Asiakaspalvelu: 0407284667

Longtail perämoottorivarsi

490.00590.00

Longtail-perämoottorit ovat ylivoimaisia kun vesi on matala, kivinen, hiekkainen, mutainen, roskainen tai virtaava. Ne ovat halpoja ja yksinkertaisia verrattuna perinteisiin perämoottoreihin. Näiden mukana ei tule moottoria. Voit käyttää voimanlähteinä useimpia ilmajäähdytteisiä 4-tahtisia paikallismoottoreita, esim. meidän maahantuomia Slong GX210 ja Slong GX420 moottoreita, jotka sopivat suoraan näihin runkoihin. Kuvasta poiketen potkurivarsi on maalaamaton. Varastossa.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Olet varmasti huomannut tavallisen perämoottorin ongelmat: matalikot, muta ja vesikasvillisuus. Potkuri kulkee syvällä ja moottoriveneen kulku loppuu kauan ennen kuin vene ottaa kiinni pohjaan. Ruohikko voi estää kulun kokonaan. Matalan kosken ylösnousu on mahdotonta ja vaarana on moottorin hajoaminen. Sähkömoottorin puhti loppuu jo vastavirtaan mentäessä eikä voimaa riitä ruohikkoon tai mutaan.

Vesisuihkumoottori ratkaisee joitakin ongelmia. Valitettavasti suppea mallisto painottuu isoihin moottoreihin ja hintataso on korkea. Rakenne ei ole erityisen ”kenttäkelpoinen”. Jos pohjassa olevaan vedenottoaukkoon menee hiekkaa tai pieniä kiviä on tiedossa on kallis remontti. Ei ratkaise ruohikossa ja mudassa ajamista.

Amerikkalaistyyppinen mudmotor on suunniteltu erityisesti rämealueita varten. Valitettavasti hintataso on erittäin korkea ja saatavuus huono. Potkuriakseli on melko lyhyt eikä työntövoima ei kohdistu suoraan eteenpäin. Potkuri pyrkii nousemaan vedestä minkä takia akseliin on kiinnitetty kavitaatiosiipi joka painaa potkuria veden alle.

Paras vaihtoehto on longtail-perämoottoriThaimaan vesistöt ovat tunnusomaisia Kaakkois-Aasialle, missä on paljon matalia ja reheviä vesireittejä. Ei olekaan yllättävää, että juuri siellä onkin kehitetty longtail-tyyppiset perämoottorit, joissa potkuri kulkee juuri pinnan alapuolella. Suosittelemme katsomaan alla olevat videot ja etsimään niitä lisää. 


Longtail on erinomainen setti mihin tahansa veneeseen kuten alla olevista videoista näet. Kopukka 500 kumiveneessä on huomioitu longtail moottorilla ajo eli voit halutessasi siirtää takimmaista penkkiä eteenpäin. Lähinnä syynä on kädensijan pituus, mutta ajettavuus on hyvä myös silloin kun penkki on taka-asennossaan. Longtail perämoottoreita on käytetty jo pitkään mm. Pohjois-Amerikassa, monissa Euroopan maissa, jossain määrin Ruotsissa, hieman suomessakin, melko pitkään venäjällä. Olosuhteet ovat pitkälti samanlaiset kuin meilläkin.

Longtail on nimenomaan suunniteltu joelle, matalikoihin, kivikkoon ja ruohikkoon. Tavallinen perämoottori on suunniteltu avoveteen ja vaatii riittävästi vettä, ei kestä kivikosketuksia ja tukkeutuu ruohikossa. Longtail-perämoottorin hyötysuhde on erinomainen ja tämän lisäksi voit käyttää koko virtaa hyväksesi. Longtail-perämoottori kulkee myös matalassa vedessä, joten ei ole tarvetta ajaa voimakkaimman virran kohdalla vaan voidaan edetä heikommassa virrassa rantojen lähellä. Tavallisella perämoottorilla tarvitaan riittävästi vettä, joten usein on mentävä kovan virran kohdalta. Kun tavallisesta perämoottorista loppuu teho niin Longtail jatkaa.


 Longtail-perämoottorin etuja ovat: 

 • halpoja verrattuna perinteisiin perämoottoreihin
 • mene sinne mihin tavallisella perämoottorilla et pääse ja murto-osalla kustannuksista
 • potkuri on suojattu siivellä
 • oikein suunniteltu potkuri yhdistettynä pitkään akseliin tarttuu veteen erinomaisesti
 • mukana tulee kaksi potkuria
 • varapotkurit ovat todella edullisia, alkaen 14 eur
 • paljon parempi teho, koska potkurin akseli sijaitsee suoraan moottorin lähtöakselilla
 • voit käyttää voimanlähteinä ilmajäähdytteisiä 4-tahtimoottoreita
 • moottorit helppo virittää tehokkaammaksi itsekin, esim: 7 hp > 10 hp, 15 hp > 20 hp
 • halvat varaosat, helppo korjata, yksinkertainen, lujarakenteinen ja vähävikainen
 • ympäristöystävällinen, koska päästöjä ei mene veteen
 • lyömätön, kun vesi on matala, kivinen, hiekkainen, mutainen, roskainen tai virtaava
 • jos vene kelluu, voit mennä moottorilla
 • helppo kuljettaa: irrotettava ja katkaistava potkuriakseli, moottori voi jäädä kiinni telineeseen ja teline nostaa irti kiinnikkeestään
 • kannettavissa kahtena osana: isompi moottori 18 ja 31 kg, pienempi moottori 17 ja 15 kg
 • voidaan käyttää kokopitkänä tai puolipitkänä ks. kuvat, huom. öljyvahti voi sammuttaa koneen jos se on liian pystyssä kulmassa, johto voidaan irroittaa liittimestä, tarkista öljy joka kerta kun lähdet liikkeelle
 • kokoonpano käyttökuntoon vie korkeintaan tunnin normaaleilla käsityökaluilla ja on yksinkertaista
 • ”best bang for your buck” eli lyömätön teho/hintasuhde verrattuna mihin tahansa perämoottoriin
 • helppo koota ja asentaa: tarvitset muutamia perustyökaluja ja vaseliinia voiteluun
 • erittäin robusti ja konstailematon rakenne, osat terästä, tämä ei hajoa kivikosketuksissa kuten alumiiniset perämoottorit

Kivelä Outdoor longtail-vaihtoehtoja on kolme:  

SPS-1 A-70″ 

 • potkuriakseli 177 cm, voimanottoakseli 20 mm, laipan kiinnitysreikien väli 92 mm, moottorin kiinnitysreiät 163 x 76.5 mm
 • mukana kaksi potkuria, molemmat kooltaan: 6.5″
 • sopiva moottorikoko 7 hp
 • paino noin 16 kg
 • sopiva moottori Slong GX210
 • paino valmis moottori: 32 kg (SPS-1 + GX210 7 hp)

SPS-2 A-85″ 

 • potkuriakseli 215 cm, voimanottoakseli 25 mm, laipan kiinnitysreikien väli 145 mm, moottorin kiinnitysreiät 195.5 x 96 mm
 • mukana kaksi potkuria: 8.5″ ja 9″
 • sopiva moottorikoko 15 hp
 • paino noin 18 kg
 • sopiva moottori Slong GX420
 • paino valmis moottori: 49 kg (SPS-2 + GX420 15 hp)

SPS-2 A-100″

 • potkuriakseli 254 cm, muuten sama kuin SPS-2 A-85″
 • mukana kaksi potkuria: 8.5″ ja 9″
 • sopiva moottorikoko 15 hp
 • paino noin 20 kg
 • sopiva moottori Slong GX420

Näissä seteissä on mukana kaikki tarvittava paitsi ei moottoria. Voit asentaa voimanlähteeksi periaatteessa minkä tahansa paikallismoottorin, kunhan akselin ulostulo täsmää ja saat kiinnitettyä moottorin runkoon. Me tuomme maahan kahta erikokoista Slong-moottoria, jotka sopivat täsmälleen näihin longtail-runkoihin ja akseleihin. Moottorit ovat varustettuja OHV-V-kannella (HEMI), joka lisää tehoa ja vääntöä! 

Seteissä on mukana kaksi potkuria. Näitä tuskin saat helposti rikki. Varapotkurit tulevat verkkokauppaan myöhemmin ja hintataso on edeullinen:
5.5″, 6″, 6.25″, 6.5″, 7″: 14 eur
8″, 8.5″, 9″: 19 eur


Usein kysytyt kysymykset:

Ole hyvä ja lähetä kysymyksesi: myynti@kivelaoutdoor.com

Kumpi koko tulisi valita?

Tämä riippuu täysin käyttötarkoituksesta. Jos haluat nousta vahvojakin jokia niin valitse valitse tehokkaampi malli. Jos ajat pienemmillä joilla niin pienempikin moottori riittää. 2-luokan kosken nousu kolmella hengellä vaatii isomman koneen. Yksin ajaessa, mukana varusteet voit nousta 7 hp Longtaililla melko vuolastakin virtaa. Kun haet vastauksia niin katso alla olevia videoita eri tilanteista ja etsi videoita lisää.

Jos mietit Longtail-perämoottorin kantamista niin ota huomioon, että osat ovat helposti irroitettavissa. Isompikin moottori on yksin kannettavissa sellaisenaan lyhyen matkan, mutta pidemmille matkoille kannattaa harkita jotakin kärryä, johon saat samalla muut osat ja polttoaineen. Potkurivarret voidaan helposti irrottaa moottorista ja varsi voidaan katkaista kahteen osaan kuljetusta varten. Mallit ovat: SPS-1 + GX210 7 hp tai SPS-2 + GX420 15 hp. Pienempi setti painaa 32 kg (tai 17 + 15 kg) ja isompi 49 kg (tai 18 + 31 kg). Moottorit ovat helposti viritettävissä isompitehoisiksi. 7 hp koneesta saadaan melko vähäisin muutoksin irti 10 hp ja isommasta vastaavasti 20 hp.

Kuinka kovaa Kopukka 500 kulkee 15 hp Longtail moottorilla?

Videoiden mukaan 14ft Starcraft-moottorivene kulkee 13 hp Longtail perämoottorilla noin 21 mph eli 32 km/h. Vene painaa 112 kg tyhjänä. Videossa veneeseen on lastattu ehkä 40 kg varusteita ja ajaja. Voidaan siis arvioida, että 50 kg painava Kopukka 500 kulkee 15 hp moottorilla ajaja kyydissä vähintään 35 km/h.

Mikä on polttoaineen kulutus litraa tunnissa maksimiteholla verrattuna tavalliseen perämoottoriin? 

Slong GX420 15 hp: 5 litraa tunnissa / 3600 rpm
Slong GX210 7 hp: 2.7 litraa tunnissa / 3600 rpm
Yamaha 15 hp: 5.4 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 9.9 hp: 3.6 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 8 hp: 3.2 litraa tunnissa / 5500 rpm
Yamaha 6 hp: 2.4 litraa tunnissa / 5500 rpm

Mikä on longtail perämoottorin paino suhteessa vastaavaan tavalliseen perämoottoriin? 

SPS-2 + Slong GX420 15 hp = 49 kg (kannettavissa kahtena osana: 18 ja 31 kg)
SPS-1 + Slong GX210 7 hp = 32 kg  (kannettavissa kahtena osana: 17 ja 15 kg)
Yamaha 15 hp = 60 kg
Honda 15 hp = 46.5 kg
Honda 8 hp = 42 kg
Honda 6 hp = 27 kg
Tohatsu 15 hp = 43 kg
Tohatsu 9.9 hp = 43 kg

Mikä on longtail perämoottorin hintataso suhteessa vastaavaan tavalliseen perämoottoriin? 

SPS-2 + Slong GX420 15 hp = 960 eur
SPS-1 + Slong GX210 7 hp = 660 eur
Yamaha 15 hp = 2899 eur (sh 3190)
Mercury 8 hp = 2200 eur
SPS-2 + Slong GX420 15 hp + Kopukka 500 kumivene = 2450 eur

Voimakkaan kosken nousu perämoottorilla? 

Longtail on nimenomaan suunniteltu joelle, matalikoihin, kivikkoon ja ruohikkoon. Tavallinen perämoottori on suunniteltu avoveteen ja vaatii riittävästi vettä, ei kestä kivikosketuksia ja tukkeutuu ruohikossa. Longtail-perämoottorin hyötysuhde on erinomainen ja tämän lisäksi voit käyttää koko virtaa hyväksesi. Longtail-perämoottori kulkee myös matalassa vedessä, joten ei ole tarvetta ajaa voimakkaimman virran kohdalla vaan voidaan edetä heikommassa virrassa rantojen lähellä. Tavallisella perämoottorilla tarvitaan riittävästi vettä, joten usein on mentävä kovan virran kohdalta. Kun tavallisesta perämoottorista loppuu teho niin Longtail jatkaa.

Ajaminen vesikasvillisuuden täyttämässä vedessä? 

Longtail-perämoottorilla ei ongelmia. Tavallisella perämoottorilla ajo käy ennen pitkää mahdottomaksi. Voit valita kuljetko veneellä lähes joka paikassa vai ehkä vain murto-osassa vesistöjä.

Ajaminen matalassa joessa? 

Longtail-perämoottori menee siellä missä vene kelluu. Tavallisella moottorilla voi jäädä suurin osa joista ajamatta.

Ajaminen mudassa?


Käyttökuntoon kokoaminen:

 • teemme tarkemmat ohjeet myöhemmin

Videoita:

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
SPS Longtail

SPS-1 A-70, SPS-2 A-85, SPS-2 A-100

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top