Asiakaspalvelu: 0407284667

Chiappa Little Badger

299.00

Chiappa on loppuunmyyty. Näillä näkymin emme tilaa asetta kaudella 2018. Ilmoitamme tässä jos asiaan tulee muutoksia. Voit tästä huolimatta lähettää meille sähköpostia jos olet kiinnostunut aseesta esim. syksyksi 2018: myynti@kivelaoutdoor.com

Poista

Kuvaus

Tämä versio on kiväärimittainen (>840/400) eli tavallinen pienoiskiväärin (tai kiväärin kaliiberissa .17 HMR) hankintalupa riittää. Valmistaja on italialainen Chiappa Firearms. Kyseessä on siis taittuva, kertalaukeava, luurankomainen, taktisen näköinen kivääri, johon et voi olla ihastumatta. Se näyttää riisutulta, mutta on itseasiassa paremmin varustettu kuin moni muu ase. Kätevä kivääri harjoitteluun ja pienriistan metsästykseen. Vakiovarusteisiin kuuluvat säädettävät avotähtäimet, vaimentimen kierre, patruunakammat, lisävarustekiskot. Ase taittuu kaksin kerroin ja se on lyhyt ja erittäin kevyt kuljettaa mukana. Piipun laatu ja osumatarkkuus on erinomainen kunhan saat hyvin tuettua keveän aseen. Hanassa on ns. half-cock ”puolivire” turvamekanismi eli jos hana lipsahtaa viritettäessä niin se ei iske pohjaan asti eikä sytytä patruunaa. Älä luota mekanismiin sokeasti vaan käsittele asetta aina varovasti aivan kuin se olisi ladattu! Opettele aseen vireestä poistaminen tyhjänä. Chiappan laukaisuvastus on noin 750 g ja siinä on hieman etuvetoa.

Chiappaan sopii hyvin melko pienikokoinen tähtäin, esim. 3-9×40, katso vaikkapa Hawke valikoimaa. Kiikarinjalat löytyvät täältä. Jaki 22 vaimennin.


Tekniset tiedot:

Kokonaispituus noin: 845 mm.
Piipun pituus: 18,5” (47 cm).
Paino: 1,35 kg.
Kaliiberit: .17 HMR, .22 WMR, .22 LR

Erinomainen kevyt laukaisu (älä lauo tyhjänä!). Piipun avausvipu liipasimen edessä, joka samalla siirtää hanan puolivireasentoon (half-cock) ja vapauttaa nallipiikin taakse. Piipussa 1/2″-20 UNF vaimenninkierre ja muovinen kierteensuojus (17 HMR versiossa on 1/2″-28 TPI kierre). Takatukki tehty metallilangasta. Kun laukaisukoneiston sivulevyt avataan (kaksi Torx-ruuvia sekä saranapultti) niin perän pituutta on mahdollista säätää hieman. Katso, että perän pituus on asetettu niin ettei kiväärimitta 840 mm alitu. Perässä 12 varapatruunan kampa ja muovinen perälevy. Irrotettavat Picatinnykiskot lukkokehyksen neljällä pinnalla lisävarusteiden kuten kiikaritähtäimen, punapistetähtäimen, kahvan, laserin, Go-Pro kameran ja valon kiinnittämistä varten (ks. valonlähteen käyttäminen). Kiskot ja M1 Carbine-tyyppiset säädettävät ja irrotettavat avotähtäimet on valmistettu polymeerikomposiitista, jonka ominaisuudet ovat lähellä alumiinia. Käytä kiikarin asennukseen riittävän korkeita jalkoja, jotta hanan käyttäminen ei häiriinny. Jos haluat normaalin kiikarinasennuskorkeuden niin hanki hanaan Chiappa Hammer Expander eli poikkitappi, joka helpottaa virittämistä matalalle asennetun kiikarin kanssa. Chiappa aseilla on vuoden takuu materiaali- ja valmistusvirheille (muista rekisteröidä aseesi).


Kaliiberit:

22 WMR on hyvä pienriistapatruuna ja käytännöllinen tiheään asutuilla seuduilla. Maksimi ampumaetäisyytenä voidaan pitää noin 100-120m, jälkimmäinen erittäin hyvässä kelissä. Tähän kaliiberiin on saatavana Winchesterin ääntä hitaampaa vaimenninpatruunaa.

17 HMR on suoralentoratainen kaliiberi, joka on tehty kaulasupistamalla 22 WMR hylsy 4,5 mm luodille.

22LR: pienoiskivääri

Luokka 1: Kettua, tarhattua naalia, mäyrää, saukkoa, supikoiraa, pesukarhua, rämemajavaa, metsäjänistä, rusakkoa, metsoa, teertä ja hanhea saa ampua vain aseella, jonka patruunan luodin paino on vähintään 2,5 grammaa ja osumaenergia 100 metrin päässä piipun suusta mitattuna vähintään 200 joulea tai jonka patruunan luodin osumaenergia on luodin painosta riippumatta piipun suusta mitattuna vähintään 300 joulea. Tutki käyttämiesi patruunoiden tehot. Useat 17 HMR patruunatkin täyttävät nykyään ykkösluokan tehovaatimuksen. Lähde: Metsästysasetus.


Aseen ostaminen ja lähettäminen:

Lähetät meille allekirjoitetun 4-sivuisen aseen hankkimisluvan kirjeessä. Osoite: Kivelä Outdoor, Ruuhiranta 7, 96800 Rovaniemi. Käytä allekirjoitukseen sinistä tai mustaa kuulakärkikynää. Liitä mukaan saatekirje mistä aseesta ja varusteista on kysymys, mitä on sovittu, osoitteesi, puhelimen numerosi, sähköposti.

Lähetämme aseen Matkahuollon kautta lähimpään MH toimipaikaan. Asetta ei lähetetä lähellä-pakettina. Lähetyksen mukana tulee täytetty hankkimislupa (kaksi päälimmäistä sivua), joka toimii väliaikaisena kantolupana.

Huom. varmista aseen saatavuus meiltä ennen kuin lähetät hankintalupia. Kaliibereita ja malleja on paljon, ja aseita tulee ja menee kiivasta tahtia. Joidenkin aseiden kohdalla toimitusaika voi olla hyvinkin pitkä. Ennen kuin teet ostoksen verkkokaupassa niin varmista haluamasi aseen toimitusaika: myynti@kivelaoutdoor.com (puhelimitse emme osaa heti sanoa toimitusaikaa).

Huom. jos hankkimisluvassa on vain ja ainoastaan 12/76 ja asiakas haluaa 12/89, on hänen hankittava uusi hankkimislupa tai poliisilaitos voinee muuttaa luvan 12/89:ksi. (tieto Poliisihallituksesta). Poliisi voi myöstää hankkimisluvat väljemminkin, jolloin voit valita kaliiberin vapaammin ostotilanteessa.

Jos hankit revolveria missä on kaksi eri kaliiberin vaihtorullaa niin tarvitset luvat molempiin. Sama pätee aseisiin, joissa tulee mukana toinen tai useampi piippu.


Käyttöohje ja takuuehdot:

Little Badger/Little Rabbit(English). Huom. neuvomme tarvittaessa aseen käytössä.


Rekisteröi aseesi:

www.chiappafirearms.com/registration


Esittelyt:

Chiappa Little Badger review

The Secret of Little Badger’s Popularity – A little gun, but a big deal

Shooting the Chiappa ”Little Badger” 22 Magnum Single-Shot Rifle – Gunblast.com

Chiappa Little Badger 22 LR Folding Rifle

Chiappa Firearms Little Badger

Chiappa Little Badger Backpacking Rifle Modification Project

Chiappa little badger


Little Badger taittuu kahtia kuljetusta varten. Saranatappi voidaan avata 20 sentin kolikolla ja silloin ase saadaan kahteen erilliseen osaan. Perää voidaan jatkaa avaamalla vasemman kyljen Torx-ruuvi ja löysäämällä oikean kyljen ruuvia 3 kierrosta. Älä jatka perää merkkiä pidemmälle (katso käyttöohjeet).

Chiappa Little Badger


 

Etujyvä ja vaimentimen kierteen suojus. 1/2”-20 UNF vaimenninkierre (17 HMR versiossa on 1/2″-28 TPI kierre). Etujyvä voidaan tarvittaessa irroittaa.


Säädettävä takatähtäin, joka on myös irrotettavissa.


Neljä Picatinnykiskoa varusteiden kuten optisen tähtäimen kiinnitykseen. Kaikki kiskot voidaan irroittaa.


 

Piipun avausvipu liipasinkaaren edessä. Huom. kahvakiinnike ei ole standardi picatinny vaan kapeampi.


Hylsyn ulostyöntäjä. Hanaan voidaan asentaa ns. Hammer Expander, joka helpottaa virittämistä normaalikorkuisella kiikarinasennuksella.


12 patruunan kampa.


Asiakkaan lähettämiä kuva Chiappa little Badger 22 LR pienoiskivääristä. Päällä Burris Laserscope. Kiskoksi vahdettu pitkä teräksinen picatinny (Oulun Työstökeskus). Kiikarin voi irrottaa ja kiinnittää jolloin osumapiste pysyy kutakuinkin paikoillaan. Avotähtäimet poistettu. Paras tarkkuus Lapuan 500 kpl peltipurkkipatruunalla 20 mm/50m ja 60mm/90m. Toinen hyvä patruuna RWS Subsonic. Patruunoita testattu lukematon määrä erilaisia.

Chiappa-Little-Badger-Laserscope

 

Tässä tuloksia Chiappa Little Badger 22WMR. Ase pitää tukea aina samalla tavalla ja painolla. Etutuki picatinnykiskon alta. Winchester Subsonic käy 100m matkalta noin 10cm kasaa. Selkeästi lähimatkojen patruuna. Tietenkin myös tehon puolesta. Sellier&Bellot 2,92g kokovaippa luokkaa 7×5 cm. Winchester Jacketed Hollow Point (reikäpäinen puolivaippa) ihan kohtuulliset keskimäärin noin 40mm (otan pari kärpästä pois). Kuvassa 13 laukausta. Sitten kokeilin Remington 40gr JHP kokovaippaa, vain 5 laukausta ja marssin taululle. Yllätys, noin 1×2 cm kasa. Jos lähdette kokeilemaan niin suosittelen perehtymistä tuohon Remingtoniin tarkemmin. Tämä kasa on tuossa winsulaatikon nurkan yläpuolella. Aseella ammuttiin peräjälkeen jäähdyttelemättä piippua välillä.

remington

tuki

Lisätiedot

Paino 2 kg
Kaliiberi

17 HMR, 22 LR, 22 WMR

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

Tuotteella 30 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita, mutta se ei koske ostajaa varten räätälöityjä tuotteita, erikoistilauksia tai mittatilaustuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma – pe 8.00 – 17.00), myös SMS viesti käy. Ole valmis kertomaan tilauksen numero. Valmistelemme asiakaspalautuksen systeemin kautta ja saat siitä sitten tarvittavat tiedot ja ohjeet. Palautuksen mukana on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy, tilausnumero ja asiakkaan tilinumero. Katso tarkemmin sivun yläreunan linkistä: Asiakaspalvelu
Top