Asiakaspalvelu: 0407284667

Kopukka 500 kumivene

200.00

Saamme veneitä arviolta toukokuun toisella viikolla. Toukokuun erästä on varattu lähes puolet (6.3.2018). Käytämme toimituksiin Matkahuoltoa ja veneet lähetetään aina Rovaniemen varastosta. Toimitusaika noin 1-3 työpäivää lähimpään Matkahuollon toimipaikkaan. Veneen hinta on 1490 eur mistä vähennetään varausmaksu. Kuvissa näet miten uusi Kopukka 500 valmistuu tehtaalla!

Poista

Kuvaus

Oletko haaveillut melonnasta Ivalojoella? Kaitumilla? Lainiojoella? Ounasjoella? Helikopterikyydistä mielenkiintoisen erämaajoen latvoille? Ajelusta Inarijärven saaristossa? Iijärvellä? Haluat saavuttaa kohteet, joista olet voinut vain haaveilla. Ottaa mukaasi kaverisi, kaikki varusteet, teltan, kamiinan, saunateltan? Harrastat erämaata, mutta et varsinaisesti grammanviilausta? Kalastaja: löydä helposti koskemattomat vedet. Utelias: löydä luonnon helmet. Erämaakalastaja: vie vene lähtöpaikkaan helikopterilla. Seikkailija: tutki kaikkein syrjäisimpiä paikkoja. Metsästäjä: tuo kaikki riista viikon retkeltä.

Haluamme nyt esitellä uuden kolmannen sukupolven Kopukka 500-kumiveneen, joka on evoluution tulos laaja-alaisista testeistä kahden vuoden ajalta. Ehkä kaikkien aikojen paras luonnossa liikkumisen konsepti, jonka nimeen vannovat jo monet käyttäjät. Samantapaisia ehkä löydät, mutta et samanlaista. Kopukka on meillä suunniteltu. Uusi erittäin sulava muoto. Korotettu keula, moottoriteline ja pohja. Markkinoiden vahvin panssarointi. Erittäin laadukasta ammattilaisten käsityötä huipputehtaassa huippumateriaalein.

Voit soutaa, meloa, ajaa moottorilla ja kiinnittää purjeenkin. Kalastaa, heitellä vaikka seisaaltaan. Turvallisuudestasi ja kestävyydestä tinkimättä. Ehdottomasti parhaalla mahdollisella laadulla. Vahva rakenne kestää kaikki erämaan haasteet. Emme tiedä toista yhtä vahvasti panssaroitua vastaavaa venettä.

Kuuntelimme käyttäjiä ja kasvatimme hieman pituutta ja leveyttä verrattuna 425-luokkaan. Paino ei kasva merkittävästi, koska säästämme alumiinissa ottamalla koukkumallisella kiinnityksellä olevat penkit, jotka ovat hieman lyhyemmät. Uusi kokoluokka sopii jopa 15hp moottoreille, joita tulemme keväällä tarjoamaan yhdessä 7hp moottoreiden kanssa. Nämä mahdollistavat myös rajummankin kosken nousun kuormattuna sekä ajamisen myös matalassa kivikossa ja kaislikossa. Moottoreista tulee tietoa vähän myöhemmin.


Kopukka 500 pääpiirteet:

Veneen varustus on entistä kattavampi. Jokainen muutos vaikuttaa hintaan. Emme ole tinkineet laadusta missään kohdassa. Olemme laskeneet muutosten ja varusteiden kustannusvaikutuksen normaaliin hintaan verrattuna. Nämä kaikki sisältyvät Kopukka 500 kumiveneen hintaan. Meillä on mm. panssarointi kuulunut aina hintaan, mutta näet nyt mitä se todellisuudessa maksaa.

 • Pituus n. 5 metriä. Tilaa kolmen matkustajan varusteille.
 • Sisäleveys on 46 cm (425: 36 cm, 550: 51 cm). Lisää tilaa ja vakautta. Vene pysyy silti kapeana.
 • Ponttoonit ovat nyt 38 cm (425: 36 cm, 550: 42 cm). Lisää jäykkyyttä, kantavuutta ja korkeutta.
 • Kantavuus vähintään 500 kg.
 • Moottorikoko max. 15 hp.
 • Istuinlayout alkaa hieman lähempää moottoria (50cm moottoritelineestä) ja päättyy hieman aiemmin keulassa. Noin 90 cm enemmän tilaa keulaan (vrt. 425) ja painopiste keulasta taaemmas. Vene toimii entistäkin paremmin koskessa ja korkeassa aallokossa.
 • Penkit koukkukiinnityksellä. Penkki lyhyempi ja saadaan kokonaispainoa alas. Koukku sitoo ponttoonit toisiinsa lujasti ja vene on entistä jäykempi.
 • Takimmaiselle istuimelle toinen vaihtoehtoinen paikka edempänä (80cm moottoritelineestä). Helpompi pikkumoottorilla ja mahdollistaa myös Longtail-moottorilla ajon. Arvo 25 eur.
 • Keulaa on hieman korotettu. Parempi mm. koskessa (isossa vasta-aallossa).
 • Perämoottorin telineen korkeus on optimoitu lyhytrikiselle moottorille. Mahdollistaa paremman suorituskyvyn ja matalammassa ajon. Entistä vahvempi, paksuus nyt 36 mm. Muutoksen arvo 40 eur.
 • Neljä airoa. Etupenkiltä ja keskipenkiltä soutamiseen, keskipenkiltä ja takapenkiltä huopaamiseen. Jos haluat airoista kelluvat niin täytä ne uretaanivaahdolla tai vastaavalla. Kaksi airoparia auttavat koskenlaskun tiukoissa paikoissa. Airoparin arvo 50 eur.
 • Irroitettavat vapatelineet keskellä. Helpottaa veneen pakkaamista. Näet tärpit ja roskat helposti. Arvo 70 eur.
 • Varustekiinnityslenkit ruostumatonta terästä. Kiinnitä kaikki varusteet tukevasti veneeseen. Mahdollistaa myös ylikuormaamisen ponttoonien varaan. Yhteensä 10 lenkkiä. Arvo 60 eur.
 • 8 cm paksu korkeapaineinen Airdeck-lattia.
 • Poikkeuksellisen paksu 1.5 mm PVC-pohja (normaalisti 0.9mm). Arvo 150 eur.
 • Vahvasti panssaroidut kulutukselle alttiit ponttoonien alapinnat ja vahvat kylkilistat. Arvo 190 eur.
 • Katamaraani-design. Pohja nostettu noin 4cm ylemmäs kuin ponttoonit.
 • Normaalia vahvempi säilytyslaukku. Arvo 60 eur.

Tekniset tiedot:

Pituus: 5.0 m
Leveys: 1.22 m
Sisäleveys: 46 cm
Moottoriteline: korotettu ja vahvistettu, erikoisvahva 36 mm
Ponttoonin halkaisija: 38 cm
Ponttoonin panssarointi: pohja- ja sivupanssari
Pohjan paksuus: 8 cm, korkeapaine Airdeck
Ilmakammiot: 4+1
Paino kg: runko 40, lattia 5.26, istuin 1.44, laukku 1.46, airo 0.69, pumppu 1.08
Kantavuus: +500 kg
Henkilökapasiteetti: 3 aikuista (suunniteltu 3hk varusteineen, kantavuus yli 500kg, lapset voivat istua rinnakkain)
Venttiilit: Halkey Roberts
Penkit: 3 kpl alumiini, 1.44 kg/kpl
Jalkapumppu: 7 L, 1.08 kg
Istumakorkeus: mitataan myöhemmin
Airot/melat: 4 kpl alumiini, 690 g/132 cm, katkaistavissa kahteen osaan
Moottorikapasiteetti: 15 hp
Varustelenkit: yhteensä 10 teräslenkkiä ponttoonien sisäreunassa
Materiaalit: 1100 Den PVC (Korea), Drop Stich (Korea)
Täyttöaika n: 10-12 min veneen omalla jalkapumpulla
Täyttöpaine: 0.20-0.25 bar (2.9-3.5 psi) ponttoonit ja 0.6-0.7 bar airdeck-lattia (8.7-10 psi)
Pakkaus: leipattava laukku kompressioremmeillä, koko tarkistetaan myöhemmin, 1.46 kg
Tyhjennys: itsestään kun venttiilit avataan (paina ja pyöräytä keskiosaa = tyhjennysasento)
Self bailing: vedentyhjennysventtiili moottoritelineen alaosassa poistaa veden, mutta ei päästä sisälle
Väri: tumman vihreä/musta
Takuu: 24 kuukautta valmistus- ja materiaalivirheille


Usein kysytyt kysymykset:

Liikkuuko vene 4hp perämoottorilla?

Erittäin hyvin. Samankokoisia moottoreita käytetään yli 100 kg soutuveneissä ja Kopukka painaa vain puolet tästä. Kopukka ei myöskään keuli yhtä herkästi. 4hp moottorilla liikkuu jopa melko liukkaasti. 8hp moottorilla nousee jopa 2-luokan koskia kunhan vettä riittää ja reitin voi valita sopivasti.

Voiko Kopukan laittaa auton katolle?

Erittäin hyvin. Taakkatelineille on ilmoitettu painoluokitus ja se on usein noin 70 kg. Irrota veneestä airot ja penkit. Jos kiinnität veneen nurinpäin niin lattia kannattaa irrottaa. Sido vene tukevasti kiinni siten, ettei se heilahda vinoon.

Miten venettä kannattaa kuljettaa maastossa?

Pakattuna esimerkiksi nokkakärryllä tai riistakärryllä. Jos vene on pumpattu käyttökuntoon niin sitä voi kuljettaa myös kajakkikärryillä sopivia matkoja tienpohjia pitkin. Jos maasto on heinikkoa, kanervikkoa tms. pehmeää ei kuluttavaa niin Kopukkaa voi myös vetää maata pitkin kohtuullisia matkoja. Varo juurakoita ja teräviä kivilohkareita.

Miten vene kannattaa puhdistaa?

Irroita airdeck-lattia ja suihkuta vene puhtaaksi puutarhaletkulla. On tärkeää saada hiekat pois veneestä. Poista roskat vedenpoistoventtiilistä. Älä päästä vettä jäätymään veneen sisälle.

Tarvitaanko sähköpumppua?

Meidän mielestämme ei tarvita. Vene on todella nopea ja kevyt täyttää mukana tulevalla pumpulla. Jos täytät venettä usein auton lähellä niin voit hankkia edullisen auton pistorasiasta virtansa saavan ilmapatjoille tarkoitetun pumpun, jolla voi täyttää veneen noin 80% tasoon. Voit irrottaa jalkapumpun letkun ja käyttää sitä apuna. Viimeistele oikeaan paineeseen veneen omalla pumpulla. Kopukassa on laadukkaat ja luotettavat Halkey-Roberts-venttiilit. Ulkomaisista nettikaupoista voi tilata adaptereita, esim. Halkey-Roberts-schrader. Schrader on yleinen auton- ja polkupyörän venttiili. Tämän avulla voit käyttää sopivaa pumppua tai kompressoria veneen täyttämiseen. VAROITUS: ole varovainen paineiden kanssa käyttäessäsi kompressoria.

Onko alumiinipenkki kylmä?

Tämä riippuu täysin ilman lämpötilasta ja käytetystä vaatetuksesta. Voit kiinnittää penkkiin esim. solumuovin palasen. Jos istumakorkeus tuntuu matalalta niin kiinnitä penkkiin sopiva koroke.

Vene tuntuu pehmenevän ajan oloon.

Kaikki veneet on testattu tehtaalla vuotamattomiksi. Syynä on erittäin todennäköisesti löystynyt venttiili. Venttiiliä voidaan varovasti kiristää paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella. Venttiili voi liikahtaa hieman jos sen päälle esim. astutaan, jolloin se voi alkaa vuotamaan kankaan ja venttiilin saumasta. Tässä tapauksessa avaa venttiili mustalla työkalulla, keskitä venttiili reikäänsä ja kiristä uudelleen. Jos lattia vuotaa niin kiristä venttiiliä varovasti paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella. Jos tämä ei auta niin kierrä venttiili auki ja tarkista ettei venttiilin alarungon väliin ole jäänyt drop stitch pohjan kuitukarvoja. Leikkaa ylimääräiset karvat pois venttiilin alta. Katso, ettei venttiilin sisälle ole mennyt roskia. Jos ilma jäähtyy niin samalla venekin pehmenee. Täytä oikeaan paineeseen. Kun ilman lämpenee niin varmista ettei veneeseen tule ylipainetta. Halkey-Roberts-venttiileitä saa myös varaosina. Voit vaihtaa esim. sisäosan jos tiivisteet ovat haprastuneet tai kuluneet.

Miten venttiilin vuodon voi testata?

Täytä vene ja suihkuta laimeaa saippualiuosta venttiilin päälle. Löydät helposti vuotokohdan.

Yritän pumpata ilmaa, mutta vene ei täyty?

Venttiili on jäänyt tyhjennysasentoon. Kierrä venttiilin keskikohtaa niin, että se nousahtaa ylös ja venttiili mäntä nousee ylös. Kun kiinnität pumpun venttiiliin niin se painaa venttiilin auki.

Pitääkö olla lyhyt- vai pitkärikinen perämoottori?

Kopukka on optimoitu lyhytrikiselle, jolloin kulku on vakaata, taloudellisinta eikä moottori kulje tarpeettoman syvässä. Lyhytrikisen moottorin kavitaatiosiipi on optimaalisesti hieman pohjan alapuolella. Pitkärikistäkin perämoottoria voi käyttää jos vettä riittää.

Voiko Kopukkaan kiinnittää purjeen?

Ilman muuta. Purjeita ei ole meillä myynnissä, mutta maailmalta löytyy valmiita sarjoja. Katso esimerkkejä youtubesta. Kolmionmallisella purjeella voidaan saavuttaa huomattava nopeus.

Kestääkö vene koiria?

Ilman muuta. Olemme testanneet itse pohjanpystykorvilla. On silti hyvä idea pitää koiran kynnet lyhyinä.

Olen erittäin isokokoinen ja raskas henkilö. Kestääkö istuin?

Jos painat yli 120kg niin laita istuimen ja pohjan väliin tuki, esimerkiksi cooleri, joka palvelee samalla säilytystilana.

Kärsiikö vene pakkasessa?

Meidän 3v kokemuksen mukaan veneelle ei tapahdu mitään pakkasellakaan. Jos sinulla on lämmintä varastotilaa niin säilytä vene lämpimässä.

Pitääkö veneeseen rakentaa roiskesuoja?

Mielestämme ei. Vesillä kannattaa kaikki pakata aina vesitiiviisti ja kiinnittää veneeseen. Avaa moottoritelineen venttiili ja koskissa sisään tullut ylimääräinen vesi poistuu sitä kautta. Jos haluat tehdä keulaan pitkän suojapeitteen niin ehkä kätevintä on teipata tarranauha ponttooneihin ja vastanauha sopivasti muotoillun pressun reunaan.

Vastaan tule voimakas koski, jota en voi laskea.

Menitpä ala- tai ylävirtaan niin helpoin tapa on vetää Kopukka köydellä vettä pitkin. Varaa aina 1-2 kunnollista köyttä mukaasi. Todella pahoissa paikoissa vene on kannettava tai vedettävä rantoja pitkin.

Mistä löytyy vinkkejä kumiveneellä melontaan?

Esimerkiksi täältä.

Voinko sauvoa airoilla?

Tällaiset keveät katkaistavat airot eivät kestä järjettömällä voimalla työntämistä ja ne ovat siihen myös lyhyet. Airoilla voi kyllä ohjailla venettä pohjasta. Suosittelemme, että teet oikean puusauvoimen. Kopukka on vakaa seisottava ja sauvomalla liikkuminen on katoavaa kansanperinnettä. Sauvominen oli aikoinaan yhtä tärkeä virtavesillä liikkumisen muoto kuin soutaminenkin.

Voiko veneeseen kiinnittää lisää vapatelineitä? 

Kyllä voi. Alumiinipenkkiin voi kiinnittää esimerkiksi vapatelineen kiinnitystelakan. Myös ponttooneihin liimattavia malleja voi löytyä suomestakin.

Mikä on tällaisen kumiveneen käyttöikä? 

Käyttöikä riippuu täysin sinusta. Olet ehkä nähnyt tai hakemalla löydät samantapaisia kumiveneitä, jotka ovat olleet käytössä esimerkiksi 20 vuotta. Jos hoidat veneesi hyvin, se voi kestää 10-15 vuotta tai paljon enemmän. Me ei olla vielä myyty näitä veneitä kahtakymmentä vuotta, mutta maailmalla on myyty samoista kankaista samoissa tehtaissa tehtyjä veneitä erittäin pitkään. Mutta kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos vene kelluu päiväntasaajan kaupungin satamassa ympäri vuoden niin sen oletettu käyttöikä on lyhyempi kuin oikein pidetyn vuodenaikaveneen ikä meillä pohjolassa.

Jos et huolla venettäsi niin käyttöikä lyhenee. Kun venettä ei käytetä, on erittäin suositeltavaa varastoida PVC-kumiveneet hyvin ilmastoituun, varjoisaan tilaan. Älä säilytä venettä auringon valolle alttiina, sillä se vanhentaa kangasta. Jatkuva kosteus ja liian kuuma säilytystila heikentävät liimasaumojen kemiallista sidosta, joten varastoi vene aina hyvin tuuletettuun, kuivaan ja varjoisaan tilaan. On yleisesti tiedossa, että veneen vanhenemisen yleisin syy on altistuminen auringolle ja sen vahingollisille UV-säteille. Kudosten värjääntyminen, vaaleneminen, vioittuminen ja vaurioituminen voivat johtua suorasta auringonvalosta. Meillä Suomessa ja pohjolassa auringon aiheuttama UV-rasitus on paljon vähäisempää kuin etelämpänä. Lisäksi käyttöaika on lyhyempi. Kunnollinen säilytys ja veneen laittaminen retkellä varjoisaan paikkaan ja suojaaminen peitteellä on hyvin tärkeää. PVC-kankaille on valmistettu UV-suojakemikaaleja, joita kannattaa harkita.

Ratkaisu on melko yksinkertainen – kun vene ei ole käytössä, peitä se tai tyhjennä se ja varastoi asianmukaisesti. Jos mahdollista, tyhjennä vene, puhdista se ja säilytä se kantolaukussaan. Jos vene on täytettynä niin peitä se tai vie varjoon, jolloin veneesi kestää paljon kauemmin. Yritä pitää vene puhtaana. Puhdista heti kaikki polttoaineroiskeet.

Veneeseen tulee reikä kesken retken. Miten paikataan? 

Kopukka 500-kumivene on valmistettu erittäin lujista kankaista ja kulutukselle alttiit kohdat ovat panssaroituja. Kankaat ovat niin lujia, ettei niitä saa helposti revittyä vaikka tekisit saksilla alun. Veneen pohja on erittäin kestävää 1.5 mm PVC-kangasta. Kumivene antaa hyvin periksi iskuissa verrattuna kovaan veneeseen, kanoottiin tai kajakkiin ja tämä vaimentaa pistemäisiä iskuja. Jos joki on erittäin kivikkoinen niin tällainen kohta on syytä ohittaa uittamalla venettä ilman matkustajia ja tarpeen mukaan ilman varustekuormaa. Muista varoa vedessä olevia teräväoksaisia puita. Kopukka 500-kumiveneessä on turvallisuuden takia useita ilmakammioita. Ponttooneissa on kaksi kammiota ja pohja on erillinen ilmakammio. Yhden tyhjentyminen ei ole katastrofi ja pääset joelta rantaan.

Veneen mukana on aina pidettävä ilmapumppu ja paikkausrasia. Jos reikä tulee niin käytä mukana olevaa paikkaussarjaa pienten reikien paikkaamiseen. Puhdista kangas alueen ympäriltä esim. asetonilla tai alkoholipuhdistuslapulla, joita saatavana ensiaputarvikkeissa, apteekeista yms. Älä koskaan puhdista esim. bensiinillä tai muilla liuottimilla! Merkitse paikan avulla liiman alue veneesen. Levitä liimaa reiän ympärille ja paikkaan ja anna kuivua 2-3 minuuttia. Laita paikka tasaisesti paikoilleen. Vältä ilmakuplia. On suositeltavaa, että paikka kuivuu 24 tuntia ennen veneen käyttöönottoa, joten tässä vaiheessa on leirin pystyttäminen hyvä idea. Ilmaponttoonia ei saa paineistaa heti. Se voidaan pumpata muotoon noin kahden tunnin kuluttua ja vasta seuraavana päivänä täyteen paineeseen. Kotioloissa paikan kuivumista voidaan nopeuttaa lämmittämällä varovasti hiustenkuivaajalla, mutta älä lämmitä liikaa. Markkinoilla on saatavana Clamseal-pikapaikkoja, jotka eivät tarvitse liimaa. Voit katsoa Clamsealin ja liimapaikkaamisen ohjeita youtubesta. Clamsealilla paikattu reikä tulee myöhemmin paikata varsinaisella paikalla.


Käyttöohjeet:

– Katso ettei veneen ympärillä ajelehdi irtonaista tavaraa.
– Noudata erityistä varovaisuutta erityisesti moottoriajossa.
– Älä käytä esim. rakennuskäyttöön tarkoitettua ilmakompressoria veneen täyttämiseen.
– Varmista, että moottori on vapaalla ennen moottorin käynnistämistä.
– Älä asenna perämoottoria liian korkealle tai liian matalalle.
– Muista tarkistaa kansalliset ja paikalliset veneilyrajoitukset.
– Älä koskaan ylitä veneen tunnistekilpeen merkittyä kantokykyä.
– Jokaisella matkustajalla tulee olla oikean kokoinen pelastusliivi tai kelluntapukine.
– Kuormaa vene tasapainoisesti.
– Matkustajien tulee istua penkeillä tai lattialla. Koskiosuudella voit olla lattialla polvillaan.
– Aloita moottoriajo aina varovasti.
– Ennen veneen käyttöönottamista tarkista ettei veneessä ole ilmavuotoja.
– Vältä veneen altistamista auringonvalolle pidemmäksi aikaa. Säilytä venettä viileässä ja varjossa.


Käyttöönottaminen ja täyttäminen:

– Etsi tasainen pinta, jossa vene kootaan.
– Poista kaikki terävät esineet tasaiselta alustalta.
– Avaa ja levitä vene.
– Avaa venttiilit.
– Venttiilin käyttäminen: Paina venttiilin ydintä ja kierrä 1/4 myötäpäivään täyttöä varten. Sulje venttiili päinvastoin. Kun ruuvi suljetaan tai painetaan alas niin venttiili aukeaa ja kammio tyhjentyy nopeasti. Sulje venttiili aina korkilla.
– Kytke pumppu venttiilin ja täytä kammiot.
– Veneen ponttoneissa on 4 kammiota. Aloita täyttö keulan molempiin puoliin, sitten takapää. Täytä putket noin 50% tasoon.
– Asenna istuimet.
– Asenna ilmalattia ja täytä se noin 70%.
– Täytä putket 100%, 0,20-0,25 bar (2,9-3,5 psi)
– Täytä ilmalattia 100%, 0,6-0,7 bar (8,7-10 psi)
– Ponttooneja ei saa täyttää kivikoviksi. Kun pumpun painaminen alkaa vaatia voimaa, eli joudut painamaa koko painollasi (n. 80kg), lopeta siihen. Voit käyttää painemittaria.
– Asenna airot.
– Asenna tyhjennystulppa perälaudan ulkopuolelle.
– Älä täytä mitään kammiota kokonaan kerralla, koska tämä aiheuttaa tarpeetonta stressiä liitoksiin.
– Liian kova paine voi aiheuttaa rakenteellisia vaurioita veneeseen.
– Älä anna veneen seistä suorassa auringonpaisteessa kun nostat sen vedestä, sillä se voi aiheuttaa paineen nousua ilmakammioissa ja vahingoittaa rakenteita.
– Vene on painonsa takia helpointa kuljettaa autolta rantaan esim. nokkakärryillä tai sitten osat erillisinä paketteina.
– Veneen säilytyslaukku ei ole tarkoitettu pitkäaikaiseen kantamiseen, mutta se sopii veneen pakkaamiseen ja kuljettamiseen esim. nokkakärryillä tai helikopterissa. Jos haluat vahvan olkaviillekkeillä varustetun kantolaukun veneelle niin hanki jokin riittävän suuri armeijakassi joko uutena tai käytettynä.


Moottorin asennus:

– Avaa moottorin kiinnitykset, kallista ja nosta moottori perälevyn keskelle.
– Kiinnitä kiinnikkeet ja varmista, että kaikki on huolellisesti kiristetty.
– Säädä moottorin kulma.
– Katso moottorin säätöjen ohjeet moottorin käyttöohjeesta.


Veneen tyhjentäminen ja pakkaaminen:

– Ennen tyhjentämistä tarkista, että vene on puhdas ja kuiva.
– Avaa venttiilit ja anna kammioiden tyhjentyä.
– Irrota istuimet ja airot.
– Tyhjennä lattia.
– Taivuta veneen molemmat sivut keskelle ja rullaa vene hitaasti kunnes kaikki ilma on poistunut.
– Pakkaa vene kuljetuslaukkuun ja säilytä siinä.


Veneellä ajaminen:

– Ole hyvin varovainen matalikoissa ja tuntemattomilla vesillä.
– Tarkista aina paikalliset navigointikartat, missä aiot venettä käyttää.
– Tupakointi on kielletty tankkaat moottoria.
– Älä koskaan aja uimareiden läheltä.
– Pyri ajamaan tasapainoisesti, varo tuulta ja korkeita aaltoja.
– Älä ota tarpeettomia riskejä.


Veneen hinaaminen:

– Kiinnitä vähintään 4 metriä pitkä hinausköysi kumiveneen keulan turvaköyteen


Veneeseen nouseminen toisesta veneestä tai vedestä:

– Veneen keulassa ja sivuilla on turvaköydet, jotka ovat tarkoitettuja paitsi varusteiden kiinnittämiseen myös veneeseen nousemiseen helpottamiseksi.
– Veneen sivujen turvaköydet kulkevat kolmen metallisen lenkin kautta ja köysiä sekä metallisia lenkkejä voidaan käyttää veneen kiinnittämiseen.
– Nouse veneeseen keskeltä sivulta ja käytä tarvittaessa hyväksesi turvaköysiä.
– Jos siirryt veneestä toiseen siirrä veneet vierekkäin ja pidä kiinni turvaköydestä kun vaihdat venettä.
– Jos ole joutunut veden varaan niin kiipeä veneeseen keskeltä sivusta.


Säilytys:

– Jos säilöt venettä useita päiviä niin peitä se suoralta auringonvalolta.
– Huuhtele vene merikäytön jälkeen.
– Veneen pinta voidaan puhdistaa miedolla saippualla ja puhtaalla vedellä.
– Emme suosittele liuottimia tai kemiallisia puhdistusaineita veneen puhdistamiseen.
– Vältä hankausta ja kulumista. Kaikki hiekka, pienet kivet, öljy ja lika on huuhdeltava pois veneestä.
– Säilytä kuivassa, hyvin ilmastoidussa tilassa.
– Varmista, että varastoalue on vapaa jyrsijöistä.
– Vene voidaan varastoida tyhjennettynä laukussa tai täytenä peitettynä.
– Ota veneen korjausrasia, tai ainakin liima lämpimään talveksi.


Korjaus ja huolto:

– Käytä mukana olevaa korjaussarjaa pienien reikien paikkaamiseen.
– Puhdista kangas alueen ympäriltä esim. asetonilla tai alkoholi puhdistuslapulla, joita on mm. ensiaputarvikkeissa tai saatavana apteekeista yms. Älä koskaan puhdista esim. bensiinillä tai muilla liuottimilla!
– Levitä liimaa reiän ympärille ja sopivan kokoiseen paikkaan ja anna kuivua 2-3 minuuttia. Laita paikka tasaisesti paikoilleen. Vältä ilmakuplia.
– On suositeltavaa, että paikka kuivuu 24 tuntia ennen veneen käyttöönottoa.
– Jos reikä on suuri, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjään.
– Kangas kestää hyvin koiran kynsiä, mutta suosittelemme, että pidät koiran kynnet lyhyenä.
– Huuhtele veneen lattialle ja pohjalle kertynyt hiekka pois.
– Voit käyttää lattian päällä esim. kokolattiamatosta tai vastaavasta leikattua suojaa kovissa ja kuluttavissa olosuhteissa.
– Huuhtele veneeseen roiskunut bensiini ja öljy heti pois.
– Jos jokin venttiili tuntuu vuotavan niin niin se on todennäköisesti löystynyt. Venttiiliä voidaan varovasti kiristää paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella.
– Jos lattia vuotaa niin kiristä venttiiliä varovasti paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella. Vältä avaimen lipsumista. Jos tämä ei auta niin kierrä venttiili auki ja tarkista ettei venttiilin alarungon väliin ole jäänyt drop stitch pohjan kuitukarvoja. Leikkaa ylimääräiset karvat pois venttiilin alta.
– Venttiilin malli on: Halkey-Roberts (Naru). Jos haluat rakentaa itse sähköisen pumpun mm. esitäyttöä varten niin löydät tähän venttiiliin sopivia täyttöletkun päitä esim. internetkaupoista. Joissakin edullisten pumppujen sovittimissa voi mitoituksen suhteen olla toivomisen varaa.
– Köysien päissä on lenkit, jotka on tehty työntämällä teräväksi teipattu pää köyden itsensä sisälle. Jos köyden pää irtoaa niin supista köyttä jolloin sen sisälle muodostuu tunneli. Työnnä köyden pää tunneliin niin pitkälle kun se menee ja kiristä köysi. Köysi supistuu vedossa ja pitää pään paikoillaan.
– Jos on jokin ongelma niin ota kuva, kuvia tai video ja lähetä: myynti@kivelaoutdoor.com tai 0407284667 tai whatsapp 0407284667


Paikkausrasia:

– Paikkausrasiassa on liima, kolme paikkalappua ja venttiilin avaus/kiristystyökalu.
– Pidä paikkausrasia ja pumppu aina veneen mukana.
– Jos jokin venttiili tuntuu vuotavan niin niin se on todennäköisesti löystynyt. Venttiiliä voidaan varovasti kiristää paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella.
– Venttiili voi liikahtaa hieman jos sen päälle esim. astutaan, jolloin se voi alkaa vuotamaan kankaan ja venttiilin saumasta. Tässä tapauksessa avaa nettiili mustalla työkalulla, keskitä venttiili reikäänsä ja kiristä uudelleen.
– Jos lattia vuotaa niin kiristä venttiiliä varovasti paikkausrasiassa olevalla mustalla avaimella. Jos tämä ei auta niin kierrä venttiili auki ja tarkista ettei venttiilin alarungon väliin ole jäänyt drop stitch pohjan kuitukarvoja. Leikkaa ylimääräiset karvat pois venttiilin alta.
– Tehtaalta tullessaan venttiilin korkissa on kiinni suojakangas. Tämän kangaspalan voi halutessaan poistaa. Kangaspalaa voi käyttää pienenä paikkalappuna.
– Kuvassa näkyvää ylimääräistä venttiiliä ei tule veneen mukana.
– Säilytä paikkarasia tai vähintääkin liima suojassa pakkaselta.

– Venttiilin yläosa on kiinni venttiilin rungossa kierteellä. Yläosassa on lukittava sisus ja pohjassa yksi rengastiiviste. Yläosassa on ylempänä toinen rengastiiviste, joka varmistaa tiiveyden venttiilin alarunkoon.
– Kiristä venttiiliä tarvittaessa varovasti mukana tulevalla avaimella.
– On tärkeää, että venttiilin rungon laipat pysyvät naarmuttomina, jotta liitos on tiivis. Laippojen väliin kiristyy kumiveneen kangas.
– Huomaat laipoissa pienen kannaksen, jonka tarkoitus on puristaa kangas tiukasti laippojen väliin.

– Venttiilin sisärunko painettuna auki (alas). Molemmat tiivisteet näkyvissä (musta ja kirkas o-rengas).

Lisätiedot

Paino 45 kg
Kopukka 500

Varausmaksu

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

Tuotteella 14 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma - pe 9.00 - 17.00), myös SMS viesti käy. Palautusosoite on: Matkahuolto Rovaniemi/Kivelä Outdoor, palautuskoodi: 9505833. Pakettiin on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy ja jatkotoimenpiteet, asiakkaan tilinumero. Kun tuote on tarkastettu, palautamme tuotteesta maksetun summan miinus lähetyksestä ja palautuksesta aiheutuneet kulut painoluokkien mukaan mahdollisimman pian, yleensä viikon kuluessa. Jos tuotteen lähetys on ollut ilmainen, pidätämme silti lähetyksestä aiheutuneet kulut molempiin suuntiin. Emme lunasta postilla, postiennakolla tai bussiennakolla palautettuja paketteja. Kun käytät Kivelä Outdoor matkahuoltosopimuksen mukaista palautuskoodia niin palautus tulee sinulle edullisemmaksi kuin normaalisti. Palautusaikana asiakkaalla on oikeus ja velvollisuus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä samaan tapaan kuin hän voisi tehdä ostaessaan tavaran liikkeestä. Asiakas voi myös avata pakkauksen tutkiakseen ja kokeillakseen tavaraa menettämättä peruuttamisoikeuttaan. Hän ei voi kuitenkaan ottaa tavaraa käyttöön. Tuotteen tulee pysyä uudenveroisessa ja myytävässä kunnossa. Ohjeita: Kengillä ei saa kävellä ulkona. Voit kokeilla kenkiä sisällä, mutta mm. ulkopohjat tulee puhdistaa uudenveroiseksi. Reppu voidaan koepakata ja kokeilla sitä kotona samoin kuten kaupassa, ei ottaa ns. kenttätestiin. Asekoteloon ei saa laittaa asetta ilman suojusta. Se voi sotkea kotelon esim. öljyiseksi. Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi. Jos pakkaus tai tuote ei ole uudenveroisessa kunnossa vaan: likainen, käytetty, kulunut, muokattu, hiottu, maalattu, rikottu yms. niin palautusoikeus raukeaa. Tuoteessa olevia lappuja, tarroja yms. ei saa irrottaa.
Top