Asiakaspalvelu: 0407284667
Ale!

Aigle Parcours ISO

209.00 179.00

Korkealaatuisesta luonnonkumista valmistetut saappaat. Värivaihtoehdot: vihreä, ruskea, kaki (vaaleamman vihreä). Mainitse koko ja väri tekstikentässä. Toimitusaika noin 2 viikkoa. Joitakin kokoja voi olla varastossa.

Varasto loppu

Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Aigle Parcours Iso 2 on ranskalainen käsintehty luonnonkumisaapas 4,5 mm neopreenivuorella. Saapas rakentuu eri kerroksista ja nämä kerrokset ”sulatetaan” yhteen vulkanoimalla 140 asteisessa uunissa. Tämän jälkeen jokaisen saappaan vedenpitävyys tarkistetaan ilmanpaineella. Vulkanoitu luonnonkumi ei murene kuin halvemmat kumisaappaat. Se on myös erittäin kestävä oksia vastaan. Kuminen pohja on erittäin pitävä kallioillakin. Saappaassa on vaimennettu kantapää sekä kiristyssolki pohkeessa. Actigrip pohjan muotoilu takaa optimaalisen pidon joka suuntaan. Värivaihtoehdot: vihreä, ruskea, kaki (vaaleamman vihreä). Mainitse koko ja väri tekstikentässä. Koot vastaavat suomalaisia kokoja.

Meidän kokemusten mukaan ranskalaiset kumisaappaat ovat parhaita. Ne kestävät jopa 12-14 vuotta murtumatta ja sopivat erityisen hyvin kävelyyn. Aigle on huippulaadukas ranskalainen tehdas – katso video. Aigle Parcours on moninkertainen testivoittaja ja uusittu 2012 malli kasvattaa rakoa kilpailijoihin. Tässä kakkosversiossa on lisätty kantapään ja pohjan iskunvaimennusta käyttämällä kolmea eritiheyksistä materiaalia. Pohja on samalla joka suuntaan tukeva eikä rasita jalkaa. Pohjan kuviointia on edelleen kehitetty pitävämmäksi ja se puhdistuu entistäkin paremmin. Aigle on upea, käsintehty, ranskalainen vaelluskumisaapas, joka istuu jalassa erinomaisesti. Aigle Parcoursissa on erityisesti kävelyyn suunniteltu nilkasta ja jalkaterästä istuva anatominen muotoilu, joka ei lonksu jalassa jängälläkään eikä rullaa sukkia alas. Kantapää pysyy hyvin paikoillaan ehkäisten hiertymiä ja sukkien rullautumista. Jalkaterää ei ole muotoiltu liian korkeaksi, joten jalka saa tukea. Materiaali on todella pitkäikäinen eikä murene tai halkeile. Jotkut ovat pitäneet Aiglea 10-14 vuotta ja ovat vieläkin vesitiiviit. Aigle Parcours Jersey on ehkä kaikkien aikojen paras kumisaapas yleiskäyttöön, metsästykseen, kalastukseen, vaeltamiseen. Siinä on ohut polyesterikangasvuori, joka kuivuu kastuttuaan nopeasti. Kuivumista voi edistää pitämällä saappaita nuotion lämmössä järkevällä etäisyydellä, niin ettei saapas kuumene liikaa. Paino tasan yksi kilo per saapas (koko 43).

Nahkaiset vaelluskengät tarvitsevat kastuttuaan kuivuakseen ainakin yhden välipäivän. Vaelluskengät ovat tietysti tukevampia kuin kumisaapas. Leirioloissa kumisaapas on kätevämpi koska sitä ei tarvitse nauhoittaa. Kumisaappaalla pääset helpommin soiden ja purojen ylitse pidemmän varren ansiosta. Ota kumisaapas tauoilla pois jalasta ja tuuleta. Näin hikoilu on minimaalinen haitta. Vaikka vaelluskengässä olisikin hengittävä kalvo niin fakta on se, että jos kalvon päällä on rasvattu paksu nahka, kengän pinta on usein märkä ja uponneena sammaleeseen tai suohon niin näissä olosuhteissa hengittävyys on melko akateemista. Kalvokenkä kuivuu metsäolosuhteissa suhteellisen hitaasti. Vaelluskenkä onkin parhaimmillaan kuivissa ylämaan olosuhteissa. Pohjan jäykkyys on syytä valita Suomen kuusimetsärajan alapuolen kuin Ruotsin ylämaiden tai Alppimaastojen vaatimuksiin perustuen.

Aigle Parcours on valmistettu luonnonkumista, jota tarvitaan yhden kenkäparin valmistamiseen 1,2 kiloa. Työvaiheita on peräti 60 ja ammattitaitoiseksi kengäntekijäksi oppiminen vie kaksi vuotta. Esim. polyuretaanisaapas (PU) valetaan kerralla muottiin ja massa on samaa joka kohdassa kenkä eikä massatiheyttä voida mitenkään optimoida anatomisesti. Löysäpohjaisina PU-saappaat eivät ole riittävän tukevia rinkka selässä ja haastavissa metsämaastoissa eivätkä ne istu nilkasta tai tue muutenkaan jalkaa. Tämän lisäksi pohja on jo uutena liukkaampi. Paradoksaalista kyllä PU kovettuu kylmällä kelillä entisestään milloin pitoa tarvittaisiin kaikista eniten ja ongelmaa pahentaa pohjan kuvioinnin heikko kulutuskestävyys ja huono muotoilu. PU-saappaiden käyttöikä jää monta kertaa lyhyemmäksi kuin aidoilla luonnonkumisaappaalla.

Neopreenisaappaat ovat varsin lyhytikäisiä, sillä niiden pohjat ovat liimattuja varteen eivätkä vulkanoituja kuten luonnonkumisaappaassa. Neopreenisaappaat ovat kaikista sopivimmat askartelijalle. Pohjan ja varren saumat irvistelevät herkästi ja liimalla paikkailu alkaa olla arkipäivää. Pohjien materiaali on jo uutena liukasta ja kulutuskestävyys on erittäin heikko. Varret eivät kestä yhtään maassa makaavan kuusenrangan oksan iskua puhkeamatta. Ilman liimamassaa ei neopreenisaappailla ole mitään asiaa kilometriä kotoa kauemmaksi.

”Kumisaappaat”, joiden massassa on mukana muovia murenevat ja halkeilevat lähes itsestään. Kun hankit kumisaapasta niin varmista, että se on luonnonkumia. Ei ole mitään järkeä ostaa mitää muuta ja alentaa investoinnin käyttöikää. Kaikki ovat kulkeneet tämän reitin. Hankkineet ”kumisaappaita” ja ihmetelleet kun ne kestävät vuotamatta vuoden, korkeintaan kaksi. Ystäväpiirissäsi on varmasti vaikka kuinka monta tapausta. Luonnonkumisaapas muuttaa tämänkin asian. Hanki siis aito ranskalainen luonnonkuminen testivoittaja Aigle Parcours ja ongelmat siirtyvät historiaan. Kun pistät itsesi kovaan testiin niin et löydä Aiglen voittajaa.

 

Kumisaapas vs. vaelluskenkä:

Riittävän pitkä varsi – lyhyt varsi suon ja purojen ylityksiin, joudut kierrellen etsimään ylityspaikkoja kauempaa
Nopea laittaa jalkaan ja riisua – aikaavievä nauhoitus usein märillä nauhoilla
Riittävän tukeva – kumisaapasta tukevampi, osa liian jäykkiä havumetsä/sammalvyöhykkeelle
Minimaalinen huolto – aikaavievä puhdistaminen ja rasvaaminen seuraavaa päivää varten
Kuivuu nopeasti – kuivuu hitaasti
Vettä hörpätessään voi pyyhkiä käyttökuivaksi – pehmustettu nahkakalvokenkä ei kuivaa edes seuraavaksi päiväksi
Jalat hikoilevat jossain määrin – jalat hikoilevat vähemmän
Ei tarvitse säärystimiä – ilman kalvohousuja säärystin usein tarvitaan
Varpujen vesi ei valu lahjetta pitkin kenkään – kalvohousua pitkin voi valua, jos lahje kengän sisällä
Housunlahkeet pysyvät varren sisällä kuivina – lahje kastuu ainakin suustaan jos laitettu kengän ulkopuolelle
Reikä varressa voidaan helposti paikata – jos kalvo puhkeaa niin ainoa tapa saada vesitiiveys on rasvata nahka huolella
Voit kahlata ilman aikarajaa vedessä – sopii vain hetkellisiin kahlauksiin
Märkä aluskasvillisuus ei haittaa – pitää kengän pintamärkänä koko päivän ja kastelee vähitellen pintanahkan
Tukevuus säilyy samana – nahkavarsi väsyy vuosien varrella veltoksi ja siihen tulee ikäviä ruttuja
100% vesitiivis – kalvon vesipilariarvo voi ylittyä paineen alaisissa taitoskohdissa ja vesi tihkua läpi


Tekniset tiedot (koko 42):

Paino: 2200g (pari)
Korkeus: 40cm
Kannan korkeus: 1,2cm
Pohkeen ympärys: 41cm


Kengän mitat (arvioitu jalan todellinen tila):

Koko 39: Leveys noin 90 mm ja pituus noin 255 mm. Nilkka 310 mm, pohje 410 mm.
Koko 40: Leveys noin 95 mm ja pituus noin 260 mm. Nilkka 310 mm, pohje 410 mm.
Koko 41: Leveys noin 97 mm ja pituus noin 265 mm. Nilkka 310 mm, pohje 420 mm.
Koko 42: Leveys noin 100 mm ja pituus noin 270 mm. Nilkka 315 mm, pohje 430 mm.
Koko 43: Leveys noin 102 mm ja pituus noin 275 mm. Nilkka 320 mm, pohje 440 mm.
Koko 44: Leveys noin 105 mm ja pituus noin 280 mm. Nilkka 325 mm, pohje 450 mm.
Koko 45: Leveys noin 110 mm ja pituus noin 290 mm.

TÄRKEÄÄ: ota vähintään 5 mm, mielummin noin 10 mm lisää pituuteen villasukkaa varten.

Koot ovat hieman pienemmät kuin esim. Nokia Trek, joka on aavistuksen leveämpi ja korkeammalla jalkapyödällä. Samoin nilkka on Aiglessa tiukempi. Trekkiin ja vastaaviin verrattuna voit ottaa yleensä numeroa suuremman koon. Loppukaudesta on hyvä mahtua yksi vaellussukka tai alussukka + villasukka. Mittaa pohkeesi koska Aiglet ovat aika tiukkoja.

Lisätiedot

Paino 2 kg
Kengän koko

42, 43

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

Tuotteella 14 vuorokauden palautus ja vaihto-oikeus. Palautus ja vaihto-oikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautuksesta tulee ilmoittaa ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen myynti@kivelaoutdoor.com tai puhelimitse numeroon 0407284667 (ma - pe 9.00 - 17.00), myös SMS viesti käy. Palautusosoite on: Matkahuolto Rovaniemi/Kivelä Outdoor, palautuskoodi: 9505833. Pakettiin on laitettava mukaan saate jossa ilmenee palautuksen/vaihdon syy ja jatkotoimenpiteet, asiakkaan tilinumero. Kun tuote on tarkastettu, palautamme tuotteesta maksetun summan miinus lähetyksestä ja palautuksesta aiheutuneet kulut painoluokkien mukaan mahdollisimman pian, yleensä viikon kuluessa. Jos tuotteen lähetys on ollut ilmainen, pidätämme silti lähetyksestä aiheutuneet kulut molempiin suuntiin. Emme lunasta postilla, postiennakolla tai bussiennakolla palautettuja paketteja. Kun käytät Kivelä Outdoor matkahuoltosopimuksen mukaista palautuskoodia niin palautus tulee sinulle edullisemmaksi kuin normaalisti. Palautusaikana asiakkaalla on oikeus ja velvollisuus tutustua tuotteeseen ja kokeilla sitä samaan tapaan kuin hän voisi tehdä ostaessaan tavaran liikkeestä. Asiakas voi myös avata pakkauksen tutkiakseen ja kokeillakseen tavaraa menettämättä peruuttamisoikeuttaan. Hän ei voi kuitenkaan ottaa tavaraa käyttöön. Tuotteen tulee pysyä uudenveroisessa ja myytävässä kunnossa. Ohjeita: Kengillä ei saa kävellä ulkona. Voit kokeilla kenkiä sisällä, mutta mm. ulkopohjat tulee puhdistaa uudenveroiseksi. Reppu voidaan koepakata ja kokeilla sitä kotona samoin kuten kaupassa, ei ottaa ns. kenttätestiin. Asekoteloon ei saa laittaa asetta ilman suojusta. Se voi sotkea kotelon esim. öljyiseksi. Tuotepakkaus tulee avata varovaisesti ja siististi. Jos pakkaus tai tuote ei ole uudenveroisessa kunnossa vaan: likainen, käytetty, kulunut, muokattu, hiottu, maalattu, rikottu yms. niin palautusoikeus raukeaa. Tuoteessa olevia lappuja, tarroja yms. ei saa irrottaa.
Top