Imalent HR20 otsalamppu, 1095 lm

79.00

0 / 5

Uusimpia teknologioita yhdistävä Imalent HR20 on hintaluokassaan ylivoimaisesti markkinoiden paras otsalamppu! Valaisin käyttää CREE XP-L High Intensity lediä joka antaa peräti 1095 lumenin valotehon ja kompaktien otsavalaisinten luokassa käsittämättömän pitkän 225 metrin kantomatkan! Kaikki Imalent valaisimet voidaan ladata myös tehokkaalla 2,4A laturilla.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa. Osasto: . Avainsanat tuotteelle , , , , .

Tuotekuvaus

Uusimpia teknologioita yhdistävä Imalent HR20 on hintaluokassaan ylivoimaisesti markkinoiden paras otsalamppu! Valaisin tarjoaa poikkeuksellisen pitkän kantaman kokoluokassaan. Laadukas valaisin on USB-ladattava ja 5 vuoden takuulla. HR20 käyttää uusinta CREE XP-L High Intensity lediä, joka on tehokkaampi kuin vanhempi yleisesti käytössä oleva XM-2 ja huom. tässä vertailussa on XP-L eikä XP-L High Intensity. Ledin, onnistuneen syvän heijastimen, laadukkaan ohjauspiirin ja 10A purkuvirralla olevan akun (testivoittaja Sanyo kenno – huom. valosta saadaan kaikki irti vasta tällä 10A purkuvirran akulla) ansiosta HR20 tarjoaa kompaktien otsavalaisinten luokassa käsittämättömän pitkän 225 metrin kantomatkan! Kun tarvitset otsalampun, jolla näkee todella kauas niin valitse Imalent HR20. Tehoalueet kattavat reilusta 1000 lumenista yhteen lumeniin ja säätöalueita on noin 40 edes takaisin pyöritettävällä rullalla. Voit valita ledin värisävyn kahdesta vaihtoehdosta: Imalent HR20W (warm) 4500K lämmin valo tai Imalent HR20 (cool) 6500K valkoinen valo. Valkoinen valokeila on kirkkaampi ja ehkä hieman kantavampi. Lämmin valo on luonnollisempi ja erottaa värit paremmin. Ledi lämmittää valaisimen alumiinirunkoa ja runko toimii tehokkaana jäähdyttäjänä. XP-L High Intensity tuottaa hieman vähemmän lämpöä kuin vanhempi XM-L2, joten lampun elinkaari voidaan olettaa vastaavasti pidemmäksi. Imalent HR20 suojelee itseään myös toisella tapaa: lampun ohjainpiiri laskee valotehoa jos lamppu alkaa lämmetä liikoja. Tästä syystä täysi teho palaa pakkasella pidempään kuin lämpimällä kelillä. Pakkasella valaisimen akku lämpenee alumiinirungon sisällä ja toimii paremmin kuin esim. niskan puolelle asennettu akkupaketti. Mutta jos tarvitse maksimaalista tehoa pitkään niin kytke vaikkapa 12000 mAh virtapankki valaisimen USB-porttiin ja sijoita virtapankki takin alle lämpimään.


Valon tehonsäätö tapahtuu ergonomisella rullalla edes takaisin pyörittämällä ja se on helppo käyttää jopa käsineillä kaikenlaisissa tilanteissa. Valon säädöstä ei myöskään kuulu mitään naksuja ja se on tärkeää mm. metsästyskäytössä. Tehonsäätö ulottuu täydestä tehosta aina 1 lumenin lukuvalotehoon asti. Säätötasoja on luokkaa 40. Valaisimen hälytysvalotilat – strobo, SOS ja majakka – ovat toivottavasti tarpeettomia, mutta ne voivat olla korvaamattomia! Hälytysvalotilat saadaan päälle painamalla on/off kytkintä pohjaan noin kolmen sekunnin ajan. Toiminta-ajat 2600 mAh Li-ion akulla ovat: 1000 lumen/1H 45 min, 1 lumen/360H. Meillä ei ole kuitenkaan 2600 mAh akkua vaan erittäin tehokas ja laadukas Imalent 18650 Li-ion 3600 mAh akku, missä on markkinoiden paras Sanyon 18650 GA kenno ja erittäin kehittynyt PCB-ohjauspiiri. Tästä Sanyon kennosta löytyy paljon testituloksia internetistä. Kaikki Imalent valaisimet voidaan ladata myös tehokkaalla 2,4A laturilla.


Imalent HR20 voidaan ladata mukana tulevalla USB kaapelilla jopa autossa, matkalla ja maastossa. Standardin rakenteen ansiosta kaikki tavalliset 18650 Li-ion akut latautuvat. Ulkopuolisen virtapankin avulla saat todella pitkät toiminta-ajat ja virtapankki voidaan sijoittaa suojaan kylmältä. Käyttäminen on mahdollista ilman, että lampun oma akku olisi paikoillaan, mutta suosittelemme, että lamppu on koottu normaalisti.


Runko on koneistettu korkealuokkaisesta lentokonealumiinista ja siinä on Type III-luokan kova-anodisoitu pinta kulutusta vastaan. Alumiinirungolla on monta etua: se on kestävä ja varmistaa, että valaisin jäähtyy asianmukaisesti. Valaisimen vedenpitävyysluokka on IPX6 ja se on luokiteltu 1,5 m pudotukselle. Valaisimessa on viimeisintä teknologiaa edustava erittäin kehittynyt ohjauspiiri, joka pitää valon kirkkauden vakiona, sisältää reaaliaikaisen lämmönhallinnan, joka ohjaa valotehoa lämmön noustessa. Valaisin on lisäksi suojattu myös akun väärinkytkennältä. Linssi on ilman valonhajoitusteksturointia ja karkaistua ultra kirkasta mineraalilasia missä on heijastamaton pinnoite parasta mahdollista valonläpäisyä varten. Iso heijastin on optimoitu pitkää kantomatkaa varten, mutta se antaa riittävästi myös lähivaloa. Kaikki kontaktipinnat on kullattuja parasta mahdollista suorituskykyä ja korroosionkestoa ajatellen.


Valaisimen mukana tuleva otsapanta on valmistettu joustavasta, hengittävästä materiaalista ja se on täysin säädettävissä. Pannan avulla valaisin voidaan asentaa myös suojakypärän päälle ja nauhat voidaan tarvittaessa pujotella kypärän tuuletusaukkojen kautta. Yläpanta voidaan tarvittaessa irrottaa. Valaisimen pidike on kumimaista materiaalia ja pitää valaisimen tukevasti ja äänettömästi paikoillaan kaikissa tilanteissa. Valaisimen irrottaminen pannasta on ajatellen äänetöntä, mikä on mm. metsästyskäytössä tärkeää. Valaisimen symmetrisen muotoilun ansiosta asennus on mahdollista sekä oikea- että vasenkätiselle käyttäjälle.


Imalent HR20 on erinomainen valaisin vaativaan käyttöön kun haetaan kompaktia kokoa, jämäkkyyttä, tukevuutta, keveyttä, toimintavarmuutta, helppokäyttöisyyttä ja tästä huolimatta maksimaalista valotehoa kautta kantomatkaa. Se voidaan asentaa otsavaloksi tai mukana tulevan klipsin avulla taskuun, vyölle tai repun hihnaan. Pitkän kantaman ansiosta se toimii hyvin maastopyöräilyssä ja etsintävalona. Pienimmät tehotasot toimivat lukuvaloina ja tarkassa lähityöskentelyssä.


Älä anna kohtuullisen hinnan hämätä. Kyseessä ei ole mikään ”halpislamppu” vaan absoluuttisen parhaista komponenteista ja nerokkaalla suunnittelulla aikaansaatu lamppu, missä ei ole posketon kate! Näytä ei kerry palautuksina kuten joitakin markkinoilla olevia lamppuja ja niistä tehtyjä ylihintaisia klooneja. Laadun takeena Imalent HR20 valaisimella on upea viiden vuoden takuu valmistus- ja materiaalivirheille!


Tehoa riittää! Huom. kuvat automaattiasetuksin, joka on polttanut valkoisen ”puhki”.

imalent-hr20w-metsassaimalent-hr20w-jaakuva

Valottelukuva HR20W (4500k) eli lämminsävyled-otsalampulla asetuksilla: ISO200, f4, 1,6s. Värit erottuvat paremmin kuin kylmäsävyvalolla (6500k). Kauimmaiset kuuset noin 70-80m päässä. Tolpan takana menee leveä sähkölinja poikittain.

Sisältää kaiken tarvittavan!

  • Huipputehokas Imalent HR20 -otsavalaisin
  • Huippulaadukas Imalent 3600 mAh 18650 Li-ion akku (Sanyo 18650 GA + suojapiiri)
  • Standardi Mikro-USB latausjohto
  • Hengittävä, säädettävä otsapanta äänettömällä kiinnikkeellä
  • Teräksinen taskuklipsi
  • Kaksi vara O-rengasta
  • Peräti 5 vuoden (60 kk) takuu materiaali- ja valmistusvirheille

imalent-hr20-set

 

Huom. uusimassa mallissa on sininen pääty, jolloin näet on-off kytkimen ja USB-latausportin suojakumen helpommin:

imalent-hr20-usb

imalent-hr20-usb2


CREE XP-L High Intensity ledi:

Imalent HR20 valaisimessa on kupariseen piirilevyyn integroitu uudenaikaisin XP-L High Intensity ledi, joka on kaikilta osa-alueiltaan selvästi kehittyneempi kuin vanhemmissa valaisimissa yleisesti käytetty XM-L2 (U2, U3, U4). XP-L HI on suorituskykyisempi sekä energiatehokkaampi ja siinä on jopa 50% pidempi valonkantavuus. XP-L High Intensity on rakennettu CREEn uusimmalla SC5 teknologialla ja tuottaa valmistajan mukaan yli 200% enemmän kandelaa kuin aikaisempi XM-L ja 120% enemmän kuin XP-L High Density saman optiikan läpi. XP-L High Intensity onkin kyselyjen mukaan tämän hetken halutuin ledi valoharrastajien ja vaativien käyttäjien keskuudessa. Samalla se on saatu valmistettua pinta-alaltaan pienemmäksi, mikä tarkoittaa mm. että ledi tuottaa vähemmän lämpöä: XM-L2 2.5 °C/W, XP-L High Intensity 2.2 °C/W. Tällä on iso merkitys valaisimen kestävyyden ja ylikuumenemisen kannalta. Ehkä hienoimpia ominaisuuksia on kuitenkin valokeilan muoto. XP-L High Intensity antaa 115° asteen keilan (XM-L ja XP-L High Density 125°) mikä tarkoittaa rajusti parempaa kantomatkaa!

Viitteet:

http://www.cree.com/LED-Components-and-Modules/Products/XLamp/Discrete-Directional/XLamp-XPL-HI
http://www.cree.com/LED-Components-and-Modules/Products/XLamp/Discrete-Directional/XLamp-XML2
http://www.ledsupply.com/blog/cree-xp-l-vs-cree-xm-l2-whats-the-difference/
http://www.cree.com/~/media/Files/Cree/LED-Components-and-Modules/XLamp/Data-and-Binning/XLampXML2.pdf
http://www.cree.com/~/media/Files/Cree/LED-Components-and-Modules/XLamp/Data-and-Binning/ds-XPL.pdf

xp-l-high-intensity


Tekniset tiedot:

Led: CREE XP-L High Intensity
Ledin värivaihtoehdot: Imalent HR20W (warm 4500K, lämmin valo), Imalent HR20 (cool 6500K, valkoinen valo)
Maksimiteho: 1095 lumen
Minimiteho: 1 lumen
Säätötasoja: luokkaa 40
Toiminta-ajat 2600 mAh Li-ion akulla: 1000 lumen/1H 45 min, 1 lumen/360H. Meidän lampuissa on vakiona tehokas 3600 mAh / 10 A akku.
Maksimi valon intensiteetti: 11200 cd
Lähes äänetön on-off/toimintatilakytkin
Äänetön pyöritettävä tehonsäätö 0,3 s viiveellä, myös hälytysvalojen intensiteetin säätäminen mahdollista, noin 40 tehotasoa
Hälytysvalotilat: strobo, SOS, majakka, saadaan kytkettyä on-off kytkimellä. Näiden valotilojen voimakkuus säädettävissä.
Maksimi kantomatka: 225 metriä
Vesitiiveysluokka: IPX6 standardin mukaan (roiskevesitiivis)
Pudotuskestävyys: 1,5 m
Standardi Mikro-USB latausportti. Kaikki Imalent valaisimet voidaan ladata myös tehokkaalla 2,4A laturilla. Lisäakuksi käy virtapankki.
Latausvalot: punainen = lataa, vihreä = täynnä
Paino: 46g ilman akkua
Voidaan käyttää myös kahdella CR123 (3.0V) paristolla ja ulkoisen virtalähteen avulla USB-liittimen kautta.

 

Imalent 3600 mAh 18650 Li-ion akku:

Kenno: Sanyo 18650 GA
Nimellisjännite 3,7 V
Nimellisteho: 3600 mAh (minimi 3450 mAh)
Mitat: 18.6 ± 0.1 × 68.8 ± 0.15mm
Paino: 52 g
Maksimi purkuvirta: 10 A
Maksimi latausvirta: 1750 mA
Käyttölämpötilat: lataus: +10 ~ +65°C, purku: -20 ~ +45°C, säilytys: -20 ~ +50°C
Suojapiiri: PCB 17.0 * 0.6mm, 3 kpl SD6083B, 4 kpl 0603
– ylilataus: 4.275±0.05V, tunnistusviive 0.60~1.80S, aukaisu 4.075±0.025V
– syväpurkautuminen: 2.50±0.05V, tunnistusviive 78~245mS, aukaisu 2.90±0.075V
– ylikuormitus: havaintojännite 0.12±0.07V, ylikuormitus 7.5-9.5A, havaintoviive 6.5~13.2mS
– oikosulku: tunnistusviive 216~576uS

 

Testejä:

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?429663-Imalent-HR20-Headlamp-Review

 

Mittauksia:

Ei epäilyttävää ”myyjän jpg käyrää” vaan rehellistä videota. Molemmissa valaisimissa täyteen ladattu Imalent 3600 mAh 18650 Li-ion akku (Kenno: Sanyo 18650 GA), maksimi ulostulovirta 10 A.

Skillhunt H03F, ledi: Cree XM-L2 U4 warm, tehtaan ilmoittamat max output: ANSI 1000 Lumens / 1200 LED Lumens

 

Imalent HR20W warm eli lämminsävyledi (CREE XP-L High Intensity ”tehdasdedomattu”). Kylmä ledi tuottaa valkoisempaa valoa ja ehkä aavistuksen enemmän.

 

Skilhunt H03F vs Imalent HR20. Huomaa heijastinkartion koko- ja syvyysero. Testasimme näitä mainittuja valaisimia lämminsävyversioina ja tehoero on huikea! Laitamme kuvia myöhemmin.

skilhunt-h03f-vs-imalent-hr20

 

HR20 valaisinta voidaan käyttää myös USB-virran avulla joko ulkoisella virtapankilla, autossa jne. Akkukotelo voi olla paikoillaan (videossa irroitettuna).

 

”Unboxing” yleisesittely:

 

Kantomatka:


Tämä tekninen data on poimittu sekä valaisimen että Creen (ledivalmistajan) sivuilta helpottamaan vertailua eri valaisimien kesken:

 

Otsavalaisin Imalent HR20 — Lumonite Compass R — Armytek Wizard V3 — Fenix HP12 —– Fenix HL60R —–
Hinta 79 149 79 99 99
Led Cree XP-L High Intensity — Cree XM-L2 Cree XP-L High Density — Cree XM-L2 Cree XM-L2
Maksimiteho LM 1095 1054 1000  900  900
Kantama 225m 125m 119m 123m 118m
Paino ilman akkua 46 g 48 g 145 g 120 g
Kandelaa vs. XM-L2 +200 % +80%
Lämmöntuotto 2.2 °C/W 2.5 °C/W ei tietoa 2.5 °C/W 2.5 °C/W
Valokeila  115° 125° 125° 125° 125°
Valon kantavuus vs. XM-L2 +50%
Maksimi intensiteetti 11200 cd ei tietoa 3560 cd 3784 cd 3440 cd
Creen uusin SC5 teknologia kyllä ei ei ei ei
Minimiteho 1 lm 3 lm 0,4 lm 10 lm 1,5 lm
strobo kyllä ei ei
SOS kyllä ei ei ei ei
majakka kyllä ei ei ei ei
valo ilman akkua usb kaapelilla — kyllä ei ei ei ei
Tehoalueita 40 5 6 6
Äänetön säätö kyllä ei ei ei ei
Pyöritettävä rullasäätö kyllä ei ei
USB-lataus Micro USB ei standardi ei standardi Micro USB Micro USB
2,4 A USB-lataus kyllä ei ei  ei  ei
lataus toimii kaikilla akuilla — kyllä ei ei ei tietoa ei tietoa
akkukotelo samassa kyllä kyllä kyllä erillinen kyllä
Taskukiinnike kyllä kyllä kyllä ei ei
Akku mukana kyllä kyllä kyllä kyllä kyllä
Kapasiteetti 3600 mAh 3600 mAh 3400 mAh 3400 mAh 3500 mAh
Akun suojapiirit 4 3 ei tietoa 4 4
Maksimi purkuvirta 10 A ei kerrottu 7,5 A ei kerrottu ei kerrottu
ylilataus kyllä kyllä ei tietoa kyllä kyllä
syväpurkautuminen kyllä kyllä ei tietoa kyllä kyllä
ylikuormitus kyllä ei ei tietoa kyllä kyllä
oikosulku kyllä kyllä ei tietoa kyllä kyllä
Kenno Sanyo 18650 GA ei kerrottu ei kerrottu ei kerrottu ei kerrottu
Suositeltu/max latausvirta max 2.4 A ei tietoa ei tietoa 1 A, max 2 A 1 A, max 2 A
Takuu 5 vuotta 2 vuotta 10 vuotta 5 vuotta 5 vuotta

 

Lisätiedot

Paino 0.5 kg
LED-värisävy

4500K, 6500K

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

Tuotteella 14 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma - pe 9.00 - 17.00), myös SMS viesti käy. Palautusosoite on: Matkahuolto Rovaniemi/Kivelä Outdoor, palautuskoodi: 9505833. Pakettiin on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy ja jatkotoimenpiteet, asiakkaan tilinumero. Kun tuote on tarkastettu, palautamme tuotteesta maksetun summan miinus lähetyksestä ja palautuksesta aiheutuneet kulut painoluokkien mukaan mahdollisimman pian, yleensä viikon kuluessa. Jos tuotteen lähetys on ollut ilmainen, pidätämme silti lähetyksestä aiheutuneet kulut molempiin suuntiin. Emme lunasta postilla, postiennakolla tai bussiennakolla palautettuja paketteja. Kun käytät Kivelä Outdoor matkahuoltosopimuksen mukaista palautuskoodia niin palautus tulee sinulle edullisemmaksi kuin normaalisti. Palautusaikana asiakkaalla on oikeus ja velvollisuus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä samaan tapaan kuin hän voisi tehdä ostaessaan tavaran liikkeestä. Asiakas voi myös avata pakkauksen tutkiakseen ja kokeillakseen tavaraa menettämättä peruuttamisoikeuttaan. Hän ei voi kuitenkaan ottaa tavaraa käyttöön. Tuotteen tulee pysyä uudenveroisessa ja myytävässä kunnossa. Ohjeita: Kengillä ei saa kävellä ulkona. Voit kokeilla kenkiä sisällä, mutta mm. ulkopohjat tulee puhdistaa uudenveroiseksi. Reppu voidaan koepakata ja kokeilla sitä kotona samoin kuten kaupassa, ei ottaa ns. kenttätestiin. Asekoteloon ei saa laittaa asetta ilman suojusta. Se voi sotkea kotelon esim. öljyiseksi. Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi. Jos pakkaus tai tuote ei ole uudenveroisessa kunnossa vaan: likainen, käytetty, kulunut, muokattu, hiottu, maalattu, rikottu yms. niin palautusoikeus raukeaa. Tuoteessa olevia lappuja, tarroja yms. ei saa irrottaa.
Top