– Taivuta veneen molemmat sivut keskelle ja rullaa vene hitaasti kunnes kaikki ilma on poistunut.
– Pakkaa vene kuljetuslaukkuun ja säilytä siinä.


Veneellä ajaminen:

– Ole hyvin varovainen matalikoissa ja tuntemattomilla vesillä.
– Tarkista aina paikalliset navigointikartat, missä aiot venettä käyttää.
– Tupakointi on kielletty tankkaat moottoria.
– Älä koskaan aja uimareiden läheltä.
– Pyri ajamaan tasapainoisesti, varo tuulta ja korkeita aaltoja.
– Älä ota tarpeettomia riskejä.


Veneen hinaaminen:

– Kiinnitä vähintään 4 metriä pitkä hinausköysi kumiveneen keulan turvaköyteen


Veneeseen nouseminen toisesta veneestä tai vedestä:

– Veneen keulassa ja sivuilla on turvaköydet, jotka ovat tarkoitettuja paitsi varusteiden kiinnittämiseen myös veneeseen nousemiseen helpottamiseksi.
– Veneen sivujen turvaköydet kulkevat kolmen metallisen lenkin kautta ja köysiä sekä metallisia lenkkejä voidaan käyttää veneen kiinnittämiseen.
– Nouse veneeseen keskeltä sivulta ja käytä tarvittaessa hyväksesi turvaköysiä.
– Jos siirryt veneestä toiseen siirrä veneet vierekkäin ja pidä kiinni turvaköydestä kun vaihdat venettä.
– Jos ole joutunut veden varaan niin kiipeä veneeseen keskeltä sivusta.


Säilytys:

– Jos säilöt venettä useita päiviä niin peitä se suoralta auringonvalolta.
– Huuhtele vene merikäytön jälkeen.
– Veneen pinta voidaan puhdistaa miedolla saippualla ja puhtaalla vedellä.
– Emme suosittele liuottimia tai kemiallisia puhdistusaineita veneen puhdistamiseen.
– Vältä hankausta ja kulumista. Kaikki hiekka, pienet kivet, öljy ja lika on huuhdeltava pois veneestä.
– Säilytä kuivassa, hyvin ilmastoidussa tilassa.
– Varmista, että varastoalue on vapaa jyrsijöistä.
– Vene voidaan varastoida tyhjennettynä laukussa tai täytenä peitettynä.
– Ota veneen korjausrasia, tai ainakin liima lämpimään talveksi.


Korjaus ja huolto:

– Käytä mukana olevaa korjaussarjaa pienien reikien paikkaamiseen.
– Puhdista kangas alueen ympäriltä esim. asetonilla tai alkoholi puhdistuslapulla, joita on mm. ensiaputarvikkeissa tai saatavana apteekeista yms. Älä koskaan puhdista esim. bensiinillä tai muilla liuottimilla!
– Levitä liimaa reiän ympärille ja sopivan kokoiseen paikkaan ja anna kuivua 2-3 minuuttia. Laita paikka tasaisesti paikoilleen. Vältä ilmakuplia.
– On suositeltavaa, että paikka kuivuu 24 tuntia ennen veneen käyttöönottoa.
– Jos reikä on suuri, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjään.
– Kangas kestää hyvin koiran kynsiä, mutta suosittelemme, että pidät koiran kynnet lyhyenä.
– Huuhtele veneen lattialle ja pohjalle kertynyt hiekka pois.
– Voit käyttää lattian päällä esim. kokolattiamatosta tai vastaavasta leikattua suojaa kovissa ja kuluttavissa olosuhteissa.
– Huuhtele veneeseen roiskunut bensiini ja öljy heti pois.
– Jos jokin venttiili tuntuu vuotavan niin niin se on todennäköisesti löystynyt. Venttiiliä voidaan varovasti kiristää paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella.
– Jos lattia vuotaa niin kiristä venttiiliä varovasti paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella. Vältä avaimen lipsumista. Jos tämä ei auta niin kierrä venttiili auki ja tarkista ettei venttiilin alarungon väliin ole jäänyt drop stitch pohjan kuitukarvoja. Leikkaa ylimääräiset karvat pois venttiilin alta.
– Venttiilin malli on: Halkey-Roberts (Naru). Jos haluat rakentaa itse sähköisen pumpun mm. esitäyttöä varten niin löydät tähän venttiiliin sopivia täyttöletkun päitä esim. internetkaupoista. Joissakin edullisten pumppujen sovittimissa voi mitoituksen suhteen olla toivomisen varaa.
– Köysien päissä on lenkit, jotka on tehty työntämällä teräväksi teipattu pää köyden itsensä sisälle. Jos köyden pää irtoaa niin supista köyttä jolloin sen sisälle muodostuu tunneli. Työnnä köyden pää tunneliin niin pitkälle kun se menee ja kiristä köysi. Köysi supistuu vedossa ja pitää pään paikoillaan.
– Jos on jokin ongelma niin ota kuva, kuvia tai video ja lähetä: myynti@kivelaoutdoor.com tai 0407284667 tai whatsapp 0407284667


Väritys 2017:

Vuoden 2017 Kopukassa vihreä väri vaihtuu päällimmäiseen hieman tummempaan. Huom. alla olevan kuvan värisävy riippuu käytössä olevasta monitorista ja sen kalibraatiosta.


Paikkausrasia:

– Paikkausrasiassa on liima, kolme paikkalappua ja venttiilin avaus/kiristystyökalu.
– Pidä paikkausrasia ja pumppu aina veneen mukana.
– Jos jokin venttiili tuntuu vuotavan niin niin se on todennäköisesti löystynyt. Venttiiliä voidaan varovasti kiristää paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella.
– Venttiili voi liikahtaa hieman jos sen päälle esim. astutaan, jolloin se voi alkaa vuotaa kankaan ja venttiilin saumasta. Tässä tapauksessa avaa nettiili mustalla työkalulla, keskitä venttiili reikäänsä ja kiristä uudelleen.
– Jos lattia vuotaa niin kiristä venttiiliä varovasti paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella. Jos tämä ei auta niin kierrä venttiili auki ja tarkista ettei venttiilin alarungon väliin ole jäänyt drop stitch pohjan kuitukarvoja. Leikkaa ylimääräiset karvat pois venttiilin alta.
– Tehtaalta tullessaan venttiilin korkissa on kiinni suojakangas. Tämän kangaspalan voi halutessaan poistaa. Kangaspalaa voi käyttää pienenä paikkalappuna.
– Kuvassa näkyvää ylimääräistä venttiiliä ei tule veneen mukana.
– Säilytä paikkarasia tai vähintääkin liima suojassa pakkaselta.

– Venttiilin yläosa on kiinni venttiilin rungossa kierteellä. Yläosassa on lukittava sisus ja pohjassa yksi rengastiiviste. Yläosassa on ylempänä toinen rengastiiviste, joka varmistaa tiiveyden venttiilin alarunkoon.
– Kiristä venttiiliä tarvittaessa varovasti mukana tulevalla avaimella.
– On tärkeää, että venttiilin rungon laipat pysyvät naarmuttomina, jotta liitos on tiivis. Laippojen väliin kiristyy kumiveneen kangas.
– Huomaat laipoissa pienen kannaksen, jonka tarkoitus on puristaa kangas tiukasti laippojen väliin.

– Venttiilin sisärunko painettuna auki (alas). Molemmat tiivisteet näkyvissä (musta ja kirkas o-rengas).

 

Lisätiedot

Paino 25 kg
Tuotteella 14 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma - pe 9.00 - 17.00), myös SMS viesti käy. Palautusosoite on: Matkahuolto Rovaniemi/Kivelä Outdoor, palautuskoodi: 9505833. Pakettiin on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy ja jatkotoimenpiteet, asiakkaan tilinumero. Kun tuote on tarkastettu, palautamme tuotteesta maksetun summan miinus lähetyksestä ja palautuksesta aiheutuneet kulut painoluokkien mukaan mahdollisimman pian, yleensä viikon kuluessa. Jos tuotteen lähetys on ollut ilmainen, pidätämme silti lähetyksestä aiheutuneet kulut molempiin suuntiin. Emme lunasta postilla, postiennakolla tai bussiennakolla palautettuja paketteja. Kun käytät Kivelä Outdoor matkahuoltosopimuksen mukaista palautuskoodia niin palautus tulee sinulle edullisemmaksi kuin normaalisti. Palautusaikana asiakkaalla on oikeus ja velvollisuus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä samaan tapaan kuin hän voisi tehdä ostaessaan tavaran liikkeestä. Asiakas voi myös avata pakkauksen tutkiakseen ja kokeillakseen tavaraa menettämättä peruuttamisoikeuttaan. Hän ei voi kuitenkaan ottaa tavaraa käyttöön. Tuotteen tulee pysyä uudenveroisessa ja myytävässä kunnossa. Ohjeita: Kengillä ei saa kävellä ulkona. Voit kokeilla kenkiä sisällä, mutta mm. ulkopohjat tulee puhdistaa uudenveroiseksi. Reppu voidaan koepakata ja kokeilla sitä kotona samoin kuten kaupassa, ei ottaa ns. kenttätestiin. Asekoteloon ei saa laittaa asetta ilman suojusta. Se voi sotkea kotelon esim. öljyiseksi. Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi. Jos pakkaus tai tuote ei ole uudenveroisessa kunnossa vaan: likainen, käytetty, kulunut, muokattu, hiottu, maalattu, rikottu yms. niin palautusoikeus raukeaa. Tuoteessa olevia lappuja, tarroja yms. ei saa irrottaa.
Top